Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Valoarea tichetelor de creșă se va majora din octombrie

Publicat

in

Valoarea tichetelor de creșă se va majora, începând cu luna octombrie, cu zece lei. Tichetele de creșă sunt bilete de valoare acordate salariaților care nu beneficiază de concediul pentru creșterea copilului cu vârsta de până la doi ani și de indemnizația aferentă.

După cum se prevede într-un proiect de act normativ aflat în dezbatere publică la Ministerul Muncii, începând cu luna viitoare, valoarea sumei lunare care se acordă sub forma tichetelor de creșă se va majora. Pentru a se putea aplica, proiectul trebuie să obțină atât semnătura ministrului de finanțe, cât și pe cea a minstrului muncii și să fie publicat în Monitorul Oficial.

Concret, în semestrul II al acestui an, suma acordată ca tichet de creșă se va majora cu zece lei, respectiv de la 450 de lei, cât este în prezent, la 460 de lei. Majorarea se va aplica începând cu luna octombrie, valoarea stabilită prin acest proiect de act normativ urmând să se aplice până în luna martie 2020.

Potrivit Legii nr. 165/2018, tichetele de creșă reprezintă bilete de valoare care se acordă, în fiecare lună, salariaților care nu beneficiază de concediul pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani (sau trei ani, în cazul copilului cu handicap) și de indemnizația aferentă.

Aceste tichete pot fi utilizate doar pentru plata taxelor la creșa unde este înscris copilul și se acordă, la cerere, unuia dintre părinți sau tutorelui și pe baza livretului de familie. De aceste tichete de creșă nu pot beneficia asistenţii maternali profesionişti sau persoanele la care este găzduit copilul şi pentru care s-a aplicat măsura plasamentului în regim de urgenţă.

Tichetele de creșă se pot cumula cu alocația de stat pentru copii și cu stimulentul de inserție, ajutor financiar ce se acordă părinților care revin la lucru înainte de terminarea concediului pentru creșterea copilului.

Atenție! Proiectul de lege nu se aplică acum. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie aprobat de Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii și publicat în Monitorul Oficial.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUAL

ACUM! Incendiu la un depozit din Curtea de Argeș

Publicat

in

In urmă cu puțin timp un apel la 112 a anunțat un incendiu la un depozit de materiale reciclate din carton în municipiul Curtea de Argeș, pe strada Fabricii
Nu au fost anunțate victime.
Intervin pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș cu două autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime.

Revenim cu detalii….

Citeste mai mult

ACTUAL

Pensionar de 70 ani din Corbeni prins fără permis la Albeștii de Argeș – CINE ESTE BĂRBATUL

Publicat

in

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș au depistat un bărbat, de 70 de ani, din Corbeni, care conducea un autoturism, pe raza localității Albeștii de Argeș, iar în urma verificării în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat că acesta figura cu dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend