Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Gafă de proporții a Administrației Prezidențiale. Iohannis se contrazice în mesajele transmise UDMR (FOTO)

Publicat

in

Klaus Iohannis s-a contrazis în două mesaje pe care le-a transmis UDMR. În primul, președintele admitea că minoritatea maghiară se confruntă cu multe „chestiuni rămase nerezolvate, cu subiecte sensibile” cum ar fi autonomia, și vorbea despre extinderea drepturilor minorităților.

Acest mesaj a apărut vinerea trecută pe pagina Administrației Prezidențiale, însă a fost șters între timp.

Jurnaliștii Transindex au descoperit acest lucru după ce consilierul prezidențial Laurențiu Mihai Ștefan a transmis un mesaj mult mai scurt și fără vreo referire la problema maghiarilor sau la autonomie.

„Există multe chestiuni rămase nerezolvate, deziderate ale minorităților naționale privind respectarea efectivă a drepturilor conferinte de lege, dar și nevoia de garanții mai bune pentru protejarea și promovarea identității lor naționale. Există, în același timp, multe provocări pe care le vizează întreaga societate și clasa politică în ansamblul ei. Dialogul și construcția pas cu pas împreună cu liderii politici ai majorității reprezintă singura soluție viabilă. Doar așa putem evita calculele electorialiste sau discursurile pline de stereotipuri, cum se întâmplă adesea atunci se discută în spațiul public despre autonomie. Subiectele sensibile în relațiile dintre majoritate și minoritate pot fi abordate doar pe calea dialogului, chiar dacă eforturile necesare par uneori enorme și distanța dintre cele două părți insurmontabilă. Atât respectarea sau extinderea drepturilor minorităților, cât și decizii majore precum conturul regiunilor pot fi obținute și consilidate doar deschizând și menținând canale de comunicare cu toate partidele politice care au un cuvânt de spus în politica românească. Putem crește integritatea în politica românească dacă selectăm și promobăm oameni care nu sunt corupți sau coruptibili, care nu utilizează politica pentru a se îmbogăți, ci pentru a aduce efectiv o contribuție la binele comunității”.

La Congresul de la Cluj-Napoca, consilierul prezidenţial Laurentiu Mihai Stefan, a citit un comunicat mult mai scurt. Din text lipseau părţile privitoare la drepturile minorităţilor. În plus, faţă de mesajul iniţial, Iohannis nu a mai vorbit nici despre cazurile de corupţie, un subiect delicat pentru UDMR.

Iohannis transmite că singurul mesaj e cel transmis de consilierul său, Laurențiu Ștefan, nu cel de pe site-ul Administrației Prezidențiale. Interesant este că de ceea ce apare pe site se ocupă purtătorul de cuvânt al președintelui, iar după acea postare, cea care ocupa această poziție, Tatiana Niculescu Bran, a fost demisă.”În legătură cu informațiile apărute în mass-media referitoare la mesajul Președintelui României, cu prilejul celui de-al XII-lea Congres al Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, precizăm că acesta a fost transmis de domnul consilier prezidențial Laurențiu Ștefan în forma care se găsește astăzi pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Nicio altă variantă nu are caracter autentic.”, e mesajul președintelui Klaus Iohannis postat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Noile tehnologii aduc noi infracțiuni: vocile unor actori au fost ‘furate’ pentru inteligența artificială

Publicat

in

Doi actori de voiceover (sau naratori) din Statele Unite au dat în judecată compania Lovo, care a fost acuzată că le-a copiat ilegal vocile și că le-a folosit fără permisiune în tehnologia sa de “voice off” (imaginea nu este însoţită şi de imaginea vorbitorului) cu inteligență artificială, potrivit Reuters, scrie Rador Radio România.

Cazul este cel mai recent dintr-un val tot mai mare de procese cu miză mare în care companiile de tehnologie au fost acuzate de utilizarea abuzivă a conținutului, inclusiv cărți, articole de presă și versuri de cântece, pentru a alimenta sistemele generative de inteligență artificială.

Actorii au intentat procesul în numele unui grup propus de persoane care acuză Lovo că le-a folosit vocile în mod abuziv. În plângere se spune că site-ul Lovo oferă, de asemenea, voci asemănătoare cu cele ale unor celebrități sub nume precum “Barack Yo Mama”, “Mark Zuckerpunch” și “Cocoon O’Brien”.

Actorii americani Paul Skye Lehrman și Linnea Sage au declarat în acțiunea colectivă că Lovo, cu sediul în San Francisco, vinde versiuni AI ale vocilor lor fără permisiune, după ce i-a păcălit să furnizeze mostre de voce pentru companie. Actorii, care solicită daune de cel puțin cinci milioane de dolari pentru un grup de actori, au acuzat Lovo de fraudă, publicitate falsă și încălcarea drepturilor lor de publicitate.  “Vrem să ne asigurăm că acest lucru nu se va întâmpla și altor persoane”, a declarat pentru Reuters avocatul Steve Cohen de la Pollock Cohen, care îi reprezintă pe reclamanți. “Nu știm, din miile de voci pe care Lovo spune că le folosește, câți oameni știu că vocile lor au fost folosite și pot fi folosite în continuare”.

Cum au fost păcăliți

Paul Skye Lehrman și Linnea Sage au fost abordaţi pe piața de liber-profesioniști Fiverr pentru a oferi lucrări de voiceover pentru clienți anonimi, potrivit dosarului din instanţă. Lui Paul Skye Lehrman i s-a spus că vocea sa va fi folosită doar pentru un “proiect de cercetare”, în timp ce lui Linnea Sage i s-a spus că vocea ei va fi folosită doar cu “scenarii de test pentru reclame radiofonice”.

Paul Skye Lehrman a auzit, însă, mai târziu versiuni AI ale vocii sale în videoclipuri de pe YouTube despre echipamente militare rusești și într-un episod de podcast despre “pericolele tehnologiilor AI”, potrivit dosarului.

Vocea lui Linnea Sage a fost folosită pentru dublaje pentru materialele promoționale ale Lovo. Paul Skye Lehrman a aflat ulterior că clientul său de pe Fiverr era un angajat al Lovo, iar actorii au declarat că au aflat ulterior că Lovo vindea utilizarea vocii lui Paul Skye Lehrman abonaților ca fiind “Kyle Snow”, iar vocea lui Linnea Sage ca fiind “Sally Coleman”. Potrivit plângerii, compania Lovo a răspuns la o scrisoare de încetare și renunțare spunând că vocile actorilor “nu erau populare” și că vânzările au fost “neglijabile”.

Citeste mai mult

NATIONAL

Un start-up din domeniul inteligenţei artificiale, acuzat că a utilizat fără permisiune vocile unor actori

Publicat

in

Doi actori de voce au dat joi în judecată start-up-ul de inteligenţă artificială Lovo într-un tribunal federal din Manhattan acuzând compania că le-a copiat ilegal vocile şi le-a folosit fără permisiune în cadrul tehnologiei sale voiceover pe baza AI, informează Reuters joi, potrivit Agerpres.

Paul Skye Lehrman şi Linnea Sage susţin, în cadrul documentelor depuse în procesul colectiv, că Lovo, cu sediul în San Francisco, vinde versiuni AI ale vocilor lor fără permisiune după ce i-a păcălit să ofere mostre de voce. Actorii, care solicită plata unor pagube de cel puţin 5 milioane de dolari, au acuzat compania Lovo de fraudă, publicitate înşelătoare şi violarea drepturilor de publicitate.

Cazul este cel mai recent dintr-o serie în creştere de procese cu mize mari în cadrul cărora companii din domeniul tehnologic au fost acuzate de folosirea necorespunzătoare a conţinuturilor – cărţi, articole de presă şi versurile unor melodii – pentru a alimenta sistemele de AI generativ.

”Vrem să ne asigurăm că nu se va întâmpla şi altor oameni”, a declarat pentru Reuters avocatul Steve Cohen, de la Pollock Cohen, care îi reprezintă pe reclamanţi. ”Nu ştim, din miile de voci pe care Lovo spune că le foloseşte, câţi oameni ştiu că vocile lor sunt folosite şi că ar putea fi folosite în continuare”.

Reprezentaţi ai companiei Lovo nu au dat curs imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters.

Lehrman şi Sage au fost abordaţi pe platforma pentru freelanceri Fiverr pentru a furniza proiecte de voiceover pentru clienţi anonimi, potrivit documentelor juridice. Lui Lehrman i s-a spus că vocea lui va fi folosită doar pentru ”un proiect de cercetare”, în timp ce lui Sage i s-a spus că vocea ei va fi folosită doar cu ”scripturi de test pentru reclame radio”, se mai precizează în documentele juridice.

Lehrman a auzit ulterior versiuni AI ale vocii sale în videoclipuri YouTube despre echipament militar rus şi într-un episod de podcast despre ”pericolele tehnologiilor AI”, potrivit documentelor depuse la tribunal. Vocea lui Sage a fost folosită ca voiceover pentru materialele promoţionale ale Lovo.

Lehrman a aflat ulterior că acel client de pe Fiverr era un angajat Lovo.

Actorii au spus că ulterior au aflat că Lovo vindea abonaţilor dreptul de utilizare a vocii lui Lehrman sub numele ”Kyle Snow”, iar pe cea a lui Sage drept ”Sally Coleman”. Potrivit documentelor judiciare, compania a răspuns unei notificări spunând că vocile actorilor nu erau ”populare” şi că vânzările erau ”neglijabile”.

Actorii au intentat procesul în numele unui grup de persoane care acuză de asemenea Lovo că le foloseşte vocile în mod eronat. În plângere se mai spune că pagina de internet a Lovo oferă de asemenea voci asemănătoare unor celebrităţi sub nume precum ”Barack Yo Mama”, ”Mark Zuckerpunch” şi ”Cocoon O’Brien”.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend