Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ion Cristoiu: Vacanța de 10 zile a președintelui, o premieră în istoria postdecembristă. Prima carte a lui Iohannis s-a numit "Pas cu pas", a doua "Primul pas", a treia se va numi "Pași în doi"?

Publicat

in

În contextul în care președintele Klaus Iohannis a plecat în vacanță de Paști, așa cum anunță adminstrația prezidențială, jurnalistul Ion Cristoiu susține că această vacanță a președintelui este o premieră în istoria postdecembristă, din mai multe motive.

În primul rând, Iohannis a beneficiat de Paștile catolic care a avut loc pe 5 și 6 aprilie, site-ul președinției anunță că în zilele de 7, 8, 9 și10 șeful statului va fi în concediu, iar când se va întoarce nu va avea cu cine să lucreze la Palatul Cotroceni, deoarece pe 11 și 12 se sărbătorește Paștile ortodox, deci în total 10 zile de concediu.

În al doilea rând, vacanța pe care Iohannis și-a luat-o nu și-o petrece oriunde, ci în Madeira, una din insulele de lux ale lumii. Mai mult decât atât, conform comunicatului dat de administrația prezidențială, președintele “își exercită atribuțiile constituționale” în continuare. Acest lucru înseamnă că Iohannis a luat cu el, în insula de lux din mijlocul Atlanticului, o armată de angajați care să-i asigure protecția și legăturile secretizate cu țara.

Nici un președinte postdecembrist nu și-a îngăduit să-și ia vacanță de Paști de o asemenea întindere – 10 zile – și cu atît mai puțin nu și-a îngăduit vacanțe luxoase, în insule de nababi. Klaus Iohannis înscrie în Istoria postdecembristă o premieră”, scrie jurnalistul pe blogul personal.

Cristoiu mai scrie și despre a doua carte a președintelui Iohannis care se va numi “Primul pas” și va cuprinde memoriile lui Iohannis despre campania electorală și despre cele 100 zile de mandat.

Campanie electorală n-a fost, deoarece Binomul SRI-DNA i-a ținut locul candidatului, plimbat prin București ca un  prapure la vreme de secetă. Dacă ne gîndim că-n cele 100 de zile, Klaus Iohannis a dus-o numai în vizite externe de protocol și în sindrofii regale, ne e greu să dibuim ce au putut scrie despre el în numele lui negrii care i-au compus cartea.

Volumul de debut al lui Klaus Iohannis s-a numit Pas cu pas. Al doilea se numește Primul pas. Cum se va numi al treilea? Cum să se numească? Avînd în vedere că distinsa soție va fi proclamată Prima doamnă a țării, următorul volum se va numi Pași în doi”, concluzionează Cristoiu.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Mare atenție la apa din supermarketuri: poate distruge rinichii – specialist în bioelectronică

Publicat

in

Multe persoane preferă să cumpere apă de băut, profitând de varietatea oferită de supermarketuri. Se poate alege între apă plată și carbogazoasă, apă alcalină, mineralizată, aromatizată și altele. Cu toate acestea, puțini sunt conștienți că apa comercializată poate afecta negativ sănătatea rinichilor.

Pentru a nu avea probleme, e suficient să citiți eticheta și să țineți cont de recomandările lui Adrian Vornicu, specialist în micro nutriție și bioelectronică. Acesta le recomandă românilor să citească atent etichetele apelor pe care le cumpără pentru consum și să caute mențiunea TDS – total solide dizolvate.

La ce indice trebuie să fii atent când citești eticheta

„Întotdeauna pe o sticlă cu apă plată există o mențiune, se numește reziduu sec la 180 grade. Rog telespectatorii să urmărească întotdeauna această mențiune. Reziduu sec 180 de grade – în sensul că acea apă este pusă într-un vas pe temperatura de 180 de grade Celsius și se lasă a se evapora, apoi este cântărită, pur și simplu, greutatea mineralelor care rămân, și vedem cât de dură este acea apă.

Recomandarea pe care o fac cei din Asociația de Bioelectronică, și nu doar ei, profesorul Marc care este unul din cei mai mari specialiști ai apei, este să bem o apă cu un reziduu sec ideal sub 100”, a explicat specialistul într-o intervenție.

Apa din comerț poate distruge rinichii

Conform lui Adrian Vornicu, „între 100 și 200 este o apă medie, peste 200 și 300 este o apă care începe să te încarce renal. Deci între 100 și 200 este o apă neutră: nici nu elimină deșeurile metabolice, dar nici nu te încarcă. Peste 200 începe să te încarce. Deci, ideal este să bem o apă sub 100”, a arătat specialistul în bioelectronică, scrie retetesivedete.ro.

Cantitatea de apă pe care ar trebui să o bem zilnic

Puțini oameni beau zilnic cantitatea necesară de apă. Necesarul zilnic de apă pentru a avea un organism sănătos este ușor de calculat. E nevoie să beți 0,5 litri de apă pentru fiecare 15 kg din greutatea corpului. Aceasta înseamnă că o persoană care cântărește 80 kg ar trebui să bea 2,5 l de apă pe zi.

Citeste mai mult

NATIONAL

Ministru de externe din zona baltică: Ucraina ar trebui să poată lovi Rusia cu armele livrate de Occident

Publicat

in

Ucraina ar trebui să poată folosi armele livrate de ţările occidentale pentru a lovi Rusia, a declarat luni ministrul de externe lituanian Gabrielius Landsbergis, într-un interviu acordat canalului francez LCI, relatează AFP, potrivit Agerpres.

“Încă de la început am făcut greşeala de a pune limite ucrainenilor (…) pentru că acest lucru ar putea fi văzut ca o escaladare”, a declarat el, exprimându-şi regretul că “starea de spirit” a occidentalilor era “dominată de frica de Rusia”.

Potrivit şefului diplomaţiei lituaniene, “ucrainenilor trebuie să li se permită să folosească echipamentele care le sunt puse la dispoziţie pentru a-şi atinge obiectivele strategice. Ei trebuie să poată lovi teritoriul Rusiei, liniile de aprovizionare, unităţile militare care se pregătesc să atace Ucraina”.

Lituania se numără printre ţările care l-au sprijinit pe preşedintele francez Emmanuel Macron atunci când acesta a refuzat să excludă trimiterea de soldaţi occidentali în Ucraina.

“Există o singură parte care îşi impune reguli. Trebuie să renunţăm la toate aceste limite pe care ni le-am stabilit”, a insistat Gabrielius Landsbergis.

Instructori pentru soldați

El a propus, de asemenea, trimiterea înapoi în Ucraina a instructorilor prezenţi înainte de invazia rusă, pentru a grăbi pregătirea forţelor Kievului.

“Am putea trimite instructorii înapoi în Ucraina (…) care erau deja acolo (…). Lituania este pregătită să se alăture unei coaliţii conduse, de exemplu, de Franţa, care ar urma să antreneze soldaţi în Ucraina”, a mai spus el.

El a sugerat, de asemenea, ca “francezii să poată ocupa cu adevărat o poziţie de conducere, desfăşurând elemente de apărare antiaeriană în statele baltice şi apoi convingând alţi aliaţi să gestioneze rotaţiile de trupe acolo”.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend