Conecteaza-te cu noi

MONDENITATI

Ce se întâmplă cu organismul tău când primeşte prea mult zahăr

Publicat

in

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, aportul caloric zilnic din zaharuri ar trebui sa fie de 5% din totalul caloriilor si sa nu depasim cinci lingurite de zahar pe zi. Dar aceste cinci lingurite sunt adesea depasite, in medie, consumand 13 lingurite de zahar pe zi.

Întrebuinţări suprinzătoare ale zahărului în gospodărie
 
Introducerea propriu-zisa a zaharurilor in organism nu are loc doar prin a pune, spre exemplu, o lingurita de zahar la cafea. Zaharul ajunge in corp prin consumarea produselor care contin zaharuri. Nici nu-i de mirare ca aportul depaseste recomandarea OMS. Spre exemplu, 330 de mililitri de Coca-Cola contine 8,75 de lingurite de zahar. Asadar, doar consumând o astfel de cutie deja depasim aportul recomandat. Insa nu doar Coca-Cola contine zahar in exces.

Toate bauturile racoritoare, carbogazoase sau nu, contin zaharuri sau indulcitori artificiali care dauneaza grav sanatatii, mesajul de interes public “Pentru o viata sanatoasa, reduceti consumul de sare, zahar si grasimi”, transmis prin canalele media, fiind cat se poate de pertinent.

Cum să scoţi zahărul din dieta ta. Slăbeşte uşor, fără chin şi sacrificii
 
Dar ce se intampla, de fapt, cu organismul nostru atunci cand consumam prea mult zahar?
 
La nivelul creierului, zaharurile au capacitatea de a reconfigura procesele neuronale. Spre exemplu, persoanele care au un regim alimentar bogat in dulciuri si in produse grele, procesate industrial, prezinta un risc crescut cu 58% de a suferi de depresie. Mai mult, cu cat consumi mai mult zahar, cu atat ti se reduce, in timp, capacitatea de a simti placere in momentul consumului, exact ca la un drog. Daca la inceput, pentru secretia de serotonina, hormonul starii de bine, era suficient sa mananci o patratica de ciocolata, in timp, cu cat mananci mai multe dulciuri, cu atat simt nevoie de o cantitate si mai mare pentru a avea acea stare de bine, pentru ca organismul capata rezistenta.

Continuarea pe Lyla.ro.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MONDENITATI

Dupa patru ani, Eminem scoate un nou album

Publicat

in

“The Death of Slim Shady (Lovitura de gratie) este primul disc al rapperului, 52 de ani, din ultimii 4 ani. Albumul are un trailer care a dat nastere multor comentarii. Este vorba despre scena unei crime, relatate de toate posturile de stiri. Iar cel ucis este Slim Shady, alter ego-ul rapperului. Albumul va fi lansat in lunile urmatoare. Finalul clipului de prezentare arata un barbat cu fata si vocea modificate digital. El spune „Era doar o chestiune de timp pentru Slim Shady”, cuvinte interpretate ca un semnal clar ca Eminem va renunta, poate definitiv, la Slim Shady, antieroul incorect politic, cu un discurs ireverentios. Mai multe informatii aici https://www.ucoz.ro/eminem-scoate-un-nou-album-the-death-of-slim-shady/

 

Citeste mai mult

LIFESTYLE

Cât timp durează efectul acidului hialuronic în buze și când trebuie să refaci procedura?

Publicat

in

Visul de a avea buze pline, senzuale și conturate este unul la care o mulțime de femei aspiră. Dacă în trecut mărirea buzelor cu acid hialuronic nu era văzută cu ochi tocmai buni, astăzi a devenit o obișnuință printre femei. De ce? Pentru că cele mai multe persoane aleg procedurile moderne de injectare cu acid hialuronic cu scopul de a-și defini conturul buzelor sau pentru corectarea asimetriilor de formă. Cu alte cuvinte, scopul este unul pur estetic și personal. Dar cât durează efectul acidului hialuronic în buze și când este necesară o nouă procedură? Descoperă în continuare.

Pentru ce proceduri se folosește acidul hialuronic?

În prezent, acidul hialuronic poate fi utilizat pentru o varietate de proceduri estetice. În general, persoanele aleg proceduri de injectare acid hialuronic pentru volumetrie facială, ameliorarea cearcănelor, umplerea ridurilor sau mărirea buzelor. Pentru a nu ne îndepărta de subiect, în ceea ce privește injectarea în buze, acidul hialuronic ajută la accentuarea formei naturale a buzelor, ridicarea colțurilor exterioare ale gurii, corectarea ridurilor radiare din jurul gurii, mărirea buzei inferioare sau ridicarea liniei superioare a buzei, dar și pentru corectarea asimetriilor de formă și volum pentru un aspect mai armonios.

Cât timp rezistă acidul hialuronic în buze?

Efectual acidului hialuronic în buze este temporar și variază de mai mulți factori. În primul rând, procedura de mărire cu acid hialuronic buze trebuie realizată de profesioniști pentru a se asigura distribuirea uniformă a produsului și rezultate durabile. De asemenea, tipul de acid utilizat influențează și el efectul. Acidul hialuronic reticulat augmentează buzele și umple ridurile, rezistând o perioadă mai îndelungată de timp. În schimb, cel nereticulat se dispersează mai rapid în piele și este folosit de regulă pentru hidratarea buzelor. Un alt factor care influențează efectul acidului este metabolismul fiecărei persoane. Fiecare organism metabolizează acidul în ritmul său. Anumite organisme îl absorb mai rapid, ceea ce înseamnă că efectul va fi unul mai scurt. Cu toate acestea, în medie, efectul acidului hialuronic în buze poate dura între șase luni și doi ani.

Cum îți dai seama că ai nevoie e o nouă procedură?

Pe măsură ce acidul hialuronic este absorbit de organism, volumul buzelor va scădea treptat. Ridurile fine din jurul gurii reapar, iar conturul buzelor va fi mai puțin definit. Așadar, specialiștii recomandă refacerea procedurii odată ce efectul inițial începe să se estompeze. Acest lucru se poate manifesta la câteva luni de la tratament sau mai multe. Nu este o regulă scrisă, pentru că fiecare persoană este unică, iar organismul poate absorbi mai rapid sau mai încet acidul. Totodată, refacerea procedurii variază și în funcție de preferințele individuale.

Acidul hialuronic reprezintă o soluție ideală pentru conturarea buzelor, corectarea asimetriilor, ridicarea colțurilor exterioare ale gurii sau corectarea ridurilor radiare din jurul gurii. Injectat într-o clinică dermatologică, sub atenta supraveghere a specialiștilor, conferă un aspect natural și atrăgător buzelor. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că procedura este una temporară și necesită filler periodic pentru menținerea rezultatelor.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend