Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Radu Tudor si Emil Hurezeanu, printre analistii care vor dezbate la MAE viziunea Romaniei despre strategia europeana de securitate

Publicat

in

Iulian Fota, Radu Tudor, Emil Hurezeanu si Mihail Ionescu (Institutul pentru Studii Politice de Aparare si Istorie Militara) sunt analistii care vor dezbate viziunea Romaniei despre strategia europeana de securitate in cadrul primei editii a “Dialogurilor @ MAE”, joi, 9 aprilie, la sediul Ministerului Afacerilor Externe.

Ministerul Afacerilor Externe lanseaza, la initiativa ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, incepand de joi, 9 aprilie 2015, seria de dezbateri interactive “Dialoguri@MAE”, dedicate unui schimb de idei nemijlocit si contactului direct intre reprezentantii MAE si cei ai societatii civile, in scopul informarii asupra temelor relevante de politica externa si a facilitarii dialogului pe aceste subiecte, se arata intr-un comunicat al institutiei.

“Lansarea platformei de dezbateri Dialoguri@MAE vine din nevoia de a discuta, intr-o maniera deschisa, temele de actualitate care au impact asupra politicii externe a Romaniei. Consider ca prin intermediul acestor dezbateri vom putea impartasi cu mediul academic, think-tank-uri de profil, reprezentanti ai mass-media si alti reprezentanti ai societatii civile active in domeniu, eforturile conceptuale prin care MAE contribuie la conturarea, definirea si implementarea politicilor la nivel european si international. Am convingerea ca acest exercitiu de dialog deschis si interactiv va fi reciproc avantajos si ca vine in intampinarea dorintei de consultare publica existente la nivelul societatii civile, pe teme de politica externa”, a declarat ministrul Bogdan Aurescu.

Prima editie a “Dialogurilor @ MAE” se va concentra pe “Viziunea Romaniei asupra revizuirii Strategiei Europene de Securitate”. In deschiderea evenimentului va vorbi ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, dezbaterea fiind moderata de secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ionita. Invitati ca vorbitori in cadrul acestei editii sunt analistii: Iulian Fota, Radu Tudor, Emil Hurezeanu si Mihail Ionescu (Institutul pentru Studii Politice de Aparare si Istorie Militara).

“La 12 ani dupa adoptarea Strategiei Europene de Securitate, UE s-a transformat semnificativ, ca urmare a valurilor succesive de extindere, a adoptarii Tratatului de la Lisabona si a dezvoltarii exponentiale a Politicii de Securitate si Aparare Comuna. Mediul international de securitate a cunoscut, de asemenea, schimbari substantiale, UE confruntandu-se atat la Est, cat si la Sud cu provocari si riscuri in materie de securitate, multe dintre acestea de tip nou –  mergand de la emergenta de noi conflicte si cresterea asertivitatii politico-militare in plan regional si international, razboiul hibrid, utilizarea energiei ca mijloc de presiune, recurgerea la forta si ignorarea dreptului international, pana la ascensiunea actorilor non-statali cu agende radicale si problematica fluxurilor migratorii. In acest context, este necesara, din perspectiva Romaniei, reanalizarea Strategiei Europene de Securitate, inclusiv printr-o abordare echilibrata a problematicilor legate de Vecinatatile Uniunii Europene. Prima editie a Dialoguri@MAE isi propune sa aduca in discutie toate aceste aspecte relevante, prezentand abordarea Ministerului Afacerilor Externe asupra acestei tematici de actualitate”, se mai arata in comunicatul MAE.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Biserica care atrage tinerii cu o lturghie pe tema Taylor Swift: Toată lumea este binevenită!

Publicat

in

Biserica din Heidelberg atrage tinerii cu o liturghie pe tema Taylor Swift. Rezultatele au fost imediate: două slujbe de duminică au trebuit să fie oficiate pentru a face față mulțimii, notează Mediafax.

Duminică, cei care au mers la biserica istorică din Heidelberg, Biserica Sfântului Duh din Heidelberg, au avut parte de o slujbă surpriză care a avut mai mult decât liturghia obișnuită și înțelepciunea biblică – muzica care a însoțit ceremonia a fost compusă din imnurile pop ale cântăreței americane Taylor Swift.

Cântecele au fost interpretate de Tine Weichmann – o cântăreață din Hamburg, în prezent profesoară de muzică populară bisericească la Heidelberg – și de formația sa.

O pancartă în culorile curcubeului, amplasată în spatele muzicienilor, a întâmpinat oamenii la concertul gratuit cu următoarele cuvinte: „Toată lumea este binevenită!”.

Biserica Sfântului Duh a constatat că este mai greu să motiveze generațiile tinere să meargă la liturghie, așa că a încercat să intre în ton cu ceea ce îi pasionează pe tineri. Alegerea cântecelor lui Taylor Swift nu a fost întâmplătoare, deoarece vedeta pop americană nu și-a ascuns niciodată educația religioasă creștină și importanța pe care aceasta o are pentru propria viață, relatează The Mayor.

Parohul Vincenzo Petracca a studiat versurile cântecelor lui Swift și a constatat că, deși acestea pot fi deschise interpretărilor, conțin un puternic ton creștin, abordând subiecte precum credința, drepturile femeilor, rasismul și egalitatea de gen.

Pusă în scenă sub numele „Anti-Hero – Taylor Swift Church Service”, liturghia de duminică a atras un public mult mai tânăr. 1.200 de enoriași au venit să se roage și să asculte șase dintre cântecele lui Taylor Swift, ceea ce a însemnat că biserica a trebuit să țină două slujbe în acea zi.

Citeste mai mult

NATIONAL

OpenAI renunță la una dintre vocile folosite de ChatGPT pentru că seamănă cu timbrul vocal al actriței Scarlett Johansson

Publicat

in

OpenAI spune că va elimina una dintre vocile folosite de ChatGPT după ce a fost asemănată cu glasul actriței Scarlett Johansson, relatează BBC.

Scarlett JohanssonFoto: CNP/AdMedia / ADMedia / Profimedia

Utilizatorii au observat asemănarea în opțiunea vocală „Sky” a chatbot-ului, care citește răspunsurile cu voce tare utilizatorilor, când OpenAI a prezentat caracteristicile noului său model.

Upgrade-ul chatbot-ul său a atras comparații cu filmul Her din 2013, unde personajul lui Joaquin Phoenix se îndrăgostește de sistemul de operare al telefonului său, în timp ce Scarlett Johansson era vocea AI-ului Samantha.

OpenAI a spus că vocile disponibile în modul vocal al ChatGPT au fost „selectate cu atenție printr-un proces amplu de cinci luni”.

În noiembrie, Johansson a dat în judecată o aplicație de inteligență artificială (AI) care i-a folosit asemănarea fără permisiune într-o reclamă.

OpenAI a declarat luni că vocea sa „Sky” nu este destinată să fie o „imitație” a vedetei.

„Credem că vocile AI nu ar trebui să imite în mod deliberat vocea distinctivă a unei celebrități”, se spune într-o postare pe blog

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend