Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Topul firmelor din sectorul 3, sub semnul promovării performanței în afaceri

Publicat

in

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), cu sprijinul Primăriei de sector, a organizat în Aula Carol I din sediul său istoric Topul firmelor din sectorul 3, pentru a sărbători performanțele în afaceri ale companiilor din această unitate administrativteritorială. La Gala de înmânare a premiilor au participat alături de manageri ai celor maiperformante companii din sector și reprezentanţi ai administraţiei locale.

Sectorul 3 concentrează una dintre cele mai puternice comunități de afaceri la nivelul Capitalei. Astfel, companiile cu sediul în această unitate administrativ-teritorială care au depus bilanțul anul trecut au realizat, cumulat, o cifră de afaceri de 74,4 miliarde lei, adică circa 15 miliarde de euro, valoare net superioară celor înregistrate la nivelul multor județe din țară.

Dintre cele 11.815 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate au fost premiate 3.529 firme (30% din totalul celor calificate), în cadrul a șapte secțiuni: servicii, comerţ, industrie, construcţii, cercetare-dezvoltare și high-tech, turism şi agricultură, iar în cadrul fiecărei grupe, pe cinci clase de mărime: întreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici si microîntreprinderi.

„Îmi face plăcere să subliniez că 37% dintre companiile premiate la nivelul acestui sector s-au calificat și la etapa pe municipiu a Topului. Mai mult, 45% dintre companiile din sectorul 3 laureate la nivel de Capitală s-au situat pe primele trei locuri ale clasamentului.

Totodată, dintre cele 823 firme care sunt eligibile pentru a primi trofeul de excelenţă pentru clasarea, timp de cinci ani consecutiv, pe primele trei poziții ale Topului firmelor din București – etapa pe municipiu, 154 de firme (19%) sunt din sectorul 3”, a precizat Iuliu Stocklosa, președintele Camerei bucureștene în deschiderea Galei.

„Primăria Sectorului 3 este extrem de focusată pe relația dintre autoritățile publice locale și mediul de afaceri. Trebuie să fim conștienți de faptul că doar împreună putem să schimbăm și să construim lucruri care să ne aducă plusul de valoare de care avem nevoie cu toții”, a declarat Elena Petrescu, viceprimar al sectorului 3.

În acest context, edilul a vorbit pe larg despre unul dintre proiectele de suflet ale Primăriei și anume punerea în valoare a Halei Laminorul, precum și despre oportunitățile în domeniul economic și investițional oferite de această clădire istorică a Capitalei, refăcută, recondiționată și care poate răspunde celor mai exigente solicitări ale comunității de business.

Firmele laureate din sectorul 3 au realizat o cifră de afaceri cumulată de 68 miliarde lei (cca. 13,7 mld euro), un profit din exploatare de 8 miliarde lei (adică 1,6 mld euro) și oferă locuri de muncă pentru 81,3 mii salariați. Cele mai multe companii premiate activează în domeniul serviciilor (37,2% din total), fiind urmate de firmele din domeniul comerţului (30,4%) şi de cele cu profil industrial (13,3%). Construcţiile concentrează 7,8% dintre firmele laureate, cercetarea-dezvoltarea şi high-tech-ul –5,7%, turismul – 4,5%, în timp ce doar 1,1% provin din agricultură, silvicultură şi pescuit.

Pe lângă distincţiile acordate pentru rezultatele economice obţinute în anul 2022, în cadrul evenimentului au fost decernate premii speciale Primăriei Sectorului 3 și unor companii cu capital autohton.

Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Curtea Penală Internațională solicită mandate de arestare pentru premierul Israelului și liderul Hamas

Publicat

in

Curtea Penală Internațională (CPI) solicită mandate de arestare pentru liderul Hamas Yahya Sinwar (n.r.: foto jos) și pentru prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, acuzați de crime de război și crime împotriva umanității din cauza atacurilor din 7 octombrie asupra Israelului și a războiului ulterior din Gaza, a declarat procurorul șef al curții Karim Khan pentru CNN.

Khan a spus că instituția solicită, de asemenea, mandate pentru ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, precum și pentru alți doi lideri de top al Hamas – Mohammed Diab Ibrahim al-Masri, liderul Brigăzilor Al Qassem și mai cunoscut sub numele de Mohammed Deif, și Ismail Haniyeh, Hamas.

Mandatele împotriva politicienilor israelieni marchează pentru prima dată când CPI l-a vizat pe liderul de vârf al unui aliat apropiat al Statelor Unite. Decizia îl pune pe Netanyahu în compania președintelui rus Vladimir Putin, pentru care CPI a emis un mandat de arestare pentru războiul Moscovei împotriva Ucrainei.

Ce urmează?

content-image

Un grup de judecători ICC va analiza acum cererea lui Khan pentru mandatele de arestare.

Khan a spus că acuzațiile împotriva Sinwar, Haniyeh și al-Masri includ „exterminarea, crima, luarea de ostatici, viol și agresiune sexuală în detenție”. „Lumea a fost șocată pe 7 octombrie când oamenii au fost smulși din dormitoarele lor, din casele lor, din diferitele kibuțuri din Israel”, a spus Khan pentru CNN, adăugând că „oamenii au suferit enorm”.

Ce includ acuzațiile împotriva lui Netaniahu?

content-imageAcuzațiile împotriva lui Netanyahu și Gallant includ „provocarea exterminării, provocarea de foamete ca metodă de război, inclusiv refuzul aprovizionării umanitare, țintirea deliberată a civililor aflați în conflict”, a spus Khan pentru CNN.

Când au apărut luna trecută articole conform cărora procurorul-șef al CPI ia în considerare acest curs de acțiune, Netanyahu a spus că orice mandat de arestare al CPI împotriva oficialilor militari și ai guvernului israelian înalt „ar fi un scandal de proporții istorice” și că Israelul „are un sistem juridic independent, care investighează riguros toate încălcările legii.”

Întrebat de CNN despre comentariile făcute de Netanyahu, Khan a spus: „Nimeni nu este mai presus de lege”.

El a spus că, dacă Israelul nu este de acord cu CPI, „sunt liber, în ciuda obiecțiilor lor cu privire la jurisdicție, să ridice o contestație în fața judecătorilor curții și asta îi sfătuiesc să facă”.

Context

Israelul și Statele Unite nu sunt membre ale CPI. Cu toate acestea, CPI susține că are jurisdicție asupra Gaza, Ierusalimul de Est și Cisiordania, după ce liderii palestinieni au convenit în mod oficial să fie legați de principiile fondatoare ale curții în 2015.

Citeste mai mult

NATIONAL

Igor Dodon o atacă dur pe Maia Sandu, considerând că opoziția comunistă de la Chișinău are șanse să o învingă: ‘Ea mizează pe fraudă’

Publicat

in

Fostul președinte al Republicii Moldova, comunistul Igor Dodon, o atacă dur pe Maia Sandu și consideră că opoziţia de la Chișinău are şanse mari de a o învinge în alegerile prezidenţiale. Acesta a menționat că, la alegerile prezidențiale din toamnă, Maia Sandu nu va obține numărul necesar de voturi pentru a învinge, transmite Infotag.md.

Ea mizează pe fraudă prin votul prin corespondenţă, dar cred că diferenţa de voturi în interiorul ţării pentru reprezentanta opoziţiei va fi suficientă pentru a trece peste toate mahinaţiile”, a spus fostul preşedinte.

Igor Dodon a confirmat că s-a întâlnit cu liderii altor partide de opoziţie pentru a discuta strategia în alegerile prezidenţiale

Dodon a confirmat că săptămâna aceasta s-a întâlnit cu liderii altor partide de opoziţie pentru a discuta strategia în alegerile prezidenţiale. El a precizat că întâlnirile, care au fost ţinute în secret, au fost organizate la iniţiativa jurnalistei Natalia Morari.

Cu şase potenţiali candidaţi şi lideri ai opoziţiei, am discutat ce facem în alegerile prezidenţiale. Există un dialog între mai mulţi reprezentanţi ai opoziţiei cu viziuni diferite. Discutăm o strategie comună pentru alegeri şi pentru referendumul din toamnă”, a declarat Dodon.

Potrivit acestuia, liderii opoziţiei ar trebui să decidă cum să participe la alegeri – independent sau să nominalizeze un „candidat unic”.

Partidul Socialiştilor este gata să susţină un candidat care nu este un lider sau un membru de partid. Am discutat despre candidatura lui Stoianoglo. Dacă nu vă place ea, recomandaţi pe altcineva, propuneţi candidaţi. (…). Până la sfârşitul lunii mai trebuie să decidem: fie vom avea un singur candidat, fie va participa toată lumea, dar cu acordul de a nu se critica reciproc. Fie găsim un candidat unic, fie fiecare partid îşi desemnează propriul candidat, iar opoziţia se uneşte în turul doi. PSRM susţine orice opţiune, dar prioritatea noastră este să găsim un candidat unic. Principalul lucru este că există un dialog între opoziţie şi acesta este un semnal bun pentru toată lumea. Cred că vom elabora o strategie comună şi vom merge pe ea”, a declarat fostul preşedinte.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend