Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Adelina condusă pe ultimul drum de sute de colegi

Publicat

in

inmormantareSute de colegi, prieteni, profesori sau rude au condus-o astăzi pe ultimul drum pe adolescenta de 14 ani care zilele trecut a ales să-şi pună capăt zilelor spânzurându-se.  O jale de nedescris s-a aşternut la capela Bisericii Sf Gheoghe în momentul în care coşciugul cu trupul neînsufelţit al fetei, îmbrăcat în rochie de mireasă, a părăsit curtea bisericii care, conform tradiţiei, nu a primit-o înauntru pentru a i se oficia slujba de înmormântare.

Colegii şi prietenii mai apropiaţi nici acum nu îşi pot explica gestul Adelinei. “Era tristă pentru că se despărţise de prieten, am tot încurajat-o dar nici unul dintre noi nu s-ar fi gândit că poate face aşa ceva. Nu ne vine să credem şi încă o aşteptăm la şcoală în fiecare zi…” povesteşte înlăcrimată una dintre colege.

Pentru că s-a sinucis, fata de 14 ani nu a fost primită în biserică. Preoţii vor face totuşi o slujbă la mormânt, în cimitirul Sfinţii Îngeri, acolo unde Adelina Ioniţă îşi va dormi somnul de veci.

Dumnezeu s-o ierte.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUAL

Sărbătoare la Călinești! Ion Mînzînă și echipa PSD alături de locuitorii comunei

Publicat

in

Comuna Călinești a marcat ieri o zi dublă de sărbătoare: 636 de ani de la prima atestare documentară și cea de-a doua ediție a “Festivalului Florilor de Mai”. Evenimentul a reunit locuitorii comunei, dar și oaspeți din localitățile învecinate, într-o atmosferă de bucurie și voie bună.

Sărbătoare cu tradiție și muzică populară

Festivalul a debutat cu o paradă a costumelor populare, urmată de spectacole susținute de artiști locali și renumiți din zonă. Nu au lipsit momentele dedicate dansurilor tradiționale și muzicii populare, care au adunat publicul numeros în jurul scenei.

Ion Mînzînă: “Sprijin constant pentru comunitatea din Călinești”

Prezent la eveniment, Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, a transmis un mesaj de felicitare locuitorilor comunei și a reiterat sprijinul său pentru proiectele de dezvoltare locală: “Este un moment de bucurie în care ne întâlnim cu toții pentru a sărbători comunitatea din Călinești. Vă asigur că veți avea permanent în mine, în Consiliul Județean și în parlamentarii noștri un sprijin constant și consistent, ca și până acum. Vă doresc tuturor multă sănătate și să dea Dumnezeu să ne revedem cu bine de fiecare dată. La mulți ani!”.

Oaspeți din Republica Moldova

La sărbătoare au participat și oaspeți din Republica Moldova, semn al relațiilor strânse de colaborare dintre cele două regiuni. Festivalul Florilor de Mai a reconfirmat statutul de eveniment important în calendarul cultural al județului Argeș, oferind o atmosferă de bucurie și relaxare pentru toți participanții.

Sărbătoarea din Călinești a demonstrat încă o dată coeziunea comunității locale și dorința de a păstra tradițiile și valorile specifice zonei. Sprijinul constant al autorităților județene și locale este esențial pentru ca astfel de evenimente să se poată desfășura cu succes și să contribuie la promovarea județului Argeș.

Material publicat de către Uta Media Network SRL la comanda Partidului Social Democrat – Organizatia Arges, cod mandatar financiar 21240002

Citeste mai mult

ACTUAL

Cel care l-a impuscat pe premierul Fico a avut complici?

Publicat

in

Ministrul de Interne din Slovacia afirma ca nu e exclusa ipoteza existentei unei celule sau a unei grupari in spatele tentativei de asasinat a premierului Robert Fico. Seful guvernului slovac a fost impuscat, de la mica distanta, pe 15 mai. A fost intre viata si moarte zile intregi, dar acum se simte mai bine. Atacatorul este un poet amator, in varsta de 71 de ani, care si-a recunoscut fapta. El spune ca l-a impuscat pe Fico fiindca e nemultumit de politica guvernului. S-a vorbit initial despre Juraj Cintula ca despre un „lup singuratic”. Acum insa anchetatorii iau in calcul si varianta existentei unei grupari care sa fi dorit moartea premierului Fico. Ministrul de Interne din Slovacia a venit cu explicatii in acest sens. Le puteti citi aici https://newsin.ro/atacatorul-premierului-slovac-ar-putea-face-parte-dintr-o-grupare/

 

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend