Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Asasinate în interiorul grupărilor mafiote din România: Lupta pentru putere a clanurilor interlope, prea cruntă chiar și pentru polițiști

Publicat

in

În ultimii ani, România a fost îngrozită de mai multe asasinate interlope. Lupta pentru putere i-a făcut pe mafioți să se împuște sau să se înjunghie în plină stradă, sub privirile altor cetățeni.
Galaţi – de două ori, Craiova, Piatra-Neamţ şi Piteşti sunt oraşele româneşti în care s-au produs, în ultimii şapte ani, asasinate în interiorul grupărilor mafiote. Cu toate acestea, oamenii legii continuă să nege că în România ar exista clanuri interlope, scrie Adevărul.

Primul asasinat celebru din lumea „underground” românească a avut loc la Galaţi în noaptea de 8 spre 9 iunie 2008, atunci când liderul interlop Marian Ivan (43 de ani) a fost atacat cu săbiile de rivali şi ucis în plină stradă. Ivan era unul dintre pilonii sistemului mafiot din România. El avea relaţii cu clanurile interlope din toată ţara, fiind chemat de fiecare dată la marile negocieri unde se stabileau teritoriile. Însă asta nu era tot. Interopul era interesat inclusiv în politică, fiind piesă de bază în staff-ul electoral al lui Andrei Lişinschi, candidat la Primăria Galaţiului la alegerile din 2004 şi 2008.

Începutul crimelor pentru bani şi teritorii fiind dat, după circa două luni, respectiv pe 25 august 2008, o altă crimă interlopă îngrozea România. Scena de luptă a mafioţilor s-a mutat la Craiova, victima fiind liderul interlopilor din Oltenia, Mihai Pârvu, cunoscut sub numele de „Caiac”. El a fost asasinat, tot în plină stradă de un infractor din linia a doua a crimei organizate, pe nume Cătălin Mavrichie. Totul a ponit de la o partidă de poker la care finul lui Caiac a fost prins trişând de către Mavrichie. Aceasta a cerut banii pierduţi la cărţi (circa 48.000 de euro) înapoi, iar de aici a ieşit un măcel în toată regula. S-au scos săbiile şi pistoalele, iar Caiac a fost ciuruit de Mavrichie şi a murit în drum spre spital.

Un al treilea asasinat interlop răsunător s-a întâmplat la Piatra Neamţ, în noiembrie 2010. Atunci, fraţii Gheorghiţă şi Bogdan Mararu, de 32, respectiv 36 de ani, cunoscuţi ca fiind capii lumii interlope din partea de nord a Moldovei, au fost împuşcaţi într-un restaurant unde serveau prânzul. Gheorghiţă Mararu, care a fost împuşcat de patru ori (trei gloanţe perforându-i inima), nu a supravieţuit atacului, în schimb fratele acestuia, Bogdan, care a fost împuşcat doar de două ori, a fost salvat de medici.

După nici măcar o lună, răfuielile mafiote aveau să aducă un nou asasinat. De data aceasta la Galaţi. Din nou la Galaţi, căci povestea acestor asasinate înfrocoşătoare a început la malul Dunării, cu moartea lui Marian Ivan. Totul a pornit de la o reglare de conturi între interlopi, într-un restaurant chinezesc aflat chiar în centrul oraşului. Maricel Nicolau, zis „Chiaburu”, care printre altele era liderul unei reţele de trafic de carne vie, a fost ucis într-o confruntare cu doi membri ai grupării ţigăneşti „Stănescu”.

În mai 2013, municipiul Piteşti avea să intre în forţă pe harta crimei organizate din România. Un apel disperat la 112 a anunţa, în miez de noapte, că în cartierul Prundu s-au auzit mai multe împuşcături. Agenţii sosiţi la faţa locului l-au găsit pe piteşteanul Ionel Rădulescu fără suflare, pe asfaltul din faţa blocului în care locuia. Victima a fost împuşcată de şapte ori, în cap, torace şi picioare, de la mică distanţă, într-o reglare de conturi de tip mafiot. Asasinatul fusese planificat din vreme, căci firele de la iluminat fuseseră tăiate, tocmai pentru locul crimei să nu fie vizibil martorilor.

În ultimii doi ani, potrivit statisticilor oficiale, grupurile infracţionale de tip organizat s-au dovedit a fi responsabile de mai bine de 26% dintre infracţiunile comise cu violenţă pe teritoriul României. Iar asta spune, fără îndoială, foarte multe.

 

 

 

 

 

 

 

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Zodiile care atrag cel mai mult ghinionul. Dezvăluirile numerologului Mihai Voropchievici

Publicat

in

Numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit, la Antena 3, zodiile care atrag cel mai mult ghinionul. „Berbecii sunt prea impulsivi, Leii sunt magnet pentru dramă”, a spus acesta.

Berbec

Berbecul e magnet impulsiv pentru ghinion, îl atrage. Nativii acestei zodii sunt recunoscuți pentru impulsivitatea lor, dar în timp această caracteristică poate să ducă la aventuri interesante, și poate atrage unele situații nefericite.

Imaginați-vă un Berbec care decide pe loc să plece într-o excursie cu mașina, dar fără să verifice prognoza meteo, să verifice starea tehnică a mașinii, să vadă ce rezerve are și fără să pună ceva în geanta aia de voiaj. În momentul când face pe primul impuls și a șters-o de acasă, fără să verifice măcar prognoza meteo, la câteva ore distanță rămâne blocat prin locuri străine.

Iar toate astea se datorează impulsivității lor care adeseori le atrage necazuri și îi lasă să se întrebe de ce ghinionul se lipește de ei, a spus numerologul Mihai Voropchievici, la Antena 3.

Taur

Taurul este caracterizat prin natura lui să fie o persoană încăpățânată, iar acest fapt poate determina atragerea ghinionului.

Un Taur refuză să ceară indicații, când se rătăcește într-un oraș necunoscut. Așadar, gândiți-vă cât timp poate să piardă, fără să întrebe pe cineva unde este strada pe care o caută.

Ghinionul lui este că încăpățânarea îl face să piardă mult timp și totodată îl deturnează de la scopul vizitei sau plecării lui.

Gemeni

Gemenii sunt niște împrăștiați de mare clasă și, astfel, atrag ghinionul. Sunt persoane duale care, uneori, din cauza acestei dualități din cei doi gemeni, care sunt într-unul singur, unul zice hăis, iar celălalt zice cea.

Gândește-te la un nativ Geamăn care e potopit de o furtună de confuzie care automat îl va conduce la niște situații nefericite. Ori îşi uită telefonul într-un taxi, ori lasă o sacoșă, ori în tren a urcat cu două geamantane, două valize şi coboară numai cu una.

Leu

Leii adoră lumina reflectoarelor și uneori pot fi un magnet pentru dramă și ghinion. Mai mult, atracția lor către atenția celorlalți poate conduce la un haos nedorit.

De exemplu… un Leu care se laudă cu abilitățile sale culinare, în momentul în care trebuie să prepare masa reușește doar să facă scrum primul fel de mâncare… din viteză, din grabă, din orice, ca să iasă bine.

Și momentul lor dramatic ar putea unora dintre Lei să le aducă rușine, făcându-i să se întrebe totuși de ce continuă să atragă ghinionul.

Păi, tocmai, din cauza vitezei. Sunt atât de iuți, atât de rapizi că vor să le facă pe toate şi cât mai multe. „Dacă pui și la cuptor ceva, mai ai și ceva pe aragaz și între timp tu te gândești cât se gătesc astea singure mă duc să pun mașina de spălat”…

Scorpion

Scorpionul este conductorul intens al ghinionului. Nativii sunt cunoscuți pentru personalitățile lor intense și, în timp, această intensitate poate fi intrigantă. Mai mult, poate aduce și la circumstanțe nefavorabile. Un Scorpion se poate arunca, oricând, cu capul înainte într-o ceartă pasională, online, doar pentru a-şi regreta mai târziu acțiunile.

Pentru că în momentul când a demarat o ceartă, Scorpionul până nu simte el că va câștiga sau câștigă nu termină cearta și asta implică și mult timp și mulți nervi. Și tocmai intensitatea lor în a porni o intrigă le atrage adeseori energie negativă, dar și ghinion.

Peşti

Pești sunt canalul visător pentru ghinion. Nativii sunt visători, adeseori pierduți în lumea lor, iar datorită acestui fapt creativitatea lor este la cote înalte. Dar aceeași calitate îi poate face să fie mai predispuși la accidente, pentru că sunt cu capul în nori, se gândesc ce să facă sau de multe ori sunt cu telefonul în mână și trec pe trecerea de pietoni.

Să ne imaginăm un pește care s-a lovit la cap de un corp solid, situat chiar în fața lor, Pentru că ei erau undeva în propriul lor film, erau personajul principal și filmul se derula pe trotuar, iar primul obstacol a fost ori un pom, ori un stâlp.

Citeste mai mult

NATIONAL

Extrădarea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, în SUA, pe ultima sută de metri: Un tribunal britanic ar putea lua luni decizia finală

Publicat

in

Un tribunal britanic ar putea lua luni o decizie finală dacă fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, ar trebui extrădat în Statele Unite din cauza scurgerii în masă a documentelor secrete americane, punctul culminant a 13 ani de bătălii legale şi detenţii, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Doi judecători de la Înalta Curte din Londra urmează să decidă dacă instanţa este mulţumită de asigurările SUA că Assange, în vârstă de 52 de ani, nu s-ar putea confrunta cu pedeapsa cu moartea şi s-ar putea baza pe dreptul la libertatea de exprimare conform Primului Amendament, dacă s-ar confrunta cu un proces în SUA pentru spionaj.

Ce spune echipa juridică a lui Assange

Echipa juridică a lui Assange spune că el s-ar putea afla într-un avion care traversează Atlanticul în 24 de ore de la decizie, ar putea fi eliberat din închisoare sau cazul său ar putea fi din nou blocat în luni de lupte legale.

”Am impresia că s-ar putea întâmpla orice în acest stadiu. Julian ar putea fi extrădat, sau ar putea fi eliberat”, a declarat soţia sa, Stella, săptămâna trecută.

Ea a spus că soţul ei spera să fie în instanţă pentru audierea crucială.

WikiLeaks a publicat sute de mii de documente militare americane clasificate cu privire la războaiele Washingtonului din Afganistan şi Irak – cele mai mari breşe de securitate de acest gen din istoria militară a SUA – împreună cu telegrame diplomatice.

În aprilie 2010, a publicat un videoclip clasificat care arată un atac american cu elicopterul din 2007, care a ucis o duzină de persoane în capitala irakiană, Bagdad, inclusiv doi membri ai echipei de ştiri a Reuters.

Autorităţile americane vor să-l judece pe Assange, născut în Australia, pentru 18 acuzaţii, aproape toate conform Legii de spionaj, spunând că acţiunile sale cu WikiLeaks au fost imprudente, au afectat securitatea naţională şi au pus în pericol viaţa agenţilor.

Numeroşii săi susţinători la nivel mondial numesc urmărirea penală o parodie, un atac la adresa jurnalismului şi a libertăţii de exprimare şi o răzbunare pentru că a provocat jenă.

Solicitările pentru eliminarea cazului au variat de la grupuri pentru drepturile omului şi unele organisme media, până la premierul australian Anthony Albanese şi alţi lideri politici.

Reținut din 2010

Assange a fost arestat pentru prima dată în Marea Britanie în 2010, în baza unui mandat suedez pentru acuzaţii de infracţiuni sexuale, care au fost ulterior retrase. De atunci, el a fost în arest la domiciliu, a fost închis timp de şapte ani în ambasada Ecuadorului din Londra şi a fost deţinut din 2019 la închisoarea de înaltă securitate Belmarsh, în ultimul timp în timp ce aştepta o decizie privind extrădarea sa.

”În fiecare zi, din 7 decembrie 2010, a fost într-o formă sau alta de detenţie”, a spus Stella Assange, care a făcut parte iniţial din echipa sa juridică şi s-a căsătorit cu el în Belmarsh în 2022.

Dacă Înalta Curte decide că extrădarea poate continua, căile legale ale lui Assange în Marea Britanie sunt epuizate, iar avocaţii săi se vor adresa imediat Curţii Europene a Drepturilor Omului pentru a solicita o ordonanţă de urgenţă care blochează deportarea în aşteptarea unei audieri complete de către această instanţă în cazul său, la o dată ulterioară.

Pe de altă parte, dacă judecătorii resping afirmaţiile SUA, atunci el va avea permisiunea de a face apel la cazul său de extrădare din trei motive şi s-ar putea să nu fie audiat până anul viitor.

De asemenea, este posibil ca judecătorii să decidă ca şedinţa de luni să ia în considerare nu doar dacă poate face recurs, ci şi fondul apelului respectiv. Dacă va avea câştig de cauză, el ar putea fi eliberat.

Stella Assange a spus că, indiferent de rezultat, ea va continua să lupte pentru libertatea lui. Dacă este eliberat, ea plănuieşte să-l urmeze în Australia sau oriunde este în siguranţă. Dacă va fi extrădat, ea a spus că toate dovezile psihiatrice prezentate în instanţă au ajuns la concluzia că el are un risc foarte grav de sinucidere.

“Trăim de la o zi la alta, de la o săptămână la alta, de la decizie la decizie. Acesta este modul în care trăim de ani de zile. Acesta pur şi simplu nu este un mod de a trăi – este atât de crud. Şi nu mă pot pregăti pentru extrădarea lui – cum aş putea? Dar dacă el este extrădat, atunci voi face tot ce pot, iar familia noastră va lupta pentru el până va fi liber”, a declarat ea pentru Reuters.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend