Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Tudorel Toader a scăpat de DEMITERE: unul dintre fidelii lui Dragnea i-a întins o mână de ajutor

Publicat

in

NATIONAL

Burduja a rezolvat educația Nicușor Dan, primar: E Sindromul Instalatorului

Publicat

in

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă despre primarul în funcţie, Nicuşor Dan, că nu este corect să vii după 4 ani în care ai avut absolut toate ingredientele să reuşeşti, să dai vina în continuare pe alţii, precizând că el numeşte asta sindromul instalatorului, vii şi te întrebi: cine a lucrat aici?”. Despre afirmaţia lui Nicuşor Dan că nu vrea să intre în dezbatere cu PNL pentru că îşi doreşte o majoritate după alegeri cu liberalii, Burduja a arătat că nu vor mai da din nou un cec în alb unui om care nu a făcut un Bucureşti mai bun.

Sebastian Burduja a fost întrebat într-o sesiune live pe Facebook de ce spune că nu s-a făcut nimic în Capitală deşi PNL a avut majoritate în Consiliul General.

”Nu PNL a avut majoritate în CGMB, ci primarul Nicuşor Dan s-a bazat pe o majoritate în CGMB, până acum câteva luni, şi asta i-a dat toate argumentele să reuşească”, a spus Burduja.

El a continuat: ”Acum, când îl auziţi explicând că nu s-a putut, eu personal am o problemă cu asta, pentru că a avut Consilul de partea lui, liberalii l-au susţinut, i-au dat practic un cec în alb. Acum, dânsul vine, nu vrea să dezbată în campanie electorală, un comportament complet incorect şi nedemocratic. Nu vrea să dezbată cu liberalii dar spune, dacă voi fi reales – eu spun Doamne fereşte – atunci voi avea nevoie de liberali să fac majoritatea. Un lucru complet incorect şi noi nu vom da din nou un cec în alb unui om care nu a făcut un Bucureşti mai bun. Şi cred că asta este ceea ce trebuie să face, aşa este corect”

Burduja spune că Nicușor Dan nu mai poate da vina pe alții pentru minusurile lui

Sebastian Burduja a spus că atunci când cineva aude lucrul acesta, să dea skip, ignore şi să schimbe canalul, pentru că ”nu este corect să vii după 4 ani în care ai avut absolut toate ingredientele să reuşeşti şi să dai vina în continuare pe alţii”.

”Eu îl numesc sindromul instalatorului, vii şi te întrebi: cine a lucrat aici?”, a comentat Burduja.

Citeste mai mult

NATIONAL

Sărbătorile zilei din 12 mai 2024 – Sf. Mc. Ioan Valahul; Sf. Ierarhi Epifanie, arhiepiscopul Ciprului, şi Gherman, patriarhul Constantinopolului

Publicat

in

Sărbătorile zilei din 12 mai 2024 – Sf. Mc. Ioan Valahul; Sf. Ierarhi Epifanie, arhiepiscopul Ciprului, şi Gherman, patriarhul Constantinopolului

Ortodoxe

Sf. Mc. Ioan Valahul; Sf. Ierarhi Epifanie, arhiepiscopul Ciprului, şi Gherman, patriarhul Constantinopolului

Duminica a 2-a după Paşti

Greco-catolice

Duminica a 2-a a Paştilor. Sf. ep. Epifanie al Ciprului; Sf. Gherman al Constantinopolului

Romano-catolice

Duminica a 7-a a Paştelui

Ss. Nereu şi Ahile, m.; Pancraţiu, m.

Sfântul Mucenic Ioan Valahul este pomenit în calendarul creştin ortodox în ziua de 12 mai.

S-a născut într-o familie de ţărani evlavioşi din Oltenia, în timpul domniei lui Matei Basarab (1632-1654). A fost luat în robie de o ceată de turci, care, venind pe Valea Oltului din Ardeal, a făcut multe jafuri prin sate în drum spre Dunăre şi a luat mulţi tineri în robie.

Printre cei robiţi s-a aflat şi Sfântul Ioan, care la vârsta de 15 ani a fost ales şi întărit de harul Duhului Sfânt să fie mucenic al lui Hristos.

Legat de ceilalţi, Sfântul Ioan a fost dus la Constantinopol şi dat ca rob văduvei acelui turc care îl silea spre desfrânare, pe care l-a şi lovit şi a murit. Femeia îl trăgea spre a păcătui cu ea şi îl obliga să se lepede de credinţa creştină. Încercările ei de a-l întoarce de la Hristos şi de a-l trece la legea mahomedană au rămas însă zadarnice.

Mărturisitorul Ioan a fost aruncat în temniţă şi apoi zdrobit cu nenumărate chinuri şi în cele din urmă spânzurat, în ziua de 12 mai 1662 (sau 1665).

Martiriul lui i-a impresionat pe cei care au asistat la evenimente, iar unul dintre aceştia, învăţatul grec Ioan Cariofil, i-a scris viaţa şi pătimirile. (surse: vol. “Vieţile Sfinţilor”; “Patericul Românesc”, Arhimandrit Ioanichie Bălan; Ediţia a VI-a, revăzută şi îngrijită de Arhimandrit Petru Bălan; Ed. Mănăstirea Sihăstria, 2011; basilica.ro)

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend