Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

LIVESCORE Andreea Mitu vs Alison Van Uytvanck 1-6, 0-0

Publicat

in

Andreea Mitu se afla in fata celei mai importante performante din cariera: patrunderea in sferturile de finala de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului. Jucatoarea noastra o intalneste pe Alison Van Uytvanck, meciul de pe terenul 1 este Livescore pe HotNews.ro.

Daca va trece de Alison Van Uytvanck, Mitu o va intalni pe invingatoarea partidei dintre Petra Kvitova si Timea Bacsinszky.

Andreea Mitu vs Alison Van Uytvanck:

Ani: 23-21
Locul nasterii: Bucuresti – Vilvoorde
Inaltime: 1,75 metri – 1,73 metri
Greutate: 60 kg – 63 kg
Ambele sunt jucatoare de mana dreapta
Victorii/ infrangeri in 2015: 19-10 vs 18-13
Victorii/ infrangeri in cariera: 264-134 vs 176-108
Titluri in 2015: 0-0
Titluri in cariera: 0-0
Bani castigati in 2015: $42,743 vs $107,580
Bani castigati din tenis: $259,263 vs $490,305
Locul in clasamentul WTA: 100-93

Intalniri directe: 1-1
2012, Ankara: 7-5, 4-6, 6-3 pentru Mitu
2013, Olomuc: 6-2, 7-5 pentru Alison Van Uytvanck.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

S-a descoperit marele secret din spatele piramidelor din Egipt: Abia din acest moment totul capătă sens

Publicat

in

Oamenii de știință cred că e posibil să fie rezolvat misterul piramidelor construite în Egipt în urmă cu mai bine de 4.000 de ani. Au descoperit rămășițele unui mal vechi al râului Nil, ascuns acum sub deșertul egiptean, de-a lungul căruia se presupune că s-au construit celebrele piramide, informează Mediafax.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Carolina de Nord Wilmington a descoperit că este posibil ca piramidele să fi fost construite de-a lungul unui mal antic, demult pierdut, al râului Nil – care este acum ascuns sub deșert și terenuri agricole.

Timp de mulți ani, arheologii au crezut că vechii egipteni trebuie să fi folosit o cale navigabilă pentru a transporta materiale precum blocurile de piatră necesare pentru a construi piramidele.

Dar până acum, „nimeni nu era sigur de locația, forma, dimensiunea sau apropierea acestei mega-căi navigabile de situl actual al piramidelor”, potrivit unuia dintre autorii studiului, profesorul Eman Ghoneim.

Grupul de cercetători a folosit imagini radar prin satelit, hărți istorice, studii geofizice și carotaj de sedimente (o tehnică folosită de arheologi pentru a recupera eșantioane) pentru a cartografia brațul râului – despre care se crede că a fost îngropat de o secetă majoră și de furtuni de nisip cu mii de ani în urmă.

Calea navigabilă pe care au transportat blocurile de piatră

Echipa a reușit să „pătrundă la suprafața nisipului și să producă imagini ale elementelor ascunse” cu ajutorul tehnologiei radar, se arată în studiul publicat în revista Nature.

Printre aceste caracteristici se numără „râuri îngropate și structuri antice” care curg la poalele locului unde se află „marea majoritate a piramidelor din Egiptul Antic”, a declarat profesorul Ghoneim.

Unul dintre coautorii studiului, Dr. Suzanne Onstine, a declarat la BBC că „localizarea malului și faptul că avem date care arată că a existat o cale navigabilă care putea fi folosită pentru transportul blocurilor mai grele, al echipamentelor, al oamenilor, al tuturor lucrurilor, ne ajută cu adevărat să explicăm construcția piramidelor”.

Echipa a descoperit că brațul râului – numit brațul Ahramat, „ahramat” însemnând piramide în arabă – avea o lungime de aproximativ 64 km și o lățime cuprinsă între 200 și 700 m.

Și se învecina cu 31 de piramide, care au fost construite între 4.700 și 3.700 de ani în urmă.

Dr. Onstine a explicat că vechii egipteni puteau „să folosească energia râului pentru a transporta blocuri grele, mai degrabă decât forța de muncă umană”, adăugând: „este mult mai puțin efort”.

Citeste mai mult

NATIONAL

Sold out în tribune la Botoșani pentru meciul tur de menținere/calificare în prima ligă

Publicat

in

Este sold out în tribunele stadionului din Botoșani la meciul tur de menținere/calificare în prima ligă, programat vineri de la ora 20.00, împotriva formației CS Mioveni.

„Mulțumim suporterilor noștri minunați, pentru interesul pe care l-au manifestat în a ne fi alături, vineri seara! Suntem sold-out, la tribune! Grăbiți-vă, au mai rămas doar câteva bilete disponibile în unele sectoare din peluze! Vă așteptăm la stadion. Împreună spre victorie”, au transmis reprezentanții clubului pe pagina de Facebook.

Casa de bilete va fi deschisă vineri de la ora 13.00. Prețul biletelor este 10 lei.

„Împreună am fost, suntem și vom fi mereu mai puternici. Haideți să umplem stadionul și să facem un prim pas spre menținerea în primul eșalon”, este îndemnul clubului pentru suporteri.

FC Botoșani și CS Mioveni vor disputa vineri, de la ora 20.00, primul meci din cadrul barajului pentru menținerea/promovarea în prima ligă. Cel de-al doilea joc din cadrul turului, cel dintre Dinamo și AFK Csikszereda, se joacă luni, 20 mai, de la ora 20.00.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend