Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Nebunia jocurilor de noroc în Las Vegas: parcare în formă de slot machine

Publicat

in

Compania Carvana, din Atlanta (Statele Unite ale Americii), specializată în vânzarea de mașini second hand pe Internet, a lansează noul centru din Las Vegas. Un spațiu futurist, de 11 etaje, în care se folosește un fel de slot machine pentru a colecta mașina.

În orașul renumit în întreaga lume pentru sălile de jocuri de noroc și viața de noapte, Las Vegas, Carvana a inaugurat un depozit futurist pentru livrarea mașinilor achiziționate online. Un turn de sticlă cu 11 etaje, capabil să găzduiască 39 de mașini, destinat ca un showroom automat automat.

Aici, șoferii, odată ce au finalizat toate procedurile de cumpărare prin web primesc un token (asemănător cu cele folosite în cazinouri) de la personalul Carvana, pentru a fi introdus într-un aparat special de slot. Acest aparat de joc activează mecanismul automat de livrare al mașinii, în timp ce clientul așteaptă confortabil așezat într-un fotoliu.

Pentru șoferii americani care cumpără o mașină second hand online de pe site-ul Carvana – dintre cele 20.000 de automobile pe care compania americană le pune la dispoziție în catalogul său -, intrarea în posesia mașinii înseamnă a se prezenta în impunătorul automat din Las Vegas care se remarcă în orizontul capitalei Nevada, la numărul 3720 Morgan Cashmans Way.

Aici trebuie să așteptați să intre în funcțiune depozitul centralizat, să observați mașina care sosește la parter, să vă urcați și să vă îndreptați spre casă. În Las Vegas, metoda de livrare a mașinii a fost așadar spectaculoasă: clientul, de fapt, după ce a activat aparatul de joc, poate sta într-un fotoliu la parterul centrului Carvana observând sosirea automată a mașinii.

Modelul de afaceri al Carvana își propune să optimizeze timpul și costurile în achiziționarea și vânzarea de mașini. Căutarea modelului dorit, solicitarea de finanțare și achiziția sunt pași care pot fi efectuati prin web, selectând în final ora și locația pentru ridicarea mașinii, într-unul dintre cele 28 de centre Carvana din SUA.

Compania garantează 7 zile de utilizare a mașinii cu retur, în caz de nemulțumire a clienților; fiecare mașină, înainte de a fi vândută, este supusă la 150 de verificări și unui control care atestă lipsa avariilor și accidentelor survenite anterior.

Așadar, un nou magazin pentru Carvana, companie fondată în 2012 în Phoenix, Arizona, cu scopul de a revoluționa vânzările de mașini prin mutarea online a majorității operațiunilor sale și oferirea de servicii precum livrarea la domiciliu a vehiculului ales. Centrul orașului Las Vegas este deschis de luni până sâmbătă de la 9:00 la 19:00, fiind primul din statul Nevada și al 28-lea din SUA.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Scandal diplomatic uriaș! Ambasada SUA refuză să plătească o datorie de 14,6 milioane lire sterline autorităților din Londra

Publicat

in

Ambasada SUA de la Londra refuză să plătească o datorie de 14,6 milioane de lire sterline autorităților britanice. Este vorba despre un litigiu provocat de o taxă zilnică impusă mașinilor care trec prin centrul Londrei. Pe lista cu datorii sunt mai multe ambasade.

Datoriile acumulate de toate ambasadele din capitala Marii Britanii au fost publicate de agenția guvernamentală care administrează transportul în Londra (Transport for London TfL).

Ambasada SUA din Londra datorează 14,6 milioane de lire sterline, potrivit Sky News. Statistica mai arată că ambasada Japoniei are de plătit 10,1 milioane de lire sterline, a doua cea mai mare datorie, fiind urmată de India cu 8,6 milioane de lire sterline.

Cea mai mică datorie este a Ambasadei Republicii Togo care are de plată 40 de lire sterline.

În total, ambasadele au de plată 143,5 milioane de lire sterline, datorie acumulată din 2003, atunci când a fost introdusă taxa pentru mașinile care trec prin centrul orașului.

TfL susține că majoritatea ambasadelor plătesc sumele imputate, dar unele precum SUA și Japonia refuză, în ciuda contactelor avute prin canale diplomatice. TfL mai spune că disputa ar putea ajunge la Curtea Internațională de Justiție.

Ambasadele care refuză să plătească susțin că misiunile diplomatice sunt scutite de taxe, în conformitate cu Convenția de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961 În replică, britanicii spun că nu este vorba despre o taxă ci de plata unui serviciu.

„Noi și guvernul Regatului Unit suntem clari că este vorba despre o plată pentru un serviciu și nu o taxă. Asta înseamnă că diplomații nu sunt scutiți de plată”, a precizat TfL.

Schema implică o plată zilnică de 15 lire sterline pentru conducerea într-o zonă din centrul Londrei între orele 7:00 și 18:00 în zilele lucrătoare și între prânz și 18:00 în weekend și de sărbătorile legale. Există reduceri și scutiri pentru unele persoane și vehicule, cum ar fi rezidenții, taxiurile și mașinile complet electrice.

Citeste mai mult

NATIONAL

Franța se delimitează de aliați și susține cererea de arestare a lui Netanyahu

Publicat

in

Procurorul CPI, Karim Khan, a respins acuzațiile Israelului și ale unora dintre aliații săi care au pus la îndoială independența sa, afirmând că cererea “nu este o vânătoare de vrăjitoare, nu este un fel de reacție emoțională la zgomot. Este un proces criminalistic”.

Luni, 20 mai, procurorul-șef al CPI, Karim Khan, a declarat că a emis mandate de arestare pentru trei lideri Hamas – Yehia Sinwar, Mohammed Deif și Ismail Haniyeh – pentru crime comise în Israel și în Gaza la 7 octombrie 2023 și ulterior, inclusiv “exterminare”, “luare de ostatici” și “viol și alte acte de violență sexuală”.

De asemenea, Khan a emis mandate de arestare pentru premierul israelian Netanyahu și ministrul apărării Yoav Gallant pentru infracțiuni comise în Gaza după atacul Hamas din 7 octombrie, inclusiv “înfometarea civililor ca metodă de război”, “dirijarea intenționată a atacurilor împotriva unei populații civile” și “exterminare și/sau crimă”.

Mandatul de arestare a stabilit o echivalență între grupul militant și un guvern ales, care are legături strânse cu SUA și cu Occidentul, potrivit CNN.

Franța se delimitează de aliați și susține CPI

Dar Franța s-a despărțit acum de aliații săi pentru a susține mandatele de arestare ale CPI împotriva Israelului: “Franța susține Curtea Penală Internațională, independența sa și lupta împotriva impunității în toate situațiile”, a scris Ministerul de Externe într-un comunicat publicat luni seară, după anunțul CPI.

Ministerul francez de Externe a precizat că “a condamnat, începând din 7 octombrie, masacrele antisemite perpetuate de Hamas. Această grupare teroristă a revendicat atacurile barbare îndreptate împotriva civililor, însoțite de acte de tortură și violențe sexuale pe care ei înșiși le-au documentat”.

În ceea ce privește Israelul, “Franța trage un semnal de alarmă de mai multe luni asupra imperativului respectării stricte a dreptului umanitar internațional, în special asupra caracterului inacceptabil al pierderilor civile în Fâșia Gaza și asupra accesului umanitar insuficient”.

SUA a obiectat că CPI a pus  Israelul și Hamas în același mandat

Sprijinul Franței pentru mandatul CPI a venit după ce Statele Unite au obiectat că CPI a pus Israelul și Hamas în același mandat.

Președintele SUA, Joe Biden, a calificat mișcarea drept “scandaloasă”, afirmând că nu există “nicio echivalență” între Israel și Hamas.

Ministrul de externe al Italiei a fost de acord că este “inacceptabil” să se echivaleze guvernul democratic israelian cu Hamas.

Netanyahu a declarat că Khan a creat o “echivalență morală falsă și distorsionată” între Israel și Hamas, calificând mandatele drept “un scandal moral de proporții istorice”.

Într-o înregistrare video difuzată marți de biroul său, Netanyahu l-a numit pe Khan “unul dintre “marii antisemiți din timpurile moderne”, la fel ca judecătorii din Germania nazistă care au negat evreilor drepturile fundamentale și au permis Holocaustul, și a declarat că decizia de a emite mandatele a fost “turnând cu nesimțire benzină pe focul antisemitismului care face ravagii în întreaga lume”.

Un reprezentant al Hamas a denunțat mandatele de arestare împotriva liderilor săi, spunând că “echivalează victima cu călăul”, și a cerut retragerea cererii. În mandatul său, Khan nu face nicio comparație directă între Israel și Hamas, cu excepția faptului că spune că ambele au comis crime împotriva umanității.

Un grup de trei judecători va stabili dacă va emite sau nu mandatele de arestare după ce va analiza dovezile procurorului. Dacă mandatele vor fi emise, instanța – care include aproape toate țările Uniunii Europene – ar putea fi pusă într-o poziție dificilă din punct de vedere diplomatic.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend