Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Filmul românesc “Mo”, selectat în competiţie la Sarajevo, va avea premiera în cinema în octombrie

Publicat

in

“Mo”, debutul în lungmetraj al regizorului Radu Dragomir, selectat, joi, în competiţia oficială a Festivalului de la Sarajevo, va avea premiera în cinematografele româneşti pe 4 octombrie, potrivit MEDIAFAX.

Filmul va avea premiera internaţională la festivalul din Bosnia-Herţegovina, aflat la cea de-a 25-a ediţie. “Mo”, un film cu Răzvan Vasilescu, Dana Rogoz şi Mădălina Craiu, a fost selectat în competiţia oficială de la Sarajevo alături de alte opt lungmetraje.

Prezentat în avanpremieră la Festivalul Internaţional de Film Trasilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca, “Mo” a fost primit cu căldură atât de public, cât şi de presă şi critica de specialitate. Pornind de la un caz real, “Mo” spune povestea a două prietene care sunt prinse copiind de cel mai sever profesor. După ce îl roagă să repete examenul, profesorul le invită la el acasă. Aici, cele două studente vor fi supuse unui examen neaşteptat. Totul pare o glumă, până când Mo îşi pierde controlul.

Filmul “Mo” a fost selectat în anii trecuţi la CineLink Sarajevo, în etapa de scenariu, şi, ulterior, Work in Progress.

Cea de-a 25-a ediţie a Festivalului de Film de la Sarajevo are loc în perioada 16 – 23 august, iar premiera internaţională a lungmetrajului ‘Mo” va avea loc în prezenţa regizorului Radu Dragomir, a actorilor Răzvan Vasilescu, Dana Rogoz şi Mădălina Craiu, a directorului de imagine Liviu Mărghidan şi a producătorului Ruxandra Flonta.

O producţie Scharf Film Production şi Strada Film, “Mo” va putea fi văzut pe ecranele din România de pe 4 octombrie, distribuit de Bad Unicorn.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUAL

DOCUMENT BOMBĂ! ASFALTĂRI ILEGALE CONTRA VOTURI, la Curtea de Argeș – ISC a dispus oprirea lucrărilor pe Cuza Vodă, primăria PSD ignoră actul și riscă dosar penal

Publicat

in

Sursele noastre din Primăria Curtea de Argeș ne-au pus la dispoziție zilele trecute un document oficial care demonstreaza ceea ce scriam inca de acum doua saptamani, anume faptul ca la Curtea de Argeș, în plină campanie electorală, echipa primarului Panțurescu a demarat actiunea ASFALTARI CONTRA VOTURI. Documentul obținut de redactorii noștri chiar dn interiorul primăriei PSD este un Proces Verbal de Control întocmit de Inspectoratul de Stat în Construcții cu ocazia controlului efectuat joi, 9 mai, chiar pe strada Ciza Vodă unde se efectueaza lucrari de asfaltare. Sursele noastre din primărie susțin ca acțiunea de control a fost generata tocmai de articolul publicat de noi și in care relatam ca asfaltarile la foc automat nu sunt executate conform legii si au dus la blocarea totala a traficului in oraș.

ISC A DISPUS OPRIREA IMEDIATĂ A LUCRĂRILOR PE STRADA CUZA VODĂ

Așadar documentul pe care vi-l prezentam integral emis de ISC Arges (VEZI MAI JOS), tocmai asta stabilește: Primăria Curtea de Arges a efectuat ilegal aceste lucrari de asfaltare. Mai mult, ISC a dispus oprirea lucrărilor inca din data de joi 9 mai, cu ocazia controlului, dar, incredibil, primăria Curtea de Argeș a continuat aceste lucrarile care au generat blocajele inerente din trafic.

MASURI DISPUSE DE ISC și IGNORATE DE PRIMĂRIE

1. Se dispune oprirea lucrărilor de construcții până la efectuarea expertizel tehnice de calitate de către un expert tehnic atestat M.L.P.Α.Τ. (M.D.R.A.P.), prin întocmirea raportulul de expertiză tehnică de calitate, pe sectorul de drum pe str. Cuza Vodă între km 2+187-km 1+240. Reluarea lucrărilor de construcţii, se va face în condițile cumulative ale Legli nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcțil, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Legil 10/1995 privind calitatea în construcții, republicată, cu modificarile şi completările ulterioare.

2. Avînd în vedere că investitorul, nu poate atesta calitatea lucrarilor executate până în prezent, prin documente existente la Cartea tehnica, se dispune, în baza prevederilor art. 9 si art. 10 din H.G.R. nr. 742/2018 pentru modificarea H.G. nr. 925/1995 pentru aprobarea Regulamentului de verificare şi expertizare tehnica de calitate a proiectelor, a execuţiel lucrărilor şi a construcţiilor, efectuarea unei expertize tehnice asupra lucrărilor executate, la stadiul fizic actual (str. Cuza Voda intre km 2+187-km 1+240), privind asigurarea cerinţelor fundamenale, aşa cum sunt prevăzute la art. 5 din Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Expertul tehnic va analiza şi concordanţa lucrărilor executate cu proiectul tehnic, cu reglementările tehnice în vigoare, precum și condițile în care se poate relua execuția lucrărilor de construcţii

Potrivit legii, neîndeplinirea măsurilor dispuse prin Procesul Verbal întocmit, mai exact oprirea imediată a lucrărilor, atrage răspunderea penală a factorilor responsabili. Deci, se sesizeaza cineva?

Întrebăm, deoarece asfaltarile pe strada Cuza Vodă erau făcute ilegal ilegale de primăria PSD sub supravegherea directa a primarului Panțurescu și, DA, a unui secretar de stat numit de PSD în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Este vorba de domnul Vlad Ștefan Niculae.

Reamintim că străzile Cuza Vodă, Râmnicu Vâlcea și Albești trebuiesc reabilitate printr-un proiect finanțat prin cadrul Programului Național de investiții „Anghel Saligny”.

CLICK AICI SĂ VEZI SI SA DESCARCI PROCESUL VERBAL DE OPRIRE A LUCRARILOR ÎNTOCMIT DE ISC

Citeste mai mult

ACTUAL

Ea este doctorița din Curtea de Argeș căreia marele actor Florin Piersic i-a mulțumit de pe patul de spital

Publicat

in

Florin Piersic a transmis un mesaj plin de emoție și recunoștință către publicul său, confirmând că se simte bine și că încă mai are multe povești de împărtășit. În primul său mesaj de la internarea în spital, maestrul Florin Piersic subliniază faptul că este “viu”, mulțumind doctorilor care îi acordă îngrijire și susținere. Actorul menționează și numele medicilor care l-au îngrijit și i-au oferit sprijin în această perioadă dificilă. Printre aceștia se numără și Adelina Moise, o tânără doctoriță originară din Curtea de Argeș.

Dr. Adelina Moise face parte din echipa de medici de la Spitalul Foișor din capitală care l-au ingrijit pe marele actor Florin Piersic și este este medic specialist – anestezie si terapie intensiva. Argeșeanca noastră a profesat și la Spitalul Universitar de Urgenta Elias iar în prezent este unul dintre cei mai apreciați medici anesteziști de la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie “Foisor” din București. Iar daca maestrul Florin Piersic i-a mulțumit de pe patul de spital, nouă nu ne rămâne decât să o felicităm pe Adelina Moise și să ne mândrim ce este argeșeancă de-a noastră.

FLORIN PIERSIC: “…Dr. Adelina Moise, cea care m-a trimis în lumea viselor in timpul operaţiei, dar…m-a şi adus înapoi”

Iată mesajul marelui actor:

Scumpilor şi prea dragilor mei, celor care m-aţi purtat in gândurile voastre, m-aţi înconjurat cu atâta grijă si iubire, acum când tocmai s-a terminat Săptămâna Mare, va spun Hristos a Înviat! Cu aceasta ocazie, va dau şi o veste: «sunt viu» şi asta datoria minunaţilor doctori care mă îngrijesc”, a transmis actorul, în primul mesaj de la debutul problemelor de sănătate care au dus la internarea în mai multe unităţi medicale din ţartă. Actorul a mulţumit celor care l-au ajutat în ultima perioadă: ”Mă amuză când văd la premiile Oscar cum vin actorii premiaţi cu un pomelnic de mulţumiri, dar astăzi chiar vreau să îi pun fiecăruia medalia inimii mele in piept. Mă refer la Prof. Dr. Adrian Molnar, Dr. Horia Roşianu, Dr. Florin Crişan, Dr. Raed Arafat, Prof. Dr Streinu Cercel. Dr. Adrian Marinescu, eroii mei, Dr. Şerban Dragosloveanu şi Dr. Denisa Anastase, împreună cu Dr. Adelina Moise, cea care m-a trimis în lumea viselor in timpul operaţiei, dar…m-a şi adus înapoi”.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend