Conecteaza-te cu noi

Campulung

„La mulţi ani!” Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I” Câmpulung

Publicat

in

Astăzi, Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” Câmpulung a împlinit 147 de ani de la înfiinţarea Şcolii Normale „Carol I”.

La „Ziua Şcolii” au spus „prezent” elevii, profesorii, dar şi mai mulţi politicieni locali şi oameni de afaceri din zona Muscel, mulţi dintre ei foşti elevi ai Colegiului.

Directorul George Radu şi-a primit invitaţii în cancelaria şcolii, iar după un scurt cuvânt de deschidere a festivităţilor, oaspeţii au făcut un tur al Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I”, care în ultima perioadă şi-a schimbat radical faţa printr-un amplu program de reabilitare.

Elevii şcolii, sub îndrumarea cadrelor didactice, au pregătit o serie de activităţi cultural – educative, multe dintre ele având ca temă Ziua Naţională a României.

Unul dintre momentele marcante a fost cel al primirii invitaţilor de către profesorii şi elevii şcolii. Liceeni au oferit flori fiecărui oaspete, în timp ce cei mai mici dintre elevi, cei din clasele primare, au surprins nu numai prin faptul că au fost îmbrăcaţi în portul naţional, ci şi prin modul în care, pe toate vocile posibile, au intonat Imnul de Stat.

La Secţiunea de muzică, o parte dintre elevii Şcolii de Muzică au susţinut un scurt recital, la pian şi vioară, urmat de un alt recital susţinut de Camelia Pavlenco (pian şi voce), profesor la Universitatea de Muzică, şi de Doina Arsenescu (pian).

Festivităţile dedicate „Zilei Şcolii” s-au încheiat cu un spectacol omagial, ce a avut loc în aula Colegiului, aulă recent amenajată, cu scaune şi cortine noi.

carol I 28 11 2014 073 carol I 28 11 2014 076 carol I 28 11 2014 103 carol I 28 11 2014 105 carol I 28 11 2014 020 carol I 28 11 2014 121

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

ȘOC! FĂRĂ TRANSPORT GRATUIT – Elevii navetiști din Argeș s-au trezit cu abonamentele anulate. Explicația CJ Argeș !

Publicat

in

Aproape 9000 de elevi navetiști din Argeș au rămas de la 1 decembrie fără transport gratuit, deși legea prevede ca ei să beneficieze de acest drept.  S-a ajuns aici din cauza birocrației, Ministerul Educației refuzând să deconteze abonamentele emise de transportatorii din județ în lunile octombrie și noiembrie. În județul Argeș, inspectorul general așteaptă lămuriri de la Ministerul Educației de ce nu a primit bani pentru a plăti transportatorii. Aceștia din urmă au anunțat pe parbrizul microbuzelor încă de la sfârșitul lunii noiembrie ca sunt nevoiți să anuleze toate abonamentele, lucru care s-a și întâmplat de la 1 Decembrie.

Rămași fără transport gratuit, elevii au încercat luni, după ce au revenit la cursuri, să-și cumpere abonamente de la transportatorii care deservesc rutele între localitatea de domiciliu și cea unde se află unitatea de învățământ. Din păcate, nici acest lucru nu a fost posibil deoarece transportatorii le-au transmis că pot călători numai dacă vor cumpăra bilete la preț întreg.

Reprezentanții firmelor de transport din Argeș au transmis că, în forma actuală, legea îi obligă să emită doar abonamente gratuite. Cum însă acestea nu sunt decontate de Ministerul Educației, singura posibilitate de călătorie este cea în baza unui bilet. ”Nu avem ce face” a fost mesajul acestora.

Chestionat pe această temă, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu ne-a declarat că „Din păcate, rezolvarea situației se află la minister și nu la Consiliul Județean Argeș. Noi am facut tot ce era posibil, am prelungit și reinnoit acele licente , știți bine, dar acum nu mai depinde de noi. Sincer, transportatorii au dreptate dar sunt convins ca se va găsi o rezolvare la București”.

Obligațiile transportatorilor potrivit HG privind acordarea gratuității la transport

Operatorii de transport au obligația de a elibera lunar elevilor titluri de transport individuale, fără a solicita contravaloarea acestora. Titlurile de transport au înscrise distanța pentru care sunt valabile și valoarea acestora.

Operatorii de transport au obligația de a transmite conducătorilor auto de pe fiecare mijloc de transport lista elevilor care se deplasează pe ruta respectivă, cu menționarea stației de urcare, respectiv coborâre.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Bibliotecarul Anului 2022 în județul Argeș este din Rucăr – Proiectele Magdei Pătran au convins exigentul juriu

Publicat

in

Magda Pătran, de la Biblioteca Comunală Rucăr, a primit premiul de Bibliotecarul Anului 2022 în județul Argeș. Titlul a fost acordat în urma unei selecții care a vizat mai multe tipuri de activități desfășurate în bibliotecile din județ. La Biblioteca din Rucăr, elevii pot primi ajutor pentru a-și face temele după orele de la școală, dar în același timp sunt implicați într-o multitudine de proiecte. Unul dintre acestea, Code Kids, le-a adus calificarea în finala națională care se va desfășura în acest weekend la Universitatea Politehnica din București.

„Viziunea noastră este aceea că bibliotecile trebuie să se transforme din centre destinate în mod special lecturii și studierii de materiale specializate în hub-uri de cunoaștere. Este probabil singura formulă prin care bibliotecile pot atrage în continuare public, în această eră a digitalizării. Vorbim aici despre digitalizarea fondului de carte, despre introducerea de activități inovative, despre proiecte de dezvoltare personală și de cunoaștere a societății în care trăim, o societate care cunoaște un amplu proces de transformări. Tocmai acest lucru încearcă și Biblioteca Județeană Argeș, instituție finanțată de Consiliul Județean Argeș, inclusiv prin intermediul rețelei de biblioteci publice din județ.  Eforturile noastre, iată, nu sunt singulare și cu atât mai meritorie este această recunoaștere de care beneficiază doamna Magda Pătran, care s-a remarcat prin activitatea sa de la Biblioteca din Rucăr și prin realizările copiilor care sunt implicați în activitățile acestei biblioteci” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

„Biblio-conect, evenimentul nostru de astăzi, aduce împreună biblioteci, bibliotecari, idei, proiecte, ne ajută să ne evaluăm anul 2023 și să facem planuri pentru anul viitor. Este un prilej și pentru a aduce în fața comunității noastre Bibliotecarul Anului, pe care l-am ales în urma unor selecții de proiecte pe care le-a desfășurat în biblioteca publică din Rucăr. Am prezentat proiectele cu care noi, Biblioteca Județeană, le-am avut anul acesta, dar și cele și pe care le vom desfășura și anul viitor și lângă noi ne dorim să fie și bibliotecile publice din județ.  Ne dorim să menținem puternică rețeaua de biblioteci publice din județ. Există tendința ca autoritățile locale să considere și alte lucruri importante și atunci noi dorim ca biblioteca să devină un nod comunitar important în fiecare localitate” – Mihaela Voinicu, manager Biblioteca Județeană Argeș.

„Sunt fericita câștigătoare a titlului de Bibliotecarul Anului din 2022. Acest premiu înseamnă multă muncă, multă determinare, multă perseverență, dar și multă bucurie. Am avut foarte multe proiecte: „Școala de bani din bibliotecă”, „Știm împreună”, „Fetele puternice din mediul rural”. Desigur, aceste proiecte înseamnă parteneriate cu școala, cu primăria, dar și un program intens la bibliotecă. Cu proiectul Code-Kids am câștigat primul loc la Târgul județean de la Târgoviște, astfel că sâmbătă mergem la Târgul Național de la Politehnică. Pentru finală am creat o stație de reciclare cu un robot care a fost lucrat la o imprimantă 3 D. Acesta este viitorul copiilor, tehnologia, și nu am emoții! Îmi place ca din fiecare activitate, atât eu cât și copiii, să învățăm lucruri noi” – Magda Pătran, Bibliotecarul Anului 2022.  

Mențiunea primită a venit în cadrul evenimentului Biblio-conect, organizat la Biblioteca Județeană Argeș, o manifestare care a marcat atât o întâlnire a bibliotecarilor din bibliotecile publice din județ, cât și lansarea proiectului Stronger Together – Centre Digitale pentru femei, derulat în parteneriat cu Fundația Organe România și Asociația Salvați Copiii.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend