Conecteaza-te cu noi

Pitesti

Procesul scolilor inundate, amanat pentru 4 iunie 2014

Publicat

in

constantin-nicolescu 11111La aproape o lună de la decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a trimite cauza spre rejudecare, s-a reluat ieri la Curtea de Apel Bucureşti procesul privind utilizarea fondurilor europene pentru reabilitarea unor şcoli argeşene afectate de inundaţiile din anul 2005. Dosarul şcolilor a ajuns deja la un flux de şase instanţe, instrumentarea acestuia pe fond şi în apel soldându-se cu hotărâri de condamnarea pentru unii sau pentru toţi cei 11 inculpaţi, printre care se află Constantin Nicolescu, Călin Andrei, Gheorghe Nicuţ, Grigore Dobre, dar şi Cornel Penescu. Totul s-a schimbat însă pe 21 martie 2014, atunci când instanţa supremă a admis recursul inculpaţilor şi a trimis dosarul spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti. S-a revenit astfel la situaţia de după pronunţarea sentinţei de către Tribunalul Bucureşti, moment în care Nicolescu şi Penescu au fost condamnaţi la un an de închisoare cu suspendare, iar ceilalţi nouă au fost achitaţi. În faza rejudecării, deja s-a trecut peste câteva acte procedurale. Pe 4 aprilie, s-a constatat incompatibilitatea judecătorilor Vasile Băjan şi Niculae Stan în soluţionarea dosarului, cei doi magistraţi formulând cereri de abţinere. Ulterior cauza a fost repartizată aleatoriu, iar primul termen de judecată a fost stabilit pe 23 aprilie 2014. La cererea unor inculpaţi, motivată prin absenţa apărării, instanţa a admis amânarea judecării fixând următorul termen în data de 4 iunie 2014.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUAL

SITUAȚIE TENSIONATĂ LA CĂLINEȘTI, ARGEȘ – Patronul unei stații PECO, protest în fața ISU DUPĂ CE AFACEREA I-A FOST ÎNCHISĂ DE AUTORITĂȚI

Publicat

in

Situaţie tensionată în comuna Cplinești, acolo unde patronul unei staţii PECO din comuna Călineştia intrat ȋn greva foamei, după ce ISU Argeş nu a mai dat autorizaţie de funcţionare pentru firma sa, Aliantz Tim SRL.

”Sunt disperat! Este un abuz! Nu voi putea, cu stația PECO închisă, să fac față fluxului de facturi care vin la plată. Este vorba de furnizorii de carburant, în primul rând, apoi de furnizorii de utilități, de salarii și de toate cele necesare afacerii. Dacă nu pot vinde, afacerea va intra în insolvență. Nu am dormit de o săptămână!…”, a spune omul de afaceri pentru.

ISU ARGEȘ VINE CU PRECIZĂRI IMPORTANTE

Urmare a situației generate tocmai de avizele ISU, reprezentanții acestei instituții au venti cu precizari.

“Cu privire la închiderea unei stații de alimentare cu carburanți din localitatea Călinești, suntem abilități să vă comunicăm următoarele:

Conform prevederilor HGR 915/2015, privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu în ceea ce priveşte periclitarea vieţii ocupanţilor şi forţelor de intervenţie, neasigurarea stabilităţii elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului şi fumului în interiorul edificiului şi la vecinătăţi, nu intră în competența instituției noastre oprirea funcționării ori utilizării unor astfel de obiective.

În urma unui control al inspectorilor de prevenire, planificat la respectivul obiectiv, s-a constatat că în prezent nu se mai respectă cerințele care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu, fapt pentru care s-a constatat pierderea valabilității autorizației de securitate la incendiu pentru stația mixtă de distribuție carburanți și aplicarea unei amenzi contravenționale.
Deficiența constatată face referire la neasigurarea limitării propagării incendiilor la vecinătăți, deoarece nu se asigură distanța minimă de siguranță între instalația de distribuție GPL la autovehicule de tip SKID și construcțiile învecinate, respectiv, un centru de asistență socială (cămin de bătrâni), în conformitate cu prevederile NP-037/99- Normativ de proiectare, execuție şi exploatare a sistemelor de alimentare cu gaze petroliere lichefiate pentru autovehicule.

Situația prezentată mai sus a apărut din cauza schimbării domeniului de activitate al clădirii vecine, din unitate de primire turistică în camin de bătrâni.

De asemenea, facem mențiunea că unitatea amintită anterior funcționează fără deținerea autorizației de securitate la incendiu, fapt care a condus la aplicarea unor amenzi contravenționale, pe timpul controalelor de prevenire și emiterea unei recomandări de suspendare a licențierii serviciului social, conform Ordinului comun 179/12089/20892/2023.

Totodată, nici în cazul acestor tipuri de obiective, instituția noastră nu poate dispune oprirea funcționării ori utilizării, conform prevederilor HGR 915/2015.”

Citeste mai mult

ACTUAL

PUȘTIUL DE 18 ANI CARE L-A UCIS PE PREOTUL ILIE GEANGAVELEA DE LA COSTEȘTI A FOST ÎNCĂTUȘAT – CE SPUN LOCALNICII DESPRE PREOTUL LOR

Publicat

in

Așa cum relatam într-o știre anterioară, un preot de 46 de ani a murit într-un accident rutier produs, marţi, pe un drum din localitatea argeşeană Costeşti, unde două autoturisme s-au ciocnit violent. Un alt preot, care se afla cu el în mașină, este în stare gravă. Preotul care a decedat este Ilie Geangavelea, din Costești, fost consilier local și tată a doi copii.

IPJ Argeș a anunat în această dimineață că tânărul de 18 ani care a provocat accidentul în urma căruia a murti preotul Ilie și a rănit grav a fost reținut pentru 24 ore. Puștanul s-a urcat fără a avea permis de conducere la volan și a curmat o viață a fost dus de polițiști seara trecută direct de la spital la audieri, iar după administrarea probatoriului a fost reținut pe bază de ordonanță, astăzi urmând să fie prezentat isnatei cu propunere de arestare preventivă.

Preotul Ilie Geangavelea, aavea 44 de ani. A lăsat în urmă o soție și doi copii, după ce și-a pierdut viața în cumplitul accident. Localnicii sunt șocați și fără cuvinte. A fost un om de milioane, fapt care se vede în sutele de mesaje din mediul online: “Rămas bun, părinte! Mulțumesc pentru modelul de urmat pe care ni l-ați arătat prin fapte..” , “Sufletul lui colosal, bunătatea și buna credință pe care le-a dovedit..”

„Polițiștii Formațiunii Rutiere Costești au continuat cercetările în dosarul penal referitor la accidentul rutier de pe D.J. 703 B – Costești, și, în urma administrării probatoriului și a parcurgerii etapelor procesuale, în cursul nopții trecute,  tânărul, de 18 ani, din Ungheni, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă. În cursul zilei de astăzi, 15 mai a.c., acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive” potrivit IPJ Argeș.

Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Costești s-a stabilit că, un tânăr de 18 ani, din Ungheni, care conducea un autoturism, pe DJ 703B, din direcția Costești către Lunca Corbului, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, a acroșat un autoturism cu remorcă, condus, în aceeași direcție, de un bărbat de 46 de ani, din Costești.

În urma impactului, primul autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile, iar cel de-al doilea a lovit un cap de pod.

Urmare a accidentului, un bărbat de 44 de ani, din Costești, pasager în cel de-al doilea autoturism, a rămas încarcerat, iar după extragerea din vehicul, a fost declarat decedat.
De asemenea, din accident a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului de 46 de ani, care a fost preluat de un elicopter SMURD și vătămarea tânărului de 18 ani.

Conducătorul auto de 46 de ani și tânărul de 18 ani au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând că nu au consumat alcool.
Totodată, din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit că tânărul de 18 ani nu posedă permis de conducere.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a produs.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend