Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Primul Counter-Strike: Global Offensive Invitational, competiţie cu premii în valoare de 50.000 de euro, la Bucharest Gaming Week

Publicat

in

NATIONAL

Lupte grele în Harkov – Sute de civili au fost evacuați din zonele de frontieră

Publicat

in

Peste 300 de civili au fost evacuați din comunitățile de graniță din regiunea Harkov, a declarat, sâmbătă seara, ministrul de interne Ihor Klymenko, relatează www.kyivindependent.com, potrivit Mediafax.

Mai multe unități ale Ministerului de Interne și-au accelerat eforturile de a proteja populația civilă din regiunea Harkov, pe fondul reînnoirii atacurilor rusești asupra regiunii.

Președintele Volodymyr Zelenski a confirmat pe 10 mai rapoartele anterioare conform cărora Rusia desfășoară noi operațiuni ofensive în Oblastul Harkov , lupte fiind raportate la granița dintre Ucraina și Rusia, la 30 de kilometri nord de orașul Harkiv.

În total, cel puțin 1.775 de civili din regiunea Harkov au fost evacuați din casele lor, a informat guvernatorul Oleh Syniehubov.

Forțele ucrainene continuă operațiunile defensive în jurul așezărilor de la granița de nord din regiunea Harkov. Bătăliile sunt în desfășurare în jurul așezărilor Strilecha, Krasne, Morokhovets, Oliinykove, Lukiantsi, Hatyshche și Pletenivka, a spus Zelenski .

„Trupele noastre au desfășurat contraatacuri acolo pentru a doua zi, protejând teritoriul ucrainean”, a adăugat președintele ucrainean.

Forțele ruse nu au reușit să cucerească Harkivul în primele săptămâni ale invaziei pe scară largă, în ciuda faptului că orașul se află la mai puțin de 30 de kilometri de granița cu Rusia.

Citeste mai mult

NATIONAL

Aproape 900 de persoane semnalate în Sistemul Informatic Schengen au fost depistat

Publicat

in

Un număr de 880 de persoane ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS) au fost depistate în ultima săptămână, a informat, duminică, Poliţia Română.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de IGPR, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în perioada 30 aprilie – 9 mai, 880 de persoane, 78 de autovehicule şi 39 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Sursa citată precizează că au fost localizate pe teritoriul ţării noastre 665 de persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen, în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 19 mandate europene de arestare, au depistat 73 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 291 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi şapte persoane care erau semnalate ca dispărute de către partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 29 de documente, fiind găsite şi 64 de autovehicule căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Conform sursei citate, 215 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 34 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 34 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 17 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar şapte erau semnalate dispărute de către autorităţile române.

“Partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 10 documente şi 14 autovehicule căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale”, arată aceeaşi sursă.

Începând cu data de 31 martie, momentul aderării României la Spaţiul Schengen, cu frontierele aeriene şi maritime, pasagerii care au intrat în ţară venind din state Schengen sau au plecat către ţări Schengen nu au mai fost supuşi controlului documentelor de călătorie, în mod sistematic, însă prin intermediul aplicaţiei eDAC, poliţiştii pot efectua verificări, atunci când situaţia o impune.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend