Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Nu rata în acest weekend, la Mioveni, Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului

Publicat

in

Va fi un week-end  ca la ţară, la Mioveni, acolo unde vor predomina produsele tradiţionale argeşene in cadrul „Sărbătoarii Recoltei pe Valea Argeșelului”, Târgul meșterilor populari” și, o noutate în acest an, ”Festivalul Național al Prazului” de la Mioveni.

Vor participa producători agricoli, apicultori și meșteri populari din județ dar și din alte zone, pentru a comercializa fructe și legume de sezon.
„Festivalul Național al Prazului” aduce muzică, joc și obiceiuri populare, care vor condimenta arta culinară a unor maeștrii bucătari, conduși de Master chef Radu Zărnescu. Aceștia vor pregăti live preparate tradiționale din bucătăria românească și internațională cu praz. Evenimentul se va desfășura în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Învățământului în Industria Ospitalității (APIO), cu participarea excepțională a Euro Toques România, ACEEA și a liceelor afiliate APIO din România.
Deschiderea manifestărilor va avea loc vineri, 27 septembrie, ora 17.00, urmată de un spectacol folcloric cu ”Ansamblul Plăieșii”, din Chișinău și cu artiști locali.
Sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 16.00, vor fi demonstrații culinare, în cadrul “Festivalului național al prazului”, iar seara pe scenă vor urca artiști locali și Corul din localitatea Epidavros, Grecia, ”Progressive Movement Choir”.
Duminică, 29 septembrie, tot de la ora 16.00, vor avea loc demonstrații culinare, urmate de spectacole folclorice, susținute de artiști locali și de Valeria Arnăutu.
Pe perioada desfășurării evenimentelor, în intervalul 10.00 – 22.00, vor avea loc expoziții cu vânzare de produse meșteșugărești, legume, fructe, produse tradiționale, produse apicole.
Organizatori – Primăria Orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUAL

ACUM! Incendiu la un depozit din Curtea de Argeș

Publicat

in

In urmă cu puțin timp un apel la 112 a anunțat un incendiu la un depozit de materiale reciclate din carton în municipiul Curtea de Argeș, pe strada Fabricii
Nu au fost anunțate victime.
Intervin pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș cu două autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime.

Revenim cu detalii….

Citeste mai mult

ACTUAL

Pensionar de 70 ani din Corbeni prins fără permis la Albeștii de Argeș – CINE ESTE BĂRBATUL

Publicat

in

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș au depistat un bărbat, de 70 de ani, din Corbeni, care conducea un autoturism, pe raza localității Albeștii de Argeș, iar în urma verificării în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat că acesta figura cu dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend