Conecteaza-te cu noi

FUN

Simboluri si semnificatii. 10 simboluri spirituale si semnificatia lor

Publicat

in

Simbolurile spirituale pot fi vazute peste tot in lume. De fapt, sunt atat de raspandite la nivel mondial incat este posibil ca ochii sa-ti treaca in graba peste ele si nici sa nu le mai remarci. Mai ales daca nu stii care este adevarata lor semnificatie.

  1. Hamsa

In ebraica, hamsa inseamna 5 si reprezinta o amuleta in forma de palma in mijlocul careia se afla un ochi. Scopul sau era indepartarea energiei negative si de protectie impotriva deochiului. Multe religii au folosit acest simbol in scop propriu, inclusiv crestinismul, islamismul, budismul sau hinduismul.

  1. Floarea vietii

Acest simbol poate fi considerat regele geometriei sacre. Se spune despre el ca are in el modelele creatiei, fiind folosit din cele mai vechi timpuri, chiar si in civilizatia sumeriana. Floarea vietii este compusa din cercuri egale, suprapuse, care formeaza un model de floare. Cea mai comuna reprezentare este asemanatoare cu structura unui hexagon, inconjurat de un cerc larg. Egiptenii, crestinii si chiar Leonardo da Vinci credeau ca acest simbol are un inteles spiritual profund.

 

 

  1. Yin si Yang

Folosit in invataturile chinezesti acest simbol reprezinta armonia universului. Toate dualitatile, indiferent ca vorbim de lumina – intuneric sau de masculin – feminin trebuie sa fie in echilibru. Se spune ca echilibrul dintre doua forte opuse aduce armonia in viata unei persoane.

 

  1. Pentagrama

Adesea neinteleasa si etichetata drept „satanica” pentagrama simbolizeaza calitatile omului. Punctul cel mai inalt reprezinta spiritul, in vreme ce celelalte puncte reprezinta cele patru elemente (aerul, apa, pamantul si focul).

 

 

  1. Roata dharma

Roata dharma sau roata dreptatii este un simbol budist – pentru calea spre iluminare. Fiecare spita reprezinta un pas catre Nirvana. Un lucru interesant, roata dharma este mai veche decat insusi budismul.

 

  1. Steaua lui David

Cei mai multi dintre oameni cred ca simbolizeaza scutul pe care regele David l-a folosit in batalie. O alta teorie sustine ca de fapt reprezinta 6 directii in spatiu: sus, jos, est, vest, nord si sud si, cel mai important, centrul (centrul spiritual uman).

 

  1. Om

Este mama tuturor mantrelor si sunetul primordial prin care a fost creat Universul. Om poate fi considerat simbolul principal al hinduismului. In timpul meditatiei cu OM atentia se concetreaza in mijlocul fruntii.

  1. Pestele crestin

Pestele in crestinatate a fost utilizat inca de la inceputurile acestei religii – era modalitatea secreta de a le transmite celorlalti ca au devenit crestini. De ce pestele? Se spune ca Isus le-a spus apostolilor sai ca ii va invata sa devina pescari de oameni. In religia pagana pestele reprezenta fertilitatea, nasterea si forta naturala a femeii.

  1. Ochiul lui Horus

In Egiptul antic, ochiul lui Horus era folosit ca amuleta pentru protectie, sanatate si intelepciune. Se spune ca zeul Horus (zeul soareleui si al lunii) si-a pierdut ochiul intr-o batalie, iar zeul Thoth i-a daruit unul nou. Acest ochi era luna.

 

  1. Floarea lotus

Reprezinta iluminarea. Chiar si atunci cand radacinile sale se afla in cele mai murdare ape, Lotusul da nastere celei mai frumoase flori din lume. Din punct de vedere al dezvoltarii umane simbolizeaza faptul ca orice provocare poate fi depasita prin perseverenta.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUAL

Treasure hunt în Sighișoara – un mod inedit de a afla poveștile cetății

Publicat

in

Sighișoara, singura cetate medievală locuită continuu din Europa, ascunde multe secrete încă din timpuri de demult. Turnurile ei înalte și casele colorate atrag o mulțime de turiști, dar puțini știu și secretele din spatele acestor minunății.

Secret Romania este agenția de turism ce oferă experiențe inedite de călătorie în România și tururi private pentru străini. După București, Sinaia, Sibiu și Brașov, aceasta a lansat un traseu tip treasure hunt și prin Sighișoara. Este un joc de explorare a orașului sub formă de vânătoare de comori arhitecturale și se parcurge ghidat de telefonul mobil.

Acest traseu te poartă pe străzile fermecătoare din cetate, prin cotloanele ei ascunse și îți dezvăluie povești neștiute dintr-o Sighișoară veche ce și-a păstrat moștenirea medievală de-a lungul timpului.

Treasure hunt in Sighișoara poate fi achiziționat online. În urma achiziției primești automat pe mail linkul de acces, detaliile și un cod unic. Mergi la punctul de start menționat în descriere, accesează de pe telefon linkul primit, introdu codul unic și pornește la drum. Cu fiecare ghicitoare rezolvată și indiciu găsit vei afla povestea locului în care ai ajuns. Plimbarea ghidată durează în jur de 1,5 ore, este în limba română și în cadrul ei vei descoperi:

  1. Turnurile medievale ale cetății rămase încă în picioare și povestea lor
  2. Case vechi cu tradiție și locuitori faimoși din istoria cetății
  3. Legende interesante din timpuri străvechi
  4. Detalii din oraș pe care le-ai trece ușor cu vederea altfel

Sighișoara este unul dintre cele mai frumoase locuri din România. Dar parcă este păcat să o vizitezi fără să o cunoști puțin și să știi ce sunt construcțiile pe lângă care treci și ce istorii ascund ele. Dacă vrei să le descoperi pe toate într-un mod inedit, în ritmul tău, ești așteptat la vânătoarea de comori prin Sighișoara. Traseul se parcurge la ora aleasă de tine și este potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Despre Secret Romania:

Secret Romania este o agenție de turism ce activează pe piața de turism de incoming din 2014. Aceasta oferă tururi private și experiențe premium personalizate pentru turiștii străini care vor să descopere principalele atracții turistice din România, dar și locurile mai puțin știute. Din 2020 și-a îmbogățit portofoliul de experiențe cu alternative inedite de călătorie: jocuri de explorare prin orasele României, tip treasure hunt.

Citeste mai mult

ACTUAL

Cum să alegi corect un arc

Publicat

in

Ca începător în ale tirului cu arcul, alegerea unui arc nu este foarte ușor de realizat. Există o mulțime de tipuri de arcuri dar și diferite discipline în acest sport, motiv pentru care poți avea emoții atunci când îți propui achiziționarea unui arc. De aceea, în acest articol ne propunem să îți oferim o mână de ajutor.

Mai exact, în rândurile următoare găsești mai multe sfaturi și recomandări pentru alegerea corectă a arcului. Iată care sunt aspectele pe care trebuie să le urmărești:

Tipul arcului

Un prim aspect pe care ar trebui să îl ai numaidecât în vedere atunci când ești interesat să îți cumperi un arc este tipul acestuia. Ei bine, dacă vei arunca o privire pe www.airsoftreplica.ro atunci vei constata imediat că există mai multe tipuri de arcuri. 

Arcurile pot fi grupate în trei mari categorii: arcuri tip long bow, arcuri cu scripete și arcuri recurbate. 

Arcul mare este de departe cel mai simplu tip de arc și totodată respectă, în cea mai mare măsură, modelul primelor arcuri create vreodată. Cu toate acestea, fiind atât de simplu, este recomandat în mod special persoanelor experimentate în acest sport.

Apoi, arcul cu scripete este popular datorită puterii sale generoase pe care o poate oferi. Drept urmare, este un arc folosit adesea atât pentru trasul la țintă cât mai ales în timpul vânătorii. Cu toate acestea, trebuie menționat faptul că vorbim despre un arc ce poate fi folosit chiar și de către începători.

În ceea ce privește arcul recurbat, acestuia i se mai spune și arcul clasic. Poate fi realizat fie dintr-un singur bloc sau poate fi demontabil, oferind foarte multă precizie pentru reglaje. Drept urmare, este utilizat atât de către începători cât și de utilizatorii cu mai multă experiență.

Disciplina

Tirul cu arcul poate fi grupat în două mari discipline, tragere la țintă și tragere instinctivă. Drept urmare, înainte de a cumpăra un arc, va trebui să te decizi care este disciplina care te atrage cel mai mult astfel încât să poți alege un arc special conceput pentru această disciplină.

Puterea arcului

Apoi, un alt detaliu pe care trebuie să îl ai numaidecât în vedere atunci când îți cumperi arcul este puterea acestuia. Un arc puternic îți va oferi posibilitatea de a trage săgeți cu mai multă rapiditate dar și cu o mai mare precizie. Cu toate acestea, vei avea nevoie de mai multă forță pentru a-l putea folosi. 

Drept urmare, dacă ești la început de drum în ceea ce privește tirul cu arcul, ar trebui să ai în vedere un arc mai puțin puternic.

Dimensiunile arcului

Din punct de vedere al dimensiunilor arcului, va trebui să alegi între arcurile lungi și cele scurte. 

Arcurile de dimensiuni reduse îți oferă mai multă flexibilitate dar și o mai bună stabilitate, însă dezavantajul său major este reactivitatea lentă.

În ceea ce privește arcurile lungi acestea sunt mult mai puternice, totodată au avantajul de a lansa săgeți ce ating viteze mult mai mari și au o precizie mult mai bună. Cu toate acestea, pentru a putea manevra un arc lung, vei avea nevoie de mai multă forță.

Ține cont de toate aceste aspecte, iar astfel sigur vei reuși să alegi arcul perfect pentru tine!

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend