Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

RĂZBOI TOTAL între Traian Băsescu şi Sebastian Ghiţă: Mogulul-fugar, 'făcut praf' – 'nu am avut ticăloşia'

Publicat

in

NATIONAL

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la WTA Strasbourg

Publicat

in

Sorana Cîrstea a părăsit turneul de categorie „WTA 500” de la Strasbourg încă din primul tur, jucătoarea noastră fiind învinsă în două seturi de Magda Linette.

Sorana CirsteaFoto: COREY SIPKIN / AFP / Profimedia

>>Roland Garros 2024: Sorana Cîrstea, pe lista capilor de serie – Când are loc tragerea la sorți a tablourilor principale

Sorana Cîrstea, învinsă de Magda Linette la WTA Strasbourg

Finalistă în 2021 pe zgura de la Strasbourg, Cîrstea (30 WTA) a fost eliminată după un meci de mare luptă. Sportiva din Polonia s-a impus după o oră și 53 de minute de joc, scor 7-5, 7-5.

Cele două seturi au fost asemănătoare: Sorana a început cu un break, dar apoi și-a pierdut de două ori serviciul și a fost condusă de fiecare dată cu 4-2.

Cîrstea a recuperat și a împins manșele în prelungiri, dar Linette (50 WTA) a profitat de erorile româncei (Sorana a comis două duble greșeli în ultimul game) și s-a calificat în runda următoare.

De știut:

  • Linette va juca în optimi cu învingătoarea meciului dintre Ekaterina Alexandrova (18 WTA, favorită 6) și Cristina Bucșa (72 WTA, venită din calificări).
  • Aceasta este a doua victorie obținută de Magda în meciurile cu Sorana. Românca s-a impus în trei întâlniri.
  • Pentru prezența pe tabloul principal al competiției din Franța, Sorana va primi 8.550 de euro și un singur punct în clasamentul WTA.
  • Cîrstea a participat de cinci ori la turneul de la Strasbourg: a jucat finala în 2021 (3-6, 3-6 vs Barbora Krejcikova) și a fost eliminată de patru ori în runda inaugurală.

Internationaux de Strasbourg face parte din categoria WTA 500, se dispută pe zgură în perioada 18-24 mai, iar campioana en-titre este Elina Svitolina.

>> Modificările din clasamentul WTA – Simona Halep, urcare în ierarhia mondială deși a abandonat la Paris

>> Roland Garros 2024: Laura Paar, înfrângere drastică în calificări – O singură lovitură câștigătoare

>> Serie de acuzații la adresa jucătoarei care s-a retras în secret din tenis: „Nu știu ce datorează statului, dar știu ce ne datorează nouă”

Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO „Tatăl prietenos”: Coreea de Sud a interzis un videoclip de propagandă viral cu Kim Jong Un

Publicat

in

Autoritatea sud-coreeană de reglementare a audiovizualului a interzis luni accesul la un videoclip muzical de propagandă care s-a viralizat pe rețelele de socializare și care îl glorifică pe liderul nord-coreean Kim Jong Un, descriindu-l pe acesta drept „tată prietenos și „lider măreț”, relatează Reuters.

Kim Jong Un alaturi de elevi nord-coreeniFoto: STR / AFP / Profimedia

Legea Securității Naționale din Coreea de Sud interzice accesarea site-urilor guvernamentale ale Coreei de Nord, precum și accesul la mass-media de stat de la Phenian cu scopul de a limita eforturile regimului lui Kim Jong Un de a „lăuda, incita sau propaga” activitățile sale.

Coreea de Nord și Sud sunt, tehnic vorbind, încă în război întrucât Războiul Coreean din 1950-1953 s-a încheiat cu un armistițiu, nu un tratat de pace.

Decizia de a interzice videoclipul a fost luată după ce serviciile de informații de la Seul au cerut o revizuire a sa de către autoritatea responsabilă de audiovizual pentru a vedea dacă ea încalcă legea.

„Videoclipul este conținut tipic asociat războiului psihologic dus împotriva Coreei de Sud și a fost distribuit de un canal ce funcționează pentru a conecta lumea exterioară [cu propaganda nord-coreeană] și se axează în principal pe idolatrizarea și glorificarea unilaterală a lui Kim”, a concluzinat autoritatea competentă.

Videoclipul cu Kim Jong Un a devenit viral pe TikTok și alte rețele de socializare

Agenția Reuters relatează că videoclipul a devenit o senzație neașteptată pe rețelele de socializare din întreaga lume, viralizându-se într-o formă scurtată pe TikTok și alte platforme social media.

Intitulat „Tatăl Prietenos”, videoclipul a fost prezentat luna trecută de televiziunea de stat de la Phenian.

El arată nord-coreeni, inclusiv soldați și copii, cântând versuri ca: „Să cântăm, Kim Jong Un este un lider măreț” și „Să ne lăudăm cu Kim Jong Un, un tată prietenos”.

Anul trecut autoritatea de reglementare a audiovizualului de la Seul a blocat accesul la mai multe canale de propagandă nord-coreeană de pe Youtube, de asemenea la solicitarea agențiilor de informații.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend