Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Radu Tudor AVERTIZEAZĂ: Urmează un război pentru pace cum n-am mai avut

Publicat

in

Jurnalistul și analistul Radu Tudor susține că, în ultima perioadă, contextul internațional s-a degradat serios, mai ales din cauza președintelui SUA, Donald Trump. Radu Tudor consideră că SUA pun în pericol relația cu Europa și acest tratat s-ar putea destructura.
Citește mai departe…
Radu Tudor AVERTIZEAZĂ: Urmează un război pentru pace cum n-am mai avut

Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO ‘Arne Slot, la la la la la’: Jurgen Klopp a cântat pentru a-l face să se simtă binevenit pe succesorul său la FC Liverpool

Publicat

in

Jurgen Klopp şi-a marcat despărţirea de Liverpool cântând numele lui Arne Slot, succesorul său, în timpul discursului de adio ţinut duminică în incinta stadionului Anfield, relatează AP, potrivit news.ro.

Purtând un hanorac roşu cu cuvintele “I’ll Never Walk Alone” pe spate, Klopp i-a delectat pe fanii de acasă cu cântecul “Arne Slot, la la la la la la la” – pe ritmurile piesei “Live is Life” a trupei austriece Opus.

Slot, care antrenează echipa olandeză Feyenoord din 2021, a declarat vineri că va fi următorul tehnician al formaţiei Liverpool. Cele două cluburi nu au confirmat oficial numirea.

Klopp s-a despărţit după aproape nouă ani de Anfield. Ultimul său meci a fost o victorie emoţionantă cu 2-0 împotriva lui Wolverhampton.

” Să-l primiţi pe noul antrenor aşa cum m-aţi primit pe mine”, a spus Klopp la microfon, în timp ce fanii lui Liverpool scandau cântecul lui Arne Slot.

“Continuaţi să credeţi şi să împingeţi echipa … Sunt unul dintre voi acum. Vă iubesc nespus de mult.”

Slot şi-a încheiat perioada petrecută la Feyenoord conducând echipa la o victorie cu 4-0 în faţa echipei Excelsior, duminică, în campionatul olandez.

Citeste mai mult

NATIONAL

Rusia pune sechestru pe activele si conturile a două bănci germane. Care este legătura cu Gazprom

Publicat

in

Se aștepta ca Deutsche Bank și Commerzbank din Germania să ofere garanții pentru construcția unei uzine de prelucrare a gazelor care urma să fie operată de Gazprom.

Un tribunal din Sankt Petersburg a ordonat ca activele și conturile Deutsche Bank și Commerzbank din Rusia să fie confiscate în cadrul unui proces intentat de o firmă energetică rusă, scrie dw.com.

Băncile germane și-au retras anterior garanțiile pentru construcția unei uzine de prelucrare a gazelor, în urma sancțiunilor occidentale impuse de invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina.

Ce știm despre proiectul instalației de prelucrare a gazelor?

Deutsche Bank și Commerzbank s-au numărat printre creditorii garanți ai construcției, în cadrul contractului încheiat cu firma industrială Linde și compania turcă de construcții Renaissance Heavy Industries.

Dar, după ce SUA și UE au impus sancțiuni Rusiei , Deutsche Bank și alții și-au retras garanțiile. Acest lucru a determinat Linde să informeze RusChemAlliance că va întrerupe proiectul.

Firma RusChemAlliance, care este deținută în proporție de 50% de gigantul rus Gazprom, a dat în judecată banca germană.

RusChemAlliance a declarat că a plătit avansuri către Linde pentru ca uzina să fie construită.

Ce a ordonat instanța?

Tribunalul de arbitraj din Sankt Petersburg a dispus confiscarea a până la 238,6 milioane de euro (259 milioane de dolari) în titluri de valoare, bunuri imobiliare și conturi bancare ale Deutsche Bank, ale filialei sale din Rusia și ale centrului său tehnologic.

Suma reprezintă doar o parte din activele băncii din Rusia.

„Va trebui să vedem cum va fi pusă în aplicare această cerere de către instanțele rusești și să evaluăm impactul operațional imediat în Rusia”, a declarat banca ca răspuns la această decizie.

Deutsche Bank a precizat că se consideră pe deplin protejată în cadrul unui acord de compensare existent.

De asemenea, instanța a confiscat active ale Commerzbank în valoare de 93,7 milioane de euro (101,85 milioane de dolari), precum și titluri de valoare și clădirea băncii din centrul Moscovei.

Într-un proces separat, tribunalul din Sankt Petersburg a ordonat confiscarea activelor, conturilor și proprietăților aparținând băncii italiene UniCredit. De asemenea, a dispus confiscarea acțiunilor deținute de bancă la două dintre filialele sale.

UniCredit este a doua cea mai mare bancă străină care operează în Rusia, după Raiffeisen Bank din Austria.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend