Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

MĂRTURIILE CUTREMURĂTOARE ale supravieţuitorilor incendiului din clubul Bamboo. ”Am văzut Coelctiv în faţa ochilor”

Publicat

in

Corina se afla în club în momentul izbucnirii incendiului şi le-a povestit anchetatorilor momentele de panică din momentul în care au fost anunţaţi că incinta va fi cuprinsă de flăcări.

“După o durată de 40 de minute a luat foc toată incinta clubului, iar noi eram în curte, pe o terasă, în aer liber. Se fuma, dar nu cred că ar fi fost acesta motivul incendiului, pentru că a fost un incendiu de proporţii atât de mari încât nu ar fi putut fi de la ţigări. Eu când s-au aprins luminile şi s-a stins muzica, am auzit doar ”evacuare”. Nu se vedea nimic în incinta sălii. Jos, la nivelul nostru, nu era niciun fum. Fumul ieşea pe sus, la sistemul de aerisire, aerul condiţionat, deci de undeva din tavan. Toată lumea acolo fugea disperată. Eu eram în stare de ţoc pentru că nu înţelegeam de unde a pornittoată zarva, pentru că toată lumea ţipa ”ieşiţi afară”. În momentul în care s-a aprins lumina noi am crezut că este doar o altercaţie între băieţi, poate cu cuţite. Apoi a zis cineva din spate că ia clubul foc. Înăuntru era doar un pic de fum. Flăcările au fost undeva la 20 de minute, într-adevăr a luat amploare”, a povestit Corina după audieri.

Alţi doi tineri, externaţi de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, au explicat cum au reuşit să se salveze.

“Sunt cât se poate de ok după o chestie de genul ăsta. Nu a fost ceva gen Colectiv. A fost aceeaşi problemă, cu foc într-un club, tavan căzut, dar nu pot să spun că sunt rău că a păţit cineva ceva. Eu eram la fumat. La Bamboo, locul de fumat este în spatele clubului, pe terasă. De acolo nu ai ce să vezi. Pe noi de acolo ne-a luat prin surprindere. Focul a început la barul din faţa clubului, de la intrarea în club. Nu mai aveai cum să intri în club ca să poţi ieşi în mod normal. A trebuit să ocolim gardurile. În club or avea ieşiri de urgenţă, dar din locul de fumat nu aveai cum. Perete stânga, perete dreapta, lac în faţă. Erau urlete, am văzut exact Colectivul în faţa ochilor. Acum un an şi ceva mă uitam la televizor şi acum trăiesc asta. A trebuit să sar în piscină. S-au comportat impecabil oamenii ăştia de la Floreasca. Poate că a avut şi Colectivul un cuvânt de spus. Trebuie să sari în primul rând un gard de doi metri, s-a făcut scăriţă. La început lumea a fost calmă, civilizată. Când a început să iasă fumul foarte tare în spate, la locul de fumat, nu mai puteai să mai respiri, era un fum groaznic, a început lumea să se agite. S-a transformat totul într-o mare învălmăşeală, panică, ţipete, urlete, oameni prin piscină. A fost teama aia, asociată şi cu Colectiv, că murim aici. Nu ştiu dacă au fost oameni prinşi înăuntru. Nu pot să îmi dau seama de la ce a izbucnit focul. Nu s-a fumat în club. Clubul era full”, susţine Bogdan Gheorghe.

“Am fost transportată de SUMRD la spital. Ne-au preluat imediat de la faţa locului. Eram înăuntru la masă şi instantaneu m-am întors şi am văzut o flacără cât mine de mare şi am început să mă duc către prietenii mei să încercăm să ne salvam. Am sărit un gard de doi metri, după care am înotat prin zapadă şi a trebuit să ajungem undeva sus, la suprafaţă. Eram în spatele clubului, blocaţi în zona piscinei, care era toată înconjurată de un gard. În urma căzăturii am suferit o fractură, dar am şi fost intoxicată cu fum. Toată lumea era panicată, mai ales că nu mai aveam aer pentru că eram înecati într-un fum negru. Clubul a fost plin. Focul a început la primul bar de la intrare. Am văzut doar o flacară foarte mare. Am văzut artificii în club, cele de la şampanie. Am fost trataţi foarte bine, ne-au preluat într-un timp record, ne-au internat, ne-au făcut analize şi ne-au acordat suportul necesar să ne revenim. (…)Ne-am ajutat unul pe altul să ieşim din club. Cine reuşea să sară gardul îi trăgea şi pe ceilalţi care erau după ei şi cine era jos ajuta să se împingă să ne ridicăm. Am venit aici aproape leşinată. Am dormit, am fost la perfuzii, toată lumea a fost intoxicată cu fum, cel puţin cei care am rămas blocaţi în spate am fost toţi intoxicaţi”, a povestit o altă tânără care se afla în club, Letiţia Papuc.

42 de persoane au ajuns la spital în urma incendiului din clubul Bamboo, zece dintre acestea fiind internate. 32 de persoane au părăsit spitalul după examinarea medicilor.

 


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.


 

Source Article from http://feedproxy.google.com/~r/MediafaxSocial/~3/mb3PJT3JExk/marturii-dupa-incendiul-din-bamboo-toata-lumea-fugea-disperata-am-vazut-colectiv-in-fata-ochilor-16098419

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Ministru de externe din zona baltică: Ucraina ar trebui să poată lovi Rusia cu armele livrate de Occident

Publicat

in

Ucraina ar trebui să poată folosi armele livrate de ţările occidentale pentru a lovi Rusia, a declarat luni ministrul de externe lituanian Gabrielius Landsbergis, într-un interviu acordat canalului francez LCI, relatează AFP, potrivit Agerpres.

“Încă de la început am făcut greşeala de a pune limite ucrainenilor (…) pentru că acest lucru ar putea fi văzut ca o escaladare”, a declarat el, exprimându-şi regretul că “starea de spirit” a occidentalilor era “dominată de frica de Rusia”.

Potrivit şefului diplomaţiei lituaniene, “ucrainenilor trebuie să li se permită să folosească echipamentele care le sunt puse la dispoziţie pentru a-şi atinge obiectivele strategice. Ei trebuie să poată lovi teritoriul Rusiei, liniile de aprovizionare, unităţile militare care se pregătesc să atace Ucraina”.

Lituania se numără printre ţările care l-au sprijinit pe preşedintele francez Emmanuel Macron atunci când acesta a refuzat să excludă trimiterea de soldaţi occidentali în Ucraina.

“Există o singură parte care îşi impune reguli. Trebuie să renunţăm la toate aceste limite pe care ni le-am stabilit”, a insistat Gabrielius Landsbergis.

Instructori pentru soldați

El a propus, de asemenea, trimiterea înapoi în Ucraina a instructorilor prezenţi înainte de invazia rusă, pentru a grăbi pregătirea forţelor Kievului.

“Am putea trimite instructorii înapoi în Ucraina (…) care erau deja acolo (…). Lituania este pregătită să se alăture unei coaliţii conduse, de exemplu, de Franţa, care ar urma să antreneze soldaţi în Ucraina”, a mai spus el.

El a sugerat, de asemenea, ca “francezii să poată ocupa cu adevărat o poziţie de conducere, desfăşurând elemente de apărare antiaeriană în statele baltice şi apoi convingând alţi aliaţi să gestioneze rotaţiile de trupe acolo”.

Citeste mai mult

NATIONAL

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2024

Publicat

in

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2024 va începe astăzi cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Această sesiune este destinată absolvenților de liceu participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale care se desfășoară în aceeași perioadă cu Examenul Național de Bacalaureat din iunie-iulie, informează Rador Radio România.

Proba obligatorie profilului Matematică sau Istorie se va desfășura miercuri, iar joi va avea loc proba la alegerea profilului și specializării.

Elevii care învață în una dintre limbile minorităților naționale vor susține vineri proba scrisă la Limba Maternă. Rezultatele inițiale se vor afișa pe 31 mai, până la ora 12:00, iar contestațiile vor putea depuse în aceeași zi, până la ora 14:00.

Rezultatele finale vor fi afișate pe 4 iunie. Sesiunea specială a Examenului de Bacalaureat 2024 se va desfășura în județul Prahova, fiind înscriși 185 de candidați.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend