Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Emma Răducanu și povestea care putea să nu aibă loc: “Nu ne place ideea de a da un wild card cuiva care este pe locul 300 în lume”

Publicat

in

Organizatorii turneului de la Wimbledon au refuzat iniţial să-i acorde wild card jucătoarei Emma Răducanu (calificată în optimi după ce a trecut de Sorana Cîrstea), a dezvăluit, duminică, jurnalistul John Lloyd de la Daily Mail.

Sportiva cu origini române şi chineze care reprezintă Marea Britanie a fost foarte aproape să nu joace la Grand Slamul londonez.

Federaţia britanică de tenis (LTA) a propus-o organizatorilor pentru un wild card, dar răspunsul iniţial a fost negativ, scrie News.ro.

“Şi ce au spus cei Wimbledon? Ei au spus: <Neah, nu ne place ideea de a da un wild card cuiva care este pe locul 300 în lume>. Când Emma a primit vestea, am auzit că atitudinea ei a fost: <OK, ce trebuie să fac pentru a le arăta că greşesc?> Ei bine, trebuie să câştigi meciuri, aşa că ea a câştigat două partide la Nottingham, săptămâna trecută şi organizatorii de la Wimbledon i-au dat wild card-ul”, a scris el în Mail On Sunday.

“Dar părerea mea este că nu ar fi trebuit să câştige acele meciuri pentru a obţine wild card-ul. Uitaţi-vă la atitudinea ei! A meritat acel wild card. LTA le-a spus că aceasta este cea pe care o propunem şi ei au refuzat-o.

Cine sunt ei pentru a face asta? De ce, pentru că este turneul lor? Nu sunt calificaţi, nu sunt cu Emma zi de zi, nu ştiu ce o motivează. Aceşti antrenori sunt în jurul ei zi de zi, o ştiu şi organizatorii de la Wimbledon ar trebui să aibă încredere în ei, de aceea sunt oamenii de top în LTA.

Dacă nu ar fi primit wild card-ul, ar fi intrat în calificări şi, dacă ar fi pierdut la Wimbledon, ei ar fi spus: <Ei bine, nu l-ar fi meritat (n.r. – wild card-ul)>. Dar este o jucătoare tânără, oricine poate pierde un meci în calificări pe un teren cu iarbă umedă. Răducanu a meritat şansa de a fi pe scena mare şi a fost aproape să nu o obţină. Wimbledon a <comis-o>”, a continuat el.

Aventura Soranei Cîrstea la Wimbledon s-a oprit în turul trei, fază a competiției unde sportiva noastră a fost învinsă de Emma Răducanu (18 ani, 338 WTA). Jucătoarea britanică de origine română a obținut o victorie în două seturi, scor 6-3, 7-5, după doar o oră și 40 de minute de joc.

Cu un joc foarte variat, un serviciu excelent (a câștigat 83% dintre punctele jucate cu primul serviciu) și cu multă încredere în propriile puteri (a reușit 30 de lovituri câștigătoare), Emma Răducanu este cea mai tânără jucătoare din Marea Britanie care ajunge în optimile de la Wimbledon în Era Open.

Pentru un loc în sferturi, Răducanu se va duela cu Ajla Tomljanovic (75 WTA). Australianca a trecut de letona Jelena Ostapenko (34 WTA), scor 4-6, 6-4, 6-2.

În clasamentul WTA în timp real, Răducanu se află pe locul 175 WTA.

Născută în Canada, din tată român și mamă chinezoaică, Răducanu a ajuns în Marea Britanie la vârsta de doi ani. Emma a crescut în Londra și a început să joace tenis la cinci ani.

Citește și:

VIDEO Wimbledon: Sorana Cîrstea, eliminată în turul trei de Emma Răducanu, jucătoare britanică de origine română

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Mircea Geoană desființează sistemul de vot din România: ‘Este cel mai primitiv din toată Europa / Ce e asta? Nu ştiu să protejez datele?’

Publicat

in

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul Studenţilor din România, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

“Implicarea în viaţa cetăţii, schimbarea în bine a destinului naţiunii noastre nu se face doar prin participarea la vot. Se face prin implicare şi presiune pusă permanent pe decidentul politic. Pentru că, dacă l-ai votat pe X sau pe Y sau pe Z, indiferent de preferinţa ta politică, în clipa în care tu ai pus ştampila … Apropo, sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. Nu există ţară în Europa în care să ai buletine de vot care să nu fie înseriate, să nu ştii cine le-a tipărit şi automat, de multe ori să nu ştii cine le numără”, a afirmat acesta, conform AGERPRES.
În opinia sa, România “nu vrea sau nu poate – de obicei este o combinaţie dintre cele două – nici nu vrea şi nici nu poate să democratizeze în profunzime votul”.

“Vot prin corespondenţă, vot electronic… ce e asta? Nu ştiu să protejez datele? Hai să fim serioşi, avem IT-işti printre cei mai buni din lume”, a completat oficialul.

Apel la studenți

El i-a îndemnat pe cei prezenţi să îi tragă la răspundere în mod constant pe reprezentanţii lor.

“Problema este că după ce ai ales pe cineva, obligaţia şi responsabilitatea ta nu se transferă pe umerii celui sau celei pe care l-ai votat. (…) Trageţi-i la răspundere, întrebaţi-i unde se cheltuiesc banii, faceţi petiţii”, a spus Geoană.

Acesta s-a referit şi la reticenţa tinerilor de a intra în politică.

“Spui că vrei să faci politică şi automat începe un fel de suspiciune anticipativă”, a arătat el. Dar, în opinia sa, “altă profesiune în lume în care să faci schimbare nu e decât prin politică, nu există altceva”.

“Nici Bill Gates, cu fundaţiile lui, nici cel mai mare preşedinte de companie internaţională sau naţională, nimeni nu poate să schimbe lucrurile în profunzime aşa cum o face un om sau o femeie politică responsabil”, a completat Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO s-a referit şi la spaţiul în care a avut loc Congresul Studenţilor din România. “O clădire pe care, recunosc, mi-a făcut destul de mult bine să n-o mai vizitez în ultimii 15 ani de zile”, a descris el Palatul Parlamentului.

Citeste mai mult

NATIONAL

Geoană: „Sistemul de vot este cel mai primitiv din Europa. România nu poate sau nu vrea să-l democratizeze”

Publicat

in

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul Studenţilor din România, care a avut loc la Palatul Parlamentului, informează Agerpres.

Mircea GeoanăFoto: Geoffroy VAN DER HASSELT / AFP / Profimedia

„Implicarea în viaţa cetăţii, schimbarea în bine a destinului naţiunii noastre nu se face doar prin participarea la vot. Se face prin implicare şi presiune pusă permanent pe decidentul politic. Pentru că, dacă l-ai votat pe X sau pe Y sau pe Z, indiferent de preferinţa ta politică, în clipa în care tu ai pus ştampila … Apropo, sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. Nu există ţară în Europa în care să ai buletine de vot care să nu fie înseriate, să nu ştii cine le-a tipărit şi automat, de multe ori să nu ştii cine le numără”, a afirmat Mircea Geoană.

În opinia sa, România „nu vrea sau nu poate – de obicei este o combinaţie dintre cele două – nici nu vrea şi nici nu poate să democratizeze în profunzime votul”.

„Vot prin corespondenţă, vot electronic… ce e asta? Nu ştiu să protejez datele? Hai să fim serioşi, avem IT-işti printre cei mai buni din lume”, a completat oficialul.

El i-a îndemnat pe cei prezenţi să îi tragă la răspundere în mod constant pe reprezentanţii lor. „Problema este că după ce ai ales pe cineva, obligaţia şi responsabilitatea ta nu se transferă pe umerii celui sau celei pe care l-ai votat. (…) Trageţi-i la răspundere, întrebaţi-i unde se cheltuiesc banii, faceţi petiţii”, a spus Geoană.

Acesta s-a referit şi la reticenţa tinerilor de a intra în politică. „Spui că vrei să faci politică şi automat începe un fel de suspiciune anticipativă”, a arătat el. Dar, în opinia sa, „altă profesiune în lume în care să faci schimbare nu e decât prin politică, nu există altceva”.

„Nici Bill Gates, cu fundaţiile lui, nici cel mai mare preşedinte de companie internaţională sau naţională, nimeni nu poate să schimbe lucrurile în profunzime aşa cum o face un om sau o femeie politică responsabil”, a completat Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO s-a referit şi la spaţiul în care a avut loc Congresul Studenţilor din România. „O clădire pe care, recunosc, mi-a făcut destul de mult bine să n-o mai vizitez în ultimii 15 ani de zile”, a descris el Palatul Parlamentului.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend