Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV! În ciuda deciziei ANI, Costinel Vasilescu rămâne consilier local

Publicat

in

costinel vasilescuImediat după ce Agenţia Naţională de Integritate a hotărât că fostul viceprimar al municipiului Curtea de Argeş, Costinel Vasilescu a fost incompatibil, având în acelaşi timp şi funcţia de viceprimar şi cea de administrator al unei societăţi comerciale, atât consilierii cât şi colegii de partid s-au grăbit să-i găsească înlocuitor.

PDL-ul, partid pe care Costinel Vasilescu îl reprezintă în Consiliul Local, găsise înlocuitor în persoana unui fost consilier, Gheorghe Alecsei, care părea destul de sigur că se va întoarce să reprezinte interesele argeşenilor şi chiar a povestit presei, în cadrul unei conferinţe, despre proiectele de hotărâre pe care are de gând să le iniţieze.

Preşedintele PDL, Vasile Sabie spunea acum câteva săptămâni că, în cazul lui Costinel Vasilescu, există două variante şi anume ce a demisiei sau a aşteptării deciziei oficiale a ANI care la rândul său urma să-l excludă pe Vasilescu din consiliu.

Nu s-a întâmplat însă nici una nici alta. Costinel Vasilescu nu şi-a dat demisia şi a participat în continuare la şedinţele legislativului iar la şedinţa din această lună va fi doar sancţionat de către Comisia de Disciplină iar mai apoi îşi va putea continua mandatul.

Conform procesului verbal întocmit de Comisia Juridică şi de Disciplină a Consiliului Local Curtea de Argeş, formată din Ion Şerban şi Silviu Popescu, actualul consilier Vasilescu va fi sancţionat cu indemnizaţia pentru două şedinţe şi… atât. În cazul în care acesta era încă viceprimar atunci ar fi fost necesară demisia.

Dat fiind faptul că Vasilescu a ocupat funcţia de viceprimar nu mai are voie timp de trei ani să ocupe această funcţie, cea de consilier local nefiind afectată, conform legislaţiei în vigoare.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

1 Comentariu

    Lasa un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    ACTUAL

    Sărbătoare la Călinești! Ion Mînzînă și echipa PSD alături de locuitorii comunei

    Publicat

    in

    Comuna Călinești a marcat ieri o zi dublă de sărbătoare: 636 de ani de la prima atestare documentară și cea de-a doua ediție a “Festivalului Florilor de Mai”. Evenimentul a reunit locuitorii comunei, dar și oaspeți din localitățile învecinate, într-o atmosferă de bucurie și voie bună.

    Sărbătoare cu tradiție și muzică populară

    Festivalul a debutat cu o paradă a costumelor populare, urmată de spectacole susținute de artiști locali și renumiți din zonă. Nu au lipsit momentele dedicate dansurilor tradiționale și muzicii populare, care au adunat publicul numeros în jurul scenei.

    Ion Mînzînă: “Sprijin constant pentru comunitatea din Călinești”

    Prezent la eveniment, Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, a transmis un mesaj de felicitare locuitorilor comunei și a reiterat sprijinul său pentru proiectele de dezvoltare locală: “Este un moment de bucurie în care ne întâlnim cu toții pentru a sărbători comunitatea din Călinești. Vă asigur că veți avea permanent în mine, în Consiliul Județean și în parlamentarii noștri un sprijin constant și consistent, ca și până acum. Vă doresc tuturor multă sănătate și să dea Dumnezeu să ne revedem cu bine de fiecare dată. La mulți ani!”.

    Oaspeți din Republica Moldova

    La sărbătoare au participat și oaspeți din Republica Moldova, semn al relațiilor strânse de colaborare dintre cele două regiuni. Festivalul Florilor de Mai a reconfirmat statutul de eveniment important în calendarul cultural al județului Argeș, oferind o atmosferă de bucurie și relaxare pentru toți participanții.

    Sărbătoarea din Călinești a demonstrat încă o dată coeziunea comunității locale și dorința de a păstra tradițiile și valorile specifice zonei. Sprijinul constant al autorităților județene și locale este esențial pentru ca astfel de evenimente să se poată desfășura cu succes și să contribuie la promovarea județului Argeș.

    Material publicat de către Uta Media Network SRL la comanda Partidului Social Democrat – Organizatia Arges, cod mandatar financiar 21240002

    Citeste mai mult

    ACTUAL

    Cel care l-a impuscat pe premierul Fico a avut complici?

    Publicat

    in

    Ministrul de Interne din Slovacia afirma ca nu e exclusa ipoteza existentei unei celule sau a unei grupari in spatele tentativei de asasinat a premierului Robert Fico. Seful guvernului slovac a fost impuscat, de la mica distanta, pe 15 mai. A fost intre viata si moarte zile intregi, dar acum se simte mai bine. Atacatorul este un poet amator, in varsta de 71 de ani, care si-a recunoscut fapta. El spune ca l-a impuscat pe Fico fiindca e nemultumit de politica guvernului. S-a vorbit initial despre Juraj Cintula ca despre un „lup singuratic”. Acum insa anchetatorii iau in calcul si varianta existentei unei grupari care sa fi dorit moartea premierului Fico. Ministrul de Interne din Slovacia a venit cu explicatii in acest sens. Le puteti citi aici https://newsin.ro/atacatorul-premierului-slovac-ar-putea-face-parte-dintr-o-grupare/

     

    Citeste mai mult
    Publicitate

    Curtea de Argeș

    Publicitate

    Câmpulung

    În Trend