Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

S-AU RĂZGÂNDIT! Transfăgărășanul se redeschide astăzi

Publicat

in

Deși inițial s-a anunțat că redeschiderea Transfăgărăşanului se amână din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, CNAIR informează că cel mai spectaculos drum din România va fi redeschis începând de astăzi, 1 iulie.

Iata comunicatul CNAIR trimis aseara:

Mâine, 1 iulie 2018, începând cu ora 11:00, circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), se va deschide pentru toate categoriile de autovehicule.

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apatiția de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea.

De asemenea, atenționăm pe cei ce tranzitează acest sector de drum că în ultima perioadă este semnalată prezența urșilor în apropierea părții carosabile și îi sfătuim să nu se apropie de animale și să informeze imediat autoritățile de prezența acestora.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pe prima pagina, în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pe pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ şi de TWITTER, @CNADNR.

 

 

STIREA INITIALA:

Desi turistii asteptau data de 1 iulie pentru a putea circula pe cel mai frumos drum din tara, circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), rămâne închisă pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza condițiilor atmosferice, anunță reprezentanții CNAIR. Reamintim ca data de 1 iulie, era data oficiala la care , in fiecare an, faimoasa sosea transalpina, se redeschidea. Nu si in acest an !

„Având în vedere avertizarea meteorologică emisă de Administrația Națională de Meteorologie care anunță cod portocaliu de ploi abundente pentru mai multe județe, printre care și județul Sibiu pe raza căruia este DN 7C, a decis, pentru siguranța participanților la trafic, ca circulația pe acest tronson să rămână închisă. Subliniem că fenomenele meteorologice manifestate prin instabilitate atmosferică și ploi abundente reprezintă un real pericol pentru partcipanții la trafic, mai ales la mare altitudine, cum este cazul Transfăgărășanului”, anunță reprezentanții CNAIR.

De asemenea CNAIR precizează că va deschide acest sector de drum după îmbunătățirea condițiilor meteorologice și verificarea stării drumului, astfel încât să fie îndeplinite condițiile de siguranță pentru cei care aleg acest traseu. Încă nu a fost precizată o dată concretă. Până atunci, se recomandă conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic și să respecte retricțiile impuse temporar pe perioada afectata de fenomenele meteorologice din această perioadă. Transfăgărășanul a fost închis în 28 octombrie 2017 și urma să fie deschis duminică, 1 iulie.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUAL

ACUM! Incendiu la un depozit din Curtea de Argeș

Publicat

in

In urmă cu puțin timp un apel la 112 a anunțat un incendiu la un depozit de materiale reciclate din carton în municipiul Curtea de Argeș, pe strada Fabricii
Nu au fost anunțate victime.
Intervin pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș cu două autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime.

Revenim cu detalii….

Citeste mai mult

ACTUAL

SITUAȚIE TENSIONATĂ LA CĂLINEȘTI, ARGEȘ – Patronul unei stații PECO, protest în fața ISU DUPĂ CE AFACEREA I-A FOST ÎNCHISĂ DE AUTORITĂȚI

Publicat

in

Situaţie tensionată în comuna Cplinești, acolo unde patronul unei staţii PECO din comuna Călineştia intrat ȋn greva foamei, după ce ISU Argeş nu a mai dat autorizaţie de funcţionare pentru firma sa, Aliantz Tim SRL.

”Sunt disperat! Este un abuz! Nu voi putea, cu stația PECO închisă, să fac față fluxului de facturi care vin la plată. Este vorba de furnizorii de carburant, în primul rând, apoi de furnizorii de utilități, de salarii și de toate cele necesare afacerii. Dacă nu pot vinde, afacerea va intra în insolvență. Nu am dormit de o săptămână!…”, a spune omul de afaceri pentru.

ISU ARGEȘ VINE CU PRECIZĂRI IMPORTANTE

Urmare a situației generate tocmai de avizele ISU, reprezentanții acestei instituții au venti cu precizari.

“Cu privire la închiderea unei stații de alimentare cu carburanți din localitatea Călinești, suntem abilități să vă comunicăm următoarele:

Conform prevederilor HGR 915/2015, privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu în ceea ce priveşte periclitarea vieţii ocupanţilor şi forţelor de intervenţie, neasigurarea stabilităţii elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului şi fumului în interiorul edificiului şi la vecinătăţi, nu intră în competența instituției noastre oprirea funcționării ori utilizării unor astfel de obiective.

În urma unui control al inspectorilor de prevenire, planificat la respectivul obiectiv, s-a constatat că în prezent nu se mai respectă cerințele care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu, fapt pentru care s-a constatat pierderea valabilității autorizației de securitate la incendiu pentru stația mixtă de distribuție carburanți și aplicarea unei amenzi contravenționale.
Deficiența constatată face referire la neasigurarea limitării propagării incendiilor la vecinătăți, deoarece nu se asigură distanța minimă de siguranță între instalația de distribuție GPL la autovehicule de tip SKID și construcțiile învecinate, respectiv, un centru de asistență socială (cămin de bătrâni), în conformitate cu prevederile NP-037/99- Normativ de proiectare, execuție şi exploatare a sistemelor de alimentare cu gaze petroliere lichefiate pentru autovehicule.

Situația prezentată mai sus a apărut din cauza schimbării domeniului de activitate al clădirii vecine, din unitate de primire turistică în camin de bătrâni.

De asemenea, facem mențiunea că unitatea amintită anterior funcționează fără deținerea autorizației de securitate la incendiu, fapt care a condus la aplicarea unor amenzi contravenționale, pe timpul controalelor de prevenire și emiterea unei recomandări de suspendare a licențierii serviciului social, conform Ordinului comun 179/12089/20892/2023.

Totodată, nici în cazul acestor tipuri de obiective, instituția noastră nu poate dispune oprirea funcționării ori utilizării, conform prevederilor HGR 915/2015.”

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend