Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

ATENȚIE! Gigi Becali vrea să-și facă partid, iată lista cu membri pe care și-i dorește

Publicat

in

Omul de afaceri Gigi Becali susține că vrea să-și facă partid politic. Nu știe momentan ce nume va avea formațiunea politică, dar știe o parte din oamenii alături de care ar porni la drum. Anunțul a fost făcut în emisiunea Talk B1 la postul B1TV, moderată de Laurențiu Botin.

”Eu zic că nu avem politicieni, nu vreau să jignesc, să spun de ce, se vede din ceea ce fac ei, lucrează în stil de gangsteri și n-au nici minte, ca să nu le zic ‘proști’. Atunci trebuie cineva să facă în țara asta un partid. V-am spus de Adrian Severin. Da, Severin este un om care poate să ajute, pentru că el nu poate candida.

Eu am acum, în fața mea, o listă cu 46 de oameni. Vă spun câțiva din ei: Ioan Aurel Pop, președinte de partid; Morariu, fost ministru al Sporturilor; Pușcaș, de la Cluj; Ciucă Bogdan; avocat Andon Sergiu; primarul Chirica de la Iași; Obreja Marius, fost senator; Valentin Ionescu, analist economic; Ghișe Ioan; Dogaru Mircea de la armată; Iancu, fost Avocat al poporului; Cornelui Berar de la Timișoara; Dan Dungaciu; Petre Guran, profesor bizantolog; Alexandru Căutiș; Iulian Fota; Andreea Paul Vass; Ciprian, fost secretar de stat la Parlament; Neamțu Mihai; Lucian Duță, fost director CASMB; Cristian Diaconescu; Matei Dobrovici, deputat USR; Ingrid Mocanu; Funeriu Daniel; Pavel Popescu, deputat PNL; jurnalist Liviu Avram; Mihai Tatulici; Nicolae Irinel Colțoiu; Ionescu Răzvan.

N-am vorbit cu toți, cu unii dintre ei am vorbit. O să fac denumirea partidului după o să am o consultație cu acești oameni. Ei să dea denumirea pentru că eu nu candidez. Eu vreau doar să ajut, ca să aibă țara asta niște politicieni, pentru că eu cred că nu mai are. Și atunci asta este obligația mea de român, și de creștin, și de tată a trei copii”, a declarat Gigi Becali în direct.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Reabilitarea cetății Poenari, gata în această vară – ACCESUL TOT PE TREPTE, FĂRĂ TELEGONDOLĂ sau FUNICULAR

Publicat

in

De

Demarate în vara lui 2022, lucrările de reabilitarea a cetății lui Vlad Țepeș de la Poenari-Argeș vor fi finalizate de abia în vara lui 2024, cu mai bine de șase luni în plus față de termenul inițial, din cauza unei probleme tehnice legate de reabilitarea turnului de la intrare. Astfel că turistii nu vor putea vizita faimoasa cetate decțt din luna iulie a acestui an. Reamintim că Cetatea Poenari este printre cele mai importante obiective turistice din Argeş. În medie, cetatea a fost vizitată, in medie, de 100.000 de turişti pe an.

Chiar dacă va fi deschisă ăn luna iulie a acestui an, din păcate, vizitatorii români și străini care vor veni din nou în număr mare la Poenari din această vară mai trebuie însă să aștepte câțiva ani până când accesul la cetate se va face cu un mijloc rapid și vor fi nevoiți să urce cele aproape 1.480 de trepte.

În iulie 2021, Consiliul Județean Argeș a semnat contractul de proiectare și execuție cu asocierea câștigătoare a licitației, SC EURAS SRL – SC ARHING SRL. Lucrările au început în vara lui 2022 cu o întârziere de mai multe luni, pentru că mai erau necesare câteva avize de la Ministerul Culturii. Valoarea totală a contractului de proiectare și execuție lucrări pentru restaurarea cetății Poenari se ridică la 20,1 milioane lei, din care execuția propriu-zisă a lucrărilor se ridică la 18,7 milioane lei. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile. Lucrările de restaurare a fortăreței lui Vlad Țepeș includ și cele 1.480 de trepte ce erau în stare avansată de degradare.

Cetatea Poenari, aflată în administrarea Muzeului Judeţean Argeş, este încadrată ca Monument istoric de importanţă naţională şi internaţională.

Ridicată în secolul al XIV-lea în timpul domniei lui Negru Vodă şi având la început doar un turn, Cetatea Poenari a fost extinsă în timpul lui Vlad Ţepeş. Cetatea Poenari, aflată aproape de Barajul Vidraru, a fost reşedinţa secundară a lui Vlad Ţepeş, fiind edificată ca post de fortăreaţă contra otomanilor. Fortăreața a fost ultimul refugiu al lui Vlad Ţepeş înainte ca acesta să plece în Transilvania.

Ultima restaurare a cetăţii Poenari a fost realizată în urmă cu peste cinci decenii, pe parcursul a trei ani, în perioada 1969-1972, prilej cu care s-a realizat consolidarea și înălțarea zidurilor şi s-au construit treptele de acces pentru a permite vizitarea în condiţii bune a întregii fortăreţe.

Citeste mai mult

ACTUAL

ARGEȘ | BRACONIER DIN CORBI PRINS DE POLIȚIȘTI DUPĂ CE A ÎMPUȘCAT UN CERB

Publicat

in

De

În noaptea de 2 spre 3 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, care acționau împreună cu reprezentanții Direcției Silvice Argeș și ai Ocolului Silvic Domnești, au depistat un autovehicul care nu își justifica prezența în Fondul de vânătoare.

Polițiștii au procedat la efectuarea de verificări specifice față de un bărbat de 56 de ani, din Corbi, aflat în autovehicul, care este deținător legal de arme de vânătoare, în urma verificărilor stabilindu-se că cel în cauză a încălcat regimul armelor și munițiilor, prin aceea că a scos armele deținute legal, de la locul de deținere, în mod nejustificat, cu încălcarea obligațiilor specifice Legii 407/2006, armele fiind identificate la un alt imobil decât adresa de deținere.

Totodată, în urma verificărilor, în Fondul de vânătoare, specialiștii silvici au identificat și cadavrul unui cerb, ce prezenta urme de împușcare, rezultând indicii că bărbatul identificat l-ar fi împușcat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și braconaj cinegetic, în care cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș.

Polițiștii au dispus ridicarea în vederea cercetărilor a armelor de vânătoare, ce nu se găseau în locul autorizat de deținere, și a muniției aferente.

De asemenea, a fost dispusă efectuarea unei expertize de specialitate pentru stabilirea cauzelor decesului animalului.

Urmează ca în cauză să fie efectuate și alte activități de cercetare, pentru administrarea de probatoriu, în funcție de care să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend