Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Comandamentul american al forţelor strategice îşi cere scuze pentru o glumă de 'prost gust' de Anul Nou

Publicat

in

Comandamentul american al forţelor strategice s-a scuzat luni pentru o glumă de “prost gust”, după ce a postat pe Twitter că “este gata” să lanseze ceva “mult mai mare” decât tradiţionalul glob de cristal din Times Square, care
Citește mai departe…
Comandamentul american al forţelor strategice îşi cere scuze pentru o glumă de ‘prost gust’ de Anul Nou

Citeste mai mult

NATIONAL

S-a gripat motorul economiei: Problema care ar putea genera o criză imobiliară de proporții

Publicat

in

Unul dintre motoarele economiei românești este reprezentat de sectorul construcțiilor și imobiliarelor. Conform Institutului Național de Statistică volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele trei luni ale anului, faţă de perioada similară a anului 2023, ca serie brută, cu 7,1%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,9%. Cifrele sunt îngrijorătoare și ar putea reprezenta semnele timpurii ale unei crize imobiliare, informează News.ro.

”Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut, pe total, cu 7,1%. Pe elemente de structură, scăderi au avut loc la lucrările de construcţii noi (-9%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-6,7%). Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 6,7%. Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat scăderi la clădirile rezidenţiale (-34,1%) şi la clădirile nerezidenţiale (-1,6%). Construcţiile inginereşti au crescut cu 6,8%”, arată datele INS.

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7,9%.

Lucrările de construcţii noi şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 10,8%, respectiv cu 1,7%.

Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 9,1%. Pe obiecte de construcţii,s-a înregistrat scădere la clădirile rezidenţiale (-31,8%).

Construcţiile inginereşti şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 9,2%, respectiv cu 1,5%.

MARTIE 2024 COMPARATIV CU FEBRUARIE 2024

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 43,7%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+51,7%), lucrările de construcţii noi (+43,5%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+29,3%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri astfel: lucrările de construcţii inginereşti (+58,2%), clădirile rezidenţiale (+46,5%) şi la clădirile nerezidenţiale (+20,2%).

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 9,1%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+13,4%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+1,7%).

Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 11%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti (+11%) şi la clădirile rezidenţiale (+6,3%).

Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 10,4%.

MARTIE 2024 COMPARATIV CU MARTIE 2023

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut, pe total, cu 3,5%. Pe elemente de structură, scăderi s-au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-7,3%) şi la lucrările de construcţii noi (-3,5%).

Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 6,3%. Pe obiecte de construcţii, scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale (-24,7%) şi la clădirile nerezidenţiale (-10,2%).

Construcţiile inginereşti au crescut cu 13,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, pe total, cu 1,2%. Pe elemente de structură, scăderi au avut loc la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-8,1%) şi la lucrările de construcţii noi (-0,1%).

Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 11,4%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale (-22,8%) şi la clădirile nerezidenţiale (-7%). Construcţiile inginereşti au crescut cu 17,1%.

Citeste mai mult

NATIONAL

Raicu şi Dziţac au pierdut în optimi la Mondialele de la Abu Dhabi

Publicat

in

Sportivii români Alexandru Raicu şi Ioan Dziţac au pierdut, luni, în optimile de finală ale categoriei 73 kg, la Campionatele Mondiale de judo de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite).

Raicu l-a învins în primul tur pe turcul Bilal Ciloglu, apoi a trecut de Diogo Cesar (Guineea-Bissau), însă a pierdut în faţa mongolului Ankhzaya Lavjargal, care a obţinut ulterior bronzul.

Dziţac a debutat cu o victorie în faţa slovenului Martin Hojak, apoi a câştigat în faţa bulgarului Mark Hristov, însă a pierdut şi el în faţa unui mongol, Erdenebayar Batzaya, în optimi.

România este reprezentată de 9 sportivi la Campionatele Mondiale de judo de la Abu Dhabi: Alexandru Raicu (cat. 73 kg), Ioan Dziţac (cat. 73 kg), Adrian Şulcă (cat. 81 kg), Vlad Vişan (cat. 90 kg), Alex Creţ (cat. 90 kg), Asley Gonzalez (cat. 100 kg) şi Vlăduţ Simionescu (cat. +100 kg), la masculin, iar la feminin de Florentina Ivănescu (cat. 63 kg) şi Amanda Zuaznabar-Torres (cat. 63 kg).

La Mondialele din Emiratele Arabe Unite (19-23 mai) s-au înscris 658 de judoka din 107 ţări, 349 la masculin şi 309 la feminin.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend