Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

FOTOGALERIE Primaria Capitalei a indepartat stalpisorii care delimitau pista de biciclete de pe bd. Buzesti de carosabil

Publicat

in

Primaria Capitalei a indepartat stalpisorii care delimitau pista de biciclete de pe bd. Buzesti de carosabil. Acum intre biciclisti si masini a ramas doar o linie alba trasata cu vopsea pe asfalt. Separatoarele ii protejau pe biciclisti de masini si impiedicau autoturismele sa foloseasca pista pe post de loc de parcare.

HotNews.ro a intrebat Primaria Capitalei de ce a scos stalpisorii de pe marginea pistei, insa pana la data publicarii textului nu am primit niciun raspuns.

In 2013, primarul general Sorin Oprescu declara ca nu este de acord cu trasarea pistelor pentru biciclisti pe carosabil, intrucat nu vrea sa numere mortii. “Nu am curajul sa le fac pe carosabil. Nu vreau sa stau sa numar mortii. Am sa repar si sa reconsider insa pistele de biciclisti care au in mijloc statii RATB sau copaci. Eu personal nu am curajul sa le cobor pe carosabil. Sunt adulti, sunt oameni responsabili si pentru ei nu am nimic impotriva sa cobor pistele de biciclisti pe carosabil. Ce fac daca circula copiii pe acolo? Nu cred ca suntem la nivelul de civilizatie rutiera ca in alte tari, ca sa fim atenti si sa nu lovim biciclistii”, a spus Sorin Oprescu.

Bucurestiul are 5,97 km de piste pentru biciclete, iar acestea nu sunt sigure pentru biciclisti, potrivit raportului Organizatiei pentru Promovarea Transportului Alernativ in Romania (OPTAR) pe anul 2015. In plus, biciclistii reclama lipsa altor facilitati care sa incurajeze bucurestenii sa pedaleze: rasteluri sigure pentru biciclete, accesul zilnic la metrou, noduri intermodale care sa permita transferul de la bicicleta la un alt mijloc de transport si invers.

Cei 5,97 km de piste pentru biciclete in Bucuresti sunt pe urmatoarele bulevarde:

  •     1.67 km – Strada Liviu Rebreanu
  •     1.24 km – Strada Buzesti
  •     2.11 km – Bulevardul Aviatorilor
  •     0.5 km – Bulevardul Prezan
  •     0.45 km – Strada Constantin Marinescu

Primaria Capitalei, prin Administratia Strazilor, a platit 11 milioane de euro in 2008 si 2010 pentru amenajarea a 122 km de piste pentru biciclete. In 2012, Politia Rutiera a inchis aproximativ 80% dintre aceste piste deoarece erau nefunctionale.

Primaria Capitalei a inaugurat pe 12 februarie 2014 primul segment din bulevardul Buzesti-Berzei-Uranus. Lucrarea a inceput in decembrie 2009 si se ridica la circa 160 milioane de lei/35 milioane de euro.

FOTOGALERIE Cum arata in prezent pista pentru biciclete

Cum arata dupa inaugurare pista pentru biciclete

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

VIDEO Vulcanul Semeru erupe de 5 ori într-o zi

Publicat

in

Vulcanul Semeru, situat în provincia indoneziană Java de Est, a erupt vineri de cinci ori, expulzând coloane de cenuşă vulcanică ce au ajuns până la 900 de metri deasupra vârfului său, conform Centrului pentru Vulcanologie şi Managementul Riscurilor Geologice, transmite agenţia Xinhua, conform AGERPRES.

“Prima erupţie s-a produs la ora locală 06:29, o coloană de cenuşă alb-cenuşie cu înălţimea de până la 500 de metri îndreptându-se spre sud-vest”, a declarat ofiţerul Liswanto de la Postul de monitorizare a vulcanului Semeru.

A doua erupţie a avut loc la ora locală 06:50, lansând cenuşă până la 600 de metri deasupra vârfului său, în timp ce a treia erupţie s-a produs la ora locală 07:28, eliberând o coloană de cenuşă cu înălţimea de 700 de metri.

Cenuşa vulcanică a ajuns până la altitudinea de 500 de metri în timpul celei de-a patra erupţii şi până la 900 de metri în a cincea. Aceste două erupţii s-au produs la orele locale 07:57, respectiv 08:05.

Pentru a preveni daunele provocate de norii fierbinţi, fluxurile de lavă şi de lahar (curgere noroioasă care poate să apară în cazul unor erupţii vulcanice însoţite de ploi), autorităţile au îndemnat populaţia să păstreze distanţa faţă de zona de pericol, pe o rază de 5 kilometri faţă de crater şi de 13 kilometri sud-est de crater.

În plus, populaţia a fost sfătuită să evite cursurile de apă care provin din craterul Semeru deoarece există riscul de scurgeri de lavă rece.

Citeste mai mult

NATIONAL

ISU Argeș a lăsat fără autorizație o stație de benzină care nu respecta distanța de securitate

Publicat

in

ISU Argeș lăsat fără autorizație stația de benzină de la Călinești, după ce au constatat că nu se mai respectă cerințele care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu. Stația nu asigura limitarea propagării incendiilor, mai ales că în apropiere se află un cămin de bătrâni.

În privința închiderii unei stații de alimentare cu carburanți din localitatea Călinești, ISU Arșeș a transmis că a acționat conform prevederilor HGR 915/2015, privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu în ceea ce priveşte periclitarea vieţii ocupanţilor şi forţelor de intervenţie, neasigurarea stabilităţii elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului şi fumului în interiorul edificiului şi la vecinătăţi, nu intră în competența instituției noastre oprirea funcționării ori utilizării unor astfel de obiective.

„În urma unui control al inspectorilor de prevenire, planificat la respectivul obiectiv, s-a constatat că în prezent nu se mai respectă cerințele care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu, fapt pentru care s-a constatat pierderea valabilității autorizației de securitate la incendiu pentru stația mixtă de distribuție carburanți și aplicarea unei amenzi contravenționale. Deficiența constatată face referire la neasigurarea limitării propagării incendiilor la vecinătăți, deoarece nu se asigură distanța minimă de siguranță între instalația de distribuție GPL la autovehicule de tip SKID și construcțiile învecinate, respectiv, un centru de asistență socială (cămin de bătrâni), în conformitate cu prevederile NP-037/99- Normativ de proiectare, execuție şi exploatare a sistemelor de alimentare cu gaze petroliere lichefiate pentru autovehicule”, transmite ISU Argeș, potrivit Mediafax.

Situația a apărut din cauza schimbării domeniului de activitate al clădirii vecine, din unitate de primire turistică în camin de bătrâni.

De asemenea, ISU Argeș menționează că unitatea socială funcționează fără deținerea autorizației de securitate la incendiu, fapt care a condus la aplicarea unor amenzi contravenționale, pe timpul controalelor de prevenire și emiterea unei recomandări de suspendare a licențierii serviciului social, conform Ordinului comun 179/12089/20892/2023.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend