Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Finantari de cate 10.000 de euro si training antreprenorial, pentru romani care vor sa-si deschida o afacere

Publicat

in

​Un numar de 40 de persoane din regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia vor primi finantari de cate 10.000 de euro fiecare si indrumare antreprenoriala pentru a-si deshide afaceri, intr-un proiect  finantat cu fonduri europene, demarat, miercuri, de OTP Consulting si Universitatea Politehnica Bucuresti.

Bugetul total al proiectului “Antreprenor – idei de afaceri de succes si dezvoltarea antreprenoriatului in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia” este de 5,8 milioane de lei, din care 5,5 milioane de lei sunt asigurati din fonduri europene, prin Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, in cadrul programului Romania Start-up.

Potrivit organizatorilor, initial, in cadrul proiectului,  400 de persoane majore din regiunile mentionate vor participa la cursuri de formare profesională în domeniul antreprenoriatului.  Dintre cele 400 de persoane, cel putin 30% vor fi femei, iar jumatate vor fi tineri cu varste intre 18 si 25 de ani.

Cei 400 de potentiali oameni de afaceri vor intra intr-un concurs de idei de business, in urma caruia se vor califica 40 de participanti care vor primi cate 10.000 de euro pentru dereularea afacerii.

Grupul de 40 de finalisti care vor primi bani va fi format din cel putin cate 2 persoane din fiecare judet si municipiul Bucuresti din regiunile mentionate.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Evaluarea naţională la finalul clasei a IV-a începe cu proba la limba română

Publicat

in

Evaluarea naţională la finalul clasei a IV-a începe marţi cu proba la limba română, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Elevi la școalăFoto: Inquam Photos / Cornel Putan

Miercuri va avea loc proba la matematică, iar elevii din partea minorităţilor naţionale vor avea de susţinut joi proba la limba maternă.

Calendarul de administrare a evaluării naţionale la finalul clasei a VI-a (EN VI) are următoarea configuraţie: 28 mai – Limbă şi comunicare, respectiv 29 mai – matematică şi ştiinţe ale naturii.

Evaluarea naţională la clasa a II-a a avut loc săptămâna trecută.

Potrivit Ministerului Educaţiei, testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător evaluărilor internaţionale şi implică un nivel mediu de dificultate.

Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test administrat (EN II), respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat (EN IV şi EN VI).

Testele sunt evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora, în termen de cel mult şapte zile de la data susţinerii ultimului test.

“Ca element de noutate pentru administrarea şi valorificarea rezultatelor înregistrate, colectarea datelor rezultate din evaluarea testelor scrise va fi realizată cu ajutorul unei noi aplicaţii digitale. Aceasta va permite, pe de o parte, colectarea datelor în condiţii de siguranţă şi de control optimizat al calităţii şi, pe de altă parte, va oferi comisiilor de evaluare acces la propriile date de evaluare ale elevilor şi va permite valorificarea rapidă şi flexibilă a acestora. Astfel, va fi facilitată realizarea rapoartelor clasei şi a raportului şcolii, fără eforturi birocratice suplimentare şi într-un timp mai scurt”, precizează Ministerul Educaţiei.

Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

Potrivit ministerului, rapoartele generate la nivelul unităţii de învăţământ pe baza acestor rezultate furnizează “argumente statistice de maximă importanţă şi relevanţă” pentru construirea măsurilor de valorificare a rezultatelor înregistrate la aceste evaluări naţionale, măsuri “focalizate” pe nivelul unităţii de învăţământ şi pentru beneficiarii serviciilor educaţionale: elevi, părinţi/tutori, cadre didactice, personal educaţional de sprijin etc.

(Agerpres)

Citeste mai mult

NATIONAL

Sudul Italiei, zguduit de seisme: cel mai puternic cutremur din ultimii 40 de ani înregistart în regiune / Şcolile vor rămâne închise marţi

Publicat

in

O serie de cutremure de o intensitate inedită în ultimii 40 de ani au fost înregistrate luni seara în regiunea vulcanică a Câmpiilor Flegree, lângă Napoli, sudul Italiei, fără a provoca pagube majore, au informat autorităţile locale, relatează AFP, citat de AGERPRES.

Un cutremur cu magnitudinea 4,4, cel mai puternic din ultimii 40 de ani, a fost înregistrat la ora locală 20:10 (18:10 GMT), la o adâncime de 2,5 kilometri, a anunţat Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV).

Acesta a fost precedat la un interval de câteva minute de un cutremur cu magnitudinea de 3,5.

“De la ora 19:51 (17:51 GMT, n.red.) este în desfăşurare o serie de cutremure în regiunea regiunea vulcanică a Câmpiilor Flegree”, fiind înregistrate aproximativ 20 de cutremure, a indicat institutul într-un comunicat.

Pompierii au semnalat pe reţeaua de socializare X “fisuri” şi “cornişe care cad”, în timp ce imagini înregistrate de localnici au arătat podeaua unui supermarket cu sticle căzute de pe rafturi în localitatea Pozzuoli, unde locuiesc o jumătate de milion de oameni.

Şcolile vor rămâne închise marţi în Pozzuoli, unde au fost deschise centre de cazare pentru locuitorii care s-au panicat din cauza acestor cutremure.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend