Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Biletele pentru meciul CSU Craiova vs FCSB, valabile doar o repriză – Mesajul oltenilor pentru Guvern

Publicat

in

Clubul CSU Craiova a pus în vânzare bilete pentru meciul din Liga 1 cu FCSB, de duminică, la preţul de un leu. Tichetele sunt valabile o repriză, având în vedere decizia de vineri a Guvernului conform căreia competiţiile sportive se vor putea desfăşura cu spectatori în tribune doar în intervalul orar 05:00 – 21:00.

În mod normal, meciul era programat duminică, la ora 20:30, însă CSU Craiova a precizat că ar începe la ora 20:15, potrivit News.ro.

“Clubul Universitatea Craiova a pus în vânzare, începând din această seară, bilete pentru meciul cu FCSB, care se va desfăşura duminică, 28 noiembrie 2021, începând cu ora 20:15, pe stadionul Ion Oblemenco. Preţul unui bilet este de 1 RON şi asigură accesul în stadion până la ora 21:00, urmând ca, după această oră, suporterii să părăsească arena conform prevederilor legale în vigoare”, a notat CSU Craiova în social media.

Biletele pot fi achiziţionate atât online, pe platforma Eventim.ro, cât şi de la punctele de vânzare tradiţionale, iar spectatorii care vor fi prezenţi trebuie să fie vaccinaţi împotriva virusului SARS-CoV 2, respectiv să se afle în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV 2. Abonaţii pot intra la acest meci pe baza abonamentului deja achiziţionat. Porţile arenei Ion Oblemenco se vor deschide începând cu ora 18:15.

“Pe această cale, solicităm deţinătorilor de drepturi TV, posturilor de televiziune şi Ligii Profesioniste de Fotbal să conştientizeze ridicolul situaţiei şi să fie de acord cu devansarea orei de disputare a partidei astfel încât suporterii Universităţii Craiova să poată asista la acest derby fără a încălca normele legale. Totodată, facem un apel către Guvernul României să dea dovadă de înţelegere şi să modifice termenul limită până la care spectatorii pot participa la evenimentele sportive desfăşurate în aer liber, pentru ca fotbalul să nu fie, din nou, cea mai afectată activitate sportivă din România”, precizează clubul oltean.

Citește și: Spectatorii revin în tribune – Când şi în ce condiţii pot fi prezenţi fanii la competiţiile sportive

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

UE a adoptat o lege unică în lume: Pune punct dezvoltării necontrolate a Inteligenței Artificiale

Publicat

in

Statele membre ale Uniunii Europene au susţinut marţi acordul politic din decembrie anul trecut privind reglementarea inteligenţei artificiale (AI), iar noua legislaţie va intra în vigoare luna viitoare, transmite Reuters.

Agenţia apreciază că Legea AI din Europa este mai cuprinzătoare decât s-a obţinut în Statele Unite printr-o abordare bazată pe conformarea voluntară. În acelaşi timp, pentru China

principalul obiectiv în acest domeniu este menţinerea stabilităţii sociale şi a controlului statului.

Votul statelor europene a avut loc la două luni după ce europarlamentarii aprobaseră cu amendamente importante proiectul de lege redactat de Comisia Europeană în 2021.

Îngrijorarea faţă de contribuţia inteligenţei artificiale la dezinformare, ştirile false şi materiale protejate de drepturile de autor s-a intensificat în ultimele luni în întreaga lume, odată cu popularitatea sistemelor AI generative, cum ar fi ChatGPT creat de OpenAI, sprijinit de Microsoft, şi chatbot-ul (robot de dialog) Gemini al Google.

Ministrul belgian pentru digitalizare, Mathieu Michel, a afirmat într-un comunicat că “această lege de referinţă, prima din lume în genul său, răspunde unei probleme tehnologice globale care creează în acelaşi timp ocazii pentru societăţile şi economiile noastre”.

“Prin Legea AI, Europa pune accentul pe importanţa încrederii, transparenţei şi responsabilităţii în abordarea noilor tehnologii, asigurând în acelaşi timp posibilitatea ca această tehnologie în evoluţie rapidă să prospere şi să impulsioneze inovaţia europeană”, a adăugat el.

Citeste mai mult

NATIONAL

Irlanda se pregăteşte să anunţe recunoaşterea unui stat palestinian (surse)

Publicat

in

Guvernul Irlandei urmează să anunțe miercuri recunoașterea unui stat palestinian, a declarat o sursă familiarizată cu această chestiune, informează Rador Radio România.

Irlanda, Spania, Slovenia și Malta, membre ale Uniunii Europene, au indicat în ultimele săptămâni că intenționează să facă această recunoaștere, susținând că o soluție cu două state este esențială pentru o pace durabilă în regiune.

Guvernul irlandez a declarat marți seara că premierul și ministrul de externe vor vorbi cu presa miercuri dimineață, dar nu a precizat care va fi subiectul.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend