Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Spitalul Valea Iasului ANGAJEAZĂ ASISTENŢI MEDICALI

Publicat

in

Spitalul de Pneumoftiziologie “Sf. Andrei“ Valea Iaşului, cu sediul în comuna argeșeană Valea Iaşului, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea, pe perioadă nedeterminată, a funcției contractuale vacante, de asistent medical generalist debutant (3 posturi), astfel:

-două posturi, Secţia I pneumologie adulţi;
-un post, Secţia III pneumologie adulţi.

Dosarele de concurs se pot depune la sediul unităţii organizatoare până la data de 15 noiembrie 2018, ora 15:00, urmând ca pe 26 noiembrie să aibă loc proba scrisă, iar pe 29 noiembrie interviul.

Vezi aici condițiile de participare la concursul de angajare.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

Sanatate

Care este durata de viață a unui implant dentar?

Publicat

in

Acum poți zâmbi din nou cu mult curaj, fără să te ferești de privirile celor din jur. Implantul dentar nu este doar o soluție medicală pentru a-ți înlocui dinții pierduți, ci și o modalitate sănătoasă pentru a-ți redobândi încrederea în propria persoană. Rata de succes este foarte mare, iar avantajele pentru sănătatea întregului organism sunt, de asemenea, numeroase.

Poți opta pentru un implant dentar la clinica LLL Dental, bucurându-te de tot ceea ce îți poate oferi, mai târziu, o viață fără griji – fără stresul că cineva te poate judeca, fără să te ferești de preparatele culinare preferate. Descoperă, în rândurile următoare, care este durata de viață a unui implant dentar, dar și cum ar trebui să-ți îngrijești zâmbetul.

Rolul implantului dentar

Implantul dentar este soluția ideală pentru pacienții care au pierdut unul sau mai mulți dinți, având ca scop menținerea structurii osoase, îmbunătățirea procesul de masticație, restabilirea esteticii și redobândirea sănătății orale. Există mai multe tipuri de implanturi dentare, ceea ce înseamnă că există o soluție pentru fiecare pacient. Medicina modernă și implantologia oferă acum planuri personalizate de tratament, cu o rată de succes foarte mare. Trebuie doar să ceri ajutor specializat și să nu amâni vizita la cabinet.

Durata de viață a implantului dentar

Putem spune că, în cele mai multe cazuri, pacienții se pot bucura de avantajele oferite de implantul dentar chiar și mai bine de 30 de ani. Pe de altă parte, această perioadă este în strânsă legătură cu anumiți factori.

  • Afecțiuni generale: Conform studiilor, durata de viață a implantului dentar poate fi afectată serios de bolile cronice, în special cele decompensate. Diabetul este cel mai bun exemplu aici;
  • Stilul de viață: Ai auzit și ai văzut peste tot. Numeroase studii au demonstrat de-a lungul timpului, dar mai ales în ultima perioadă, faptul că un stil de viață sănătos ne poate feri de nenumărate probleme. În cazul de față, consumul excesiv de alcool sau tutun poate scădea considerabil durata de viață a implantului dentar;
  • Infecții: Implantul dentar nu se inserează atunci când la nivelul cavității bucale există anumite infecții. Întreaga procedură va începe cu tratament de specialitate. Apoi, se va alege implantul dentar potrivit. De asemenea, se recomandă ca pacienții să se ferească de bacterii și infecții și pe viitor.

Îngrijirea implantului dentar

Pentru a prelungi durata de viață a implantului dentar, e esențial ca fiecare pacient să respecte indicațiile primite în cabinet. Echipa medicală îți va prezenta riscurile la care te supui dacă nu acorzi o atenție deosebită îngrijirii danturii. La fel cum se întâmplă în cazul dinților naturali, implanturile dentare pot fi afectate de bacterii. În acest sens există două recomandări: controale regulate, la fiecare 6 luni și rutină de îngrijire serioasă (periaj, apă de gură, ață dentară și duș bucal de 2 ori pe zi). Pe lângă cele două reguli de bază, ar fi ideal să te ferești de traumatisme, în sensul că nu este recomandat să desfaci ambalaje cu dinții ori, pe fond de stres, să rozi capacul de la pix în timp ce lucrezi.

Prin urmare, implantul dentar este un dispozitiv medical conceput pentru a face față cu brio testului impus de trecerea timpului. Cu toate acestea, factori precum: stilul de viață, traumatismele, bolile cronice sau o igienă orală precară pot influența negativ durata de viață a acestuia. Cere sfatul medicilor în legătură cu îngrijirea implantului dentar!

Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Accident terifiant în Argeș – Tânăr de 22 ani mort din cauza vitezei și a inconștienței

Publicat

in

Groaznic acident cu două autoturisme, în cursul nopții la Davidești, Arges, in urma căruia un tânăr de 22 ani a murit pe loc.

Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii Formațiunii Rutiere Mioveni, s-a stabilit că un tânăr de 18 de ani, din Hârtiești, conducea un autoturism pe DN 73D, pe raza comunei Davidești, având sensul de deplasare dinspre Mioveni spre Câmpulung, iar în împrejurări care vor fi stabilite prin cercetări, posibil pe fondul depășirii neregulamentare și al vitezei excesive, în urma coliziunii cu autoturismul pe care îl depășea, condus, în același sens, de un tânăr de 22 de ani, din Hârtiești, ambele autovehicule au iesit în afara părții carosabile.

În urma evenimentului rutier a survenit decesul conducătorului auto de 22 de ani.

Din celălalt autoturism, doi dintre cei trei ocupanți au suferit leziuni, respectiv conducătorul auto, de 18 ani și un pasager, de 39 de ani, din Hârtiești, ambii fiind transportați la spital pentru investigații medicale.

Conducătorul auto de 18 ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că nu a consumat alcool.

În cauză a fost întocmit dosar penal, conform art. 192 și 196 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul rutier a avut loc.

Tanărul mort în accidentul de azi-noapte, de la Davidești, estste din Hârtiești și îl cheamă Narcis Sasu. Lucra la Restaurantul AROMA din Mioveni și avea doar 22 de ani. Câte planuri și câte vise năruite! Dumnezeu să-l odihnească!

Prietenii și familia lui Narcis au transmis mesaje cutremurătoare pe rețelele de socializare, exprimându-şi durerea și șocul.

Un mesaj emoționant, al unui prieten, pe Facebook spune: „Nu ai avut răbdare te-ai grăbit să vii la mine mă duci acasă și acum ne-ai distrus”

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend