Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Maraton poetic internaţional în Oraşul Regal – Începe Festivalul Internaţional “Nopţile de Poezie de la Curtea de Argeş”

Publicat

in

Este deja tradiţie ca, în fiecare an, la mijloc de iulie, Oraşul Regal să preia titulatura binemeritată de  capitală mondială a poeziei.

Astfel, în perioada 11-17 iulie, 2018, se va desfăşura la Curtea de Argeş ce-a de-a XXII – a ediţie a Festivalului Internaţional ”Nopţile de Poezie”. Evenimentul se înscrie printre cele 6 mari festivaluri de gen ale lumii contemporane şi transformă singurul oraş regal din România în capitala mondiala a poeziei. Anul acesta, Festivalului Internaţional ”Nopţile de Poezie” va fi dedicat Marii Uniri. Peste 65 de poeţi din 34 de ţări vor participa la maratonul poetic din oraşul regal iar printre ei se va afla, ca în fiecare an, un invitat surpriză. Partenerii din acest an ai evenimentului sunt: Consiliul Județean Argeș; Institutul Cultural Român, COPYRO,  Primăria și Consiliul Municipiului Curtea de Argeș; Centrul de Cultură și Artă George Topîrceanu, Curtea de Argeș; Muzeul Municipal Curtea de Argeș; Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Activităţile se vor derula la Centrul de Cultură şi Arte, la Primăria Curtea de Argeş, la Muzeul Municipal şi la Palatul Episcopal. În program vor fi incluse mai multe recitaluri poetice internaţionale şi alte activităţi culturale: lansări de carte – unele tipărite, altele neconvenţionale, expoziţii de artă dar şi concerte de muzica clasica. Programul pregătit invitaţilor va mai include recitaluri folclorice, vizitarea Bisericii Domneşti şi a Mânăstirii Argeşului, precum şi excursii la Mânăstirea Corbii de Piatră, la Cetatea Poenari sau la Barajul Vidraru.
La Palatul Episcopal va avea loc ceremonia primirii de noi membri în Academia Internaţională Orient-Occident. Evenimentul se va încheia cu un miting poetic internaţional, urmat de festivitatea decernării premiilor.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUAL

ACUM! Incendiu la un depozit din Curtea de Argeș

Publicat

in

In urmă cu puțin timp un apel la 112 a anunțat un incendiu la un depozit de materiale reciclate din carton în municipiul Curtea de Argeș, pe strada Fabricii
Nu au fost anunțate victime.
Intervin pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș cu două autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime.

Revenim cu detalii….

Citeste mai mult

ACTUAL

Pensionar de 70 ani din Corbeni prins fără permis la Albeștii de Argeș – CINE ESTE BĂRBATUL

Publicat

in

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș au depistat un bărbat, de 70 de ani, din Corbeni, care conducea un autoturism, pe raza localității Albeștii de Argeș, iar în urma verificării în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat că acesta figura cu dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend