Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Nicușor Dan, atac la Ciorbea după sesizarea privind legea 90/2001

Publicat

in

Array
(
[id] => 528123
[title] => HOROSCOP, joi, 5 ianuarie, 2017
[supratitle] =>
[description] =>
[title_homepage] =>
[description_homepage] =>
[title_rss] =>
[description_rss] =>
[title_tpu] =>
[content] =>

Balanță

Nu te incapatana s-o tii doar pe a ta, pentru ca azi vin spre tine o multime de idei si informatii noi, pe care merita sa le adopti imediat. Fii flexibil, fii deschis la orice. Fii receptiv si tine urechile larg deschise, ca s-ar putea sa primesti niste ponturi excelente, desi ar putea fi un pic diferite cu modul tau de a gandi. Nu te opune noului, nici schimbarii, pentru ca tot ce apare acum in calea ta te va ajuta sa ajungi mult mai usor la implinirea unui vis. Lasa-te dus de val incotro vrea el si fii curgator ca apa printre roci. Spune da alternativelor, chiar daca nu te-ai gandit la ele.

Scorpion

Cum sa nu fii fericit cand toate sunt pe val? Cand esti sigur pe tine, esti mult mai puternic si totul merge in directia cea mai buna. Aceasta fantastica incredere pe care o ai in tine insuti, in propria valoare, te sustine in orice ai face, deci spune intotdeauna da, pot, stiu, sunt cel mai bun, pentru ca aceasta atitudine e sursa marilor succese. Nu ai de ce sa te temi, nici sa te indoiesti, pentru ca vine spre tine o abundenta de idei si de solutii care te va ajuta sa treci peste toate usor. Ba chiar vin spre tine resurse minunate in cantitati mai mari decat asteptai, deci vezi si tu ca intotdeauna se poate mai mult si mai bine!

Săgetător 

Esti un munte de imaginatie si de creativitate, si merita sa folosesti din belsug aceste comori cu care esti inzestrat. Esti un creator prin excelenta, ajunge doar sa te asezi la masa de lucru si din mainile tale sau din mintea ta pot iesi minuni. Esti inventiv, creativ, inspirat, deci pune la treaba aceste atuuri in slujba muncii pe care o prestezi, pentru ca vei face cu un simt artistic de zile mari, ce poate atrage laude, admiratie, complimente, renume, respect. Nu sta in banca ta visand, cand poti pune mana pe unelte ca sa cladesti ceva ce-ti face placere. Poti fi remarcat!

Capricorn 

Se stie ca esti o fire mai conservatoare, care se opune schimbarii de cele mai multe ori, dar prea e bun momentul acesta ca sa-l lasi sa treaca. Nu te crampona de confort, de lene, de lucruri deja cunoscute, cand ai in fata ta un capitol complet nou ce se cere descoperit. E o provocare, asa e, dar e una interesanta, totul e sa accepti tu insuti ca schimbarea e buna. Daca tot spui nu la tot ce nu e pe calapodul lucrurilor inradacinate deja in viata ta, s-ar putea sa ratezi o ocazie benefica tie, ca atare spune chiar tu acum, cu incredere: sunt gata sa ma schimb! Nu-ti bloca singur evolutia cu negatii si refuzuri!

Vărsător

Iubirea nu e un covor presarat cu petale de trandafiri, ci mai vine si cu probe de incercare. Daca te poti adapta usor la situatiile care se ivesc intr-o relatie, dai sanse maxime acelei relatii sa creasca, sa inainteze, deci trebuie sa fii deschis la tot ce e necesar pentru o iubire implinita. Iertarea poate fi una dintre acele resurse la care trebuie sa apelezi frecvent in amor, deci fii tolerant, nu pune la index orice fleac, nu trece in revista doar ce nu merge sau ce n-ai primit de la partener. Mai sterge si tu cu buretele ce nu merita pastrat in memorie, pentru ca iubirea cere si iertare. Arata-te dispus s-o faci chiar azi!

Pești

Treci printr-un mic hop, dar nu esti singur in aceasta provocare. Cineva iti este alaturi si vasleste alaturi de tine. Nu e usor, uneori iti vine sa renunti si sa fugi, dar nu asta e atitudinea corecta. Considera acest impas ca pe o oportunitate de a invata ceva nou, ca pe o noua experienta de viata ce te ajuta sa te dezvolti si sa te maturizezi. Dupa ce va trece, vei descoperi cat de multe ai invatat. Ca atare nu te crampona de acest punct critic, ci ia-l in piept, ca pe o sansa de a-ti demonstra tie ca poti. In fond, esti ajutat de cel de langa tine, iar in doi e si mai usor!

Citește mai multe pe teotrandafir.com

[allow_comments] => 0
[keywords] =>
[source] =>
[author] =>
[author_id] => 3
[old_id] => 0
[old_entity_id] => 0
[editor] => 6
[reporter] => 0
[gplusid] =>
[date_published] => 2017-01-04 16:37:57
[date_updated] => 2017-01-05 08:42:55
[date_in] => 0000-00-00 00:00:00
[date_out] => 0000-00-00 00:00:00
[video_files] => 0
[audio_files] => 0
[image_files] => 1
[other_files] => 0
[article_status] => 3
[article_main_type] => 0
[article_type] => standard
[summary] =>
[custom_article_type] =>
[slug] => horoscop-joi-5-ianuarie-2017
[meta_info] =>
[old_show_id] => 0
[old_star_id] => 0
[old_type] =>
[subtitle] =>
[connection] =>
[tdr_special_tag] =>
[media] => Array
(
[images] => Array
(
[0] => Array
(
[id] => 522537
[media_type] => image
[description] =>
[filename] => horoscop_49284200.png
[datedir] => 201701
[upload_date] => 2017-01-04 16:37:37
[preview] =>
[source] =>
[ingallery] => 1
[am_description] =>
[promo] => 0
[link] => https://www.dcnews.ro/foto_522537__528123.html
)
)
)
)
1

Source Article from http://www.dcnews.ro/nicu-or-dan-atac-la-ciorbea-dupa-sesizarea-privind-legea-90-2001_528285.html

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Vești proaste pentru turiștii români: Taxele turistice au explodat în 2024. Care este motivul pentru această majorare

Publicat

in

Multe orașe din Europa au început să impună taxe turistice sau să le mărească pe cele existente. Aceste taxe sunt folosite pentru a ajuta la întreținerea infrastructurii turistice și pentru a gestiona impactul turismului masiv asupra comunităților locale.

În ultimul an, nivelul acestor taxe a crescut considerabil, uneori peste valorile propuse inițial.

Exemple de taxe turistice în Europa:

-Veneția, Italia: Veneția a introdus o taxă de intrare pentru turiști, care poate varia între 3 și 10 euro pe zi, în funcție de sezon și de afluxul de vizitatori. Această taxă este destinată să ajute la întreținerea orașului și la gestionarea numărului mare de turiști care vizitează anual.

-Barcelona, Spania: Barcelona a crescut recent taxa turistică, aceasta variind acum între 1,75 și 3,50 euro pe noapte, în funcție de tipul de cazare. Această măsură a fost luată pentru a sprijini dezvoltarea durabilă a turismului în oraș și pentru a proteja patrimoniul cultural.

-Amsterdam, Olanda: Amsterdam percepe o taxă turistică de 7% din costul cazării, plus o sumă fixă de 3 euro pe persoană pe noapte pentru hoteluri. Taxa a fost majorată pentru a combate efectele negative ale turismului excesiv.

-Paris, Franța: Parisul a majorat taxa turistică, care acum variază între 0,20 și 5 euro pe noapte, în funcție de tipul de cazare. Veniturile obținute din această taxă sunt folosite pentru întreținerea atracțiilor turistice și pentru îmbunătățirea serviciilor oferite vizitatorilor.

-Roma, Italia: Roma percepe o taxă de oraș care poate ajunge până la 7 euro pe noapte pentru cazările de lux. Această taxă ajută la finanțarea proiectelor de infrastructură și la întreținerea siturilor istorice.

De ce cresc aceste taxe?

Creșterea acestor taxe poate fi atribuită mai multor factori:

-Impactul economic al pandemiei: Multe orașe europene au suferit pierderi economice semnificative în timpul pandemiei de COVID-19 și încearcă acum să compenseze aceste pierderi prin creșterea taxelor turistice.

-Presiunea asupra infrastructurii: Turismul masiv poate pune o presiune considerabilă asupra infrastructurii locale, iar taxele turistice sunt văzute ca un mijloc de a finanța întreținerea și îmbunătățirea acesteia.

-Sustenabilitatea turismului: Orașele încearcă să promoveze un turism mai sustenabil, care să minimizeze impactul asupra mediului și să protejeze patrimoniul cultural.

Românii care își planifică vacanțele în Europa în această vară ar trebui să fie conștienți de aceste taxe suplimentare și să le includă în bugetul lor de călătorie. Este recomandat să verifice din timp informațiile specifice fiecărui oraș pe care intenționează să îl viziteze pentru a evita surprizele neplăcute.

Citeste mai mult

NATIONAL

Mare atenție la apa din supermarketuri: poate distruge rinichii – specialist în bioelectronică

Publicat

in

Multe persoane preferă să cumpere apă de băut, profitând de varietatea oferită de supermarketuri. Se poate alege între apă plată și carbogazoasă, apă alcalină, mineralizată, aromatizată și altele. Cu toate acestea, puțini sunt conștienți că apa comercializată poate afecta negativ sănătatea rinichilor.

Pentru a nu avea probleme, e suficient să citiți eticheta și să țineți cont de recomandările lui Adrian Vornicu, specialist în micro nutriție și bioelectronică. Acesta le recomandă românilor să citească atent etichetele apelor pe care le cumpără pentru consum și să caute mențiunea TDS – total solide dizolvate.

La ce indice trebuie să fii atent când citești eticheta

„Întotdeauna pe o sticlă cu apă plată există o mențiune, se numește reziduu sec la 180 grade. Rog telespectatorii să urmărească întotdeauna această mențiune. Reziduu sec 180 de grade – în sensul că acea apă este pusă într-un vas pe temperatura de 180 de grade Celsius și se lasă a se evapora, apoi este cântărită, pur și simplu, greutatea mineralelor care rămân, și vedem cât de dură este acea apă.

Recomandarea pe care o fac cei din Asociația de Bioelectronică, și nu doar ei, profesorul Marc care este unul din cei mai mari specialiști ai apei, este să bem o apă cu un reziduu sec ideal sub 100”, a explicat specialistul într-o intervenție.

Apa din comerț poate distruge rinichii

Conform lui Adrian Vornicu, „între 100 și 200 este o apă medie, peste 200 și 300 este o apă care începe să te încarce renal. Deci între 100 și 200 este o apă neutră: nici nu elimină deșeurile metabolice, dar nici nu te încarcă. Peste 200 începe să te încarce. Deci, ideal este să bem o apă sub 100”, a arătat specialistul în bioelectronică, scrie retetesivedete.ro.

Cantitatea de apă pe care ar trebui să o bem zilnic

Puțini oameni beau zilnic cantitatea necesară de apă. Necesarul zilnic de apă pentru a avea un organism sănătos este ușor de calculat. E nevoie să beți 0,5 litri de apă pentru fiecare 15 kg din greutatea corpului. Aceasta înseamnă că o persoană care cântărește 80 kg ar trebui să bea 2,5 l de apă pe zi.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend