Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu îl acuză pe Tudorel Toader de complicitate la crimă

Publicat

in

Fostul ministru Vlad Voiculescu susține că prin elaborarea Legii recursului compensatoriu, Tudorel Toader este “complice la crimă”. Acuzația vine în contextul în care un recidivist a înjunghiat mortal un tânăr într-un club din Mediaș. Bărbatul fusese condamnat pentru omor și a fost eliberat mai devreme ca urmare a aplicării Legii recursului compensatoriu.

“Am tot auzit cu toții calificative cu rimă pentru Tudorel Toader: Tudorel Slugărel, Gargamel… și altele. Toate sună doar ușor antipatic, toate fac din dumnealui un personaj cel mult greu de înghițit, o slugă a unor infractori dovediți. Domnul rector, domnul profesor doctor, domnul fost judecător al CCR  Tudorel Toader nu este doar un personaj antipatic. Tudorel Toader este complice la crimă.”

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Reabilitarea cetății Poenari, gata în această vară – ACCESUL TOT PE TREPTE, FĂRĂ TELEGONDOLĂ sau FUNICULAR

Publicat

in

De

Demarate în vara lui 2022, lucrările de reabilitarea a cetății lui Vlad Țepeș de la Poenari-Argeș vor fi finalizate de abia în vara lui 2024, cu mai bine de șase luni în plus față de termenul inițial, din cauza unei probleme tehnice legate de reabilitarea turnului de la intrare. Astfel că turistii nu vor putea vizita faimoasa cetate decțt din luna iulie a acestui an. Reamintim că Cetatea Poenari este printre cele mai importante obiective turistice din Argeş. În medie, cetatea a fost vizitată, in medie, de 100.000 de turişti pe an.

Chiar dacă va fi deschisă ăn luna iulie a acestui an, din păcate, vizitatorii români și străini care vor veni din nou în număr mare la Poenari din această vară mai trebuie însă să aștepte câțiva ani până când accesul la cetate se va face cu un mijloc rapid și vor fi nevoiți să urce cele aproape 1.480 de trepte.

În iulie 2021, Consiliul Județean Argeș a semnat contractul de proiectare și execuție cu asocierea câștigătoare a licitației, SC EURAS SRL – SC ARHING SRL. Lucrările au început în vara lui 2022 cu o întârziere de mai multe luni, pentru că mai erau necesare câteva avize de la Ministerul Culturii. Valoarea totală a contractului de proiectare și execuție lucrări pentru restaurarea cetății Poenari se ridică la 20,1 milioane lei, din care execuția propriu-zisă a lucrărilor se ridică la 18,7 milioane lei. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile. Lucrările de restaurare a fortăreței lui Vlad Țepeș includ și cele 1.480 de trepte ce erau în stare avansată de degradare.

Cetatea Poenari, aflată în administrarea Muzeului Judeţean Argeş, este încadrată ca Monument istoric de importanţă naţională şi internaţională.

Ridicată în secolul al XIV-lea în timpul domniei lui Negru Vodă şi având la început doar un turn, Cetatea Poenari a fost extinsă în timpul lui Vlad Ţepeş. Cetatea Poenari, aflată aproape de Barajul Vidraru, a fost reşedinţa secundară a lui Vlad Ţepeş, fiind edificată ca post de fortăreaţă contra otomanilor. Fortăreața a fost ultimul refugiu al lui Vlad Ţepeş înainte ca acesta să plece în Transilvania.

Ultima restaurare a cetăţii Poenari a fost realizată în urmă cu peste cinci decenii, pe parcursul a trei ani, în perioada 1969-1972, prilej cu care s-a realizat consolidarea și înălțarea zidurilor şi s-au construit treptele de acces pentru a permite vizitarea în condiţii bune a întregii fortăreţe.

Citeste mai mult

ACTUAL

ARGEȘ | BRACONIER DIN CORBI PRINS DE POLIȚIȘTI DUPĂ CE A ÎMPUȘCAT UN CERB

Publicat

in

De

În noaptea de 2 spre 3 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, care acționau împreună cu reprezentanții Direcției Silvice Argeș și ai Ocolului Silvic Domnești, au depistat un autovehicul care nu își justifica prezența în Fondul de vânătoare.

Polițiștii au procedat la efectuarea de verificări specifice față de un bărbat de 56 de ani, din Corbi, aflat în autovehicul, care este deținător legal de arme de vânătoare, în urma verificărilor stabilindu-se că cel în cauză a încălcat regimul armelor și munițiilor, prin aceea că a scos armele deținute legal, de la locul de deținere, în mod nejustificat, cu încălcarea obligațiilor specifice Legii 407/2006, armele fiind identificate la un alt imobil decât adresa de deținere.

Totodată, în urma verificărilor, în Fondul de vânătoare, specialiștii silvici au identificat și cadavrul unui cerb, ce prezenta urme de împușcare, rezultând indicii că bărbatul identificat l-ar fi împușcat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și braconaj cinegetic, în care cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș.

Polițiștii au dispus ridicarea în vederea cercetărilor a armelor de vânătoare, ce nu se găseau în locul autorizat de deținere, și a muniției aferente.

De asemenea, a fost dispusă efectuarea unei expertize de specialitate pentru stabilirea cauzelor decesului animalului.

Urmează ca în cauză să fie efectuate și alte activități de cercetare, pentru administrarea de probatoriu, în funcție de care să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend