Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ziarul PROFIT a avut iar dreptate, Jandarmeria a intervenit: Dosar penal pentru amenajarea abuzivă a unui drum în golul aplin – Bărbatul este din Corbeni

Publicat

in

În timp ce presa pupincuristă a fost ocupată să lustruiască pantofii granzilor partidelor, ziarul PROFIT a fost, ca de multe ori, singurul ziar care a atras atentia asupra unor ilegalități comise de apropiații unor partide sau fiind ferite tocmai de organele competente să oprească astfel de derapaje. Înca de acum 4 zile am publicat un amplu si documentat articol cu titlul “Jandarmeria Argeș doarme-n papucii PSD? A intrat cu buldoexcavatorul în aria protejată din Munții Făgăraș pentru a face un drum ilegal” (CLICK AICI PENTRU A-L CITI) . După publicarea acestuia și sesizarea Greenpeace si a organelor competente, iată că reprezentanții Jandarmeriei Argeș și ai Gărzii de Mediu au iesit din btrourile lor racoroase și s-au deplasat la locul indicat de noi si de cei de la Greenpeace România. Atfel, în data de 18 iunie a.c., împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu și ai Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, jandarmii argeșeni s-au deplasat în zona indicată. Aceștia au constatat existența unor lucrări de excavații, care au provocat degradarea/deteriorarea habitatului natural și a florei sălbatice existente pe o suprafață de 2000 de metri pătrați.

Unui bărbat în vârstă de 58 de ani din comuna Corbeni, i-au fost întocmite actele de sesizare de către jandarmii argeșeni pentru amenajarea abuzivă a unui drum în perimetrul ariei naturale protejate din zona alpină Mușețica.

În urma celor constatate, jandarmii argeșeni au întocmit actele de sesizare pe numele proprietarului lucrărilor, conform art. 52, alin. (1), lit. b și c din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice.

Actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

Jandarmeria Argeș încurajează cetățenii să sesizeze orice activitate suspectă sau ilegală în ariile protejate la numărul de urgență 112 sau la cea mai apropiată unitate de jandarmerie. Implicarea comunității este vitală pentru protejarea patrimoniului natural al țării noastre.

Citeste mai mult

ACTUAL

A fost găsit al treilea cadavru, victimă a cuplului ucigaș din Vaslui. Procurorii i-au prins acum două zile pentru crima bărbatului ascuns în geamantan

Publicat

in

Procurorii vasluieni au început, în această dimineață, căutările pentru o altă victimă a concubinilor din Pungești care au ucis un bărbat și i-au ascuns trupul într-un geamantan, iar ieri mărturiseau și o a doua crimă, a unei femei dispărute acum aproape un an. În urma căutărilor, au descoperit o a treia victimă, o femeie, spun polițiștii.

A treia victima a fost găsită la marginea unei păduri, la aproximativ patru kilometri de satul Pungesti și este o femeie. Ar fi vorba de o persoană din județul Bacău, dată dispărută de familie. Autoritățile nu au oferit, momentan, mai multe date despre cum au ajuns la descoperirea celui de-al treila cadavru.

Informația vine după ce joi, rămășițele osoase și îmbrăcămintea celei de-a doua victime au fost găsite într-o pădure dintr-o comună din apropiere. Autorul a indicat locul, a precizat, pentru HotNews.ro, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Este vorba de o femeie a cărei dispariție a fost reclamată la poliție în luna august anul trecut.

Descoperirea de joi a venit la trei zile distanță de la cadavrul găsit într-un geamantan în aceeași localitate.

Autorii crimei, un localnic din Pungești, în vârstă de 32 de ani, și concubina acestuia, o femeie de 27 de ani, au fugit din localitate, după ce au abandonat valiza cu victima. Au fost găsiți la Brașov de polițistul Marian Godină și colegii săi.

La audieri, bărbatul de 32 de ani a susținut că a atacat victima pentru că ar fi încercat să o violeze pe concubina sa. Inițial, procurorii au solicitat arestarea preventivă doar a bărbatului. Ulterior, după audieri și administrarea de noi probe, a fost pusă sub acuzație și arestată și partenera acestuia. Anchetatorii au stabilit că victima a fost ucisă în locuința acestora, iar hainele i-au fost incendiate.

Anchetatorii bănuiesc că inculpaților aveau loc acte de prostituție și că bărbatul din județul Bacău sosise la Pungești pentru a întreține relații sexuale contracost. De altfel, șoferul care a condus victima din Bacău la locuința autorilor din Pungești a confirmat, la audieri, că pe durata călătoriei victima i-ar fi mărturisit acest lucru. Cadavrul victimei a fost găsit complet dezbrăcat în geamantanul aruncat la marginea unui drum.

Au mărturisit a doua crimă la audieri

Anchetatorii au continuat audierile pentru a stabili întreaga situație, fără să bănuiească o clipă că autorul crimei va mărturisi o nouă faptă.

„Urmare a audierilor desfășurate ieri, au rezultat date cu privire la o altă presupusă faptă de omor comisă probabil în august 2023. În cursul dimineții, organele de cercetare penală, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, s-au deplasat în zona indicată, o zonă împădurită din proximitatea comunei Gârceni, unde au fost găsite rămășițe osoase ce par a fi umane și articole de încălțăminte și îmbrăcăminte ale victimei, o femeie de 51 de ani, din Pungești, dispărută din august 2023. Cei doi bănuiți de comiterea omorului, un bărbat de 32 de ani și o femeie de 27 de ani, sunt deja arestați preventiv pentru comiterea unei infracțiuni de omor-speța cu geamantanul”, a precizat pentru HotNews.ro, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Femeia despre care cei doi concubini au recunoscut că au ucis-o este din localitatea Pungești. Familia sa a reclamat dispariția în luna august anul trecut, când femeia nu s-a mai întors acasă de la oficiul poștal unde a mers să ridice o sumă de bani trimisă de soț și de fiu din străinătate.

Soțul femeii susține că aceasta obișnuia să meargă la locuința celor doi concubini și că a aflat după ce s-a întors în țară că acolo era ademenită să întrețină relații sexuale cu diverși bărbați.

Citeste mai mult

ACTUAL

Coreea de Sud reia o formă de război psihologic menită să înfurie Nordul, după o campanie „rușinoasă și vulgară” a regimului Kim

Publicat

in

Forțele armate sud-coreene au anunțat vineri că au decis reluarea campaniei de transmitere non-stop cu difuzare a unor mesaje adresate Coreei de Nord ca răspuns față de o serie de acțiuni „abjecte, rușinoase și vulgare” ale Phenianului, relatează Reuters.

Mutarea vine după ce la sfârșitul lunii mai Coreea de Sud şi-a avertizat locuitorii din apropierea graniţei cu Nordul comunist să fie în alertă după ce în presă au apărut relatări conform cărora au fost detectate peste 90 de baloane care transportau diverse obiecte, inclusiv ceea ce părea a fi gunoi şi excremente.

Astfel de lansări de baloane, pe care în trecut au fost folosite și de Coreea de Sud pentru a transmite peste graniță broșuri locuitorilor din Coreea de Nord, sunt un subiect de tensiuni de ani de zile între Seul și Phenian.

Regimul lui Kim Jong Un pare să fi demarat în luna mai o nouă campanie concertată cu baloane asupra Sudului, multe dintre cele încărcate cu gunoi și excremente fiind purtate de vânt până deasupra unor cartiere de locuințe, provocând furia sud-coreenilor.

Forțele armate sud-coreene au anunțat vineri că au decis să reia transmisiunile non-stop cu difuzoare către Nord după ce o nouă serie de baloane nord-coreene au căzut pe teritoriul țării joi, când autoritățile din ambele țări erau preocupate de gestionarea pagubelor produse de ploile musonice.

„Aceste acțiuni încalcă clar înțelegerea de armistițiu și sunt un comportament rușinoș și vulgar care ar putea prezenta riscuri la adresa vieții zilnice a oamenilor noștri”, au acuzat forțele armate de la Seul într-un comunicat.

„Îi îndemnăm ferm să oprească imediat această campanie abjectă, rușinoasă și vulgară”, adaugă același comunicat, promițând totodată cu măsuri mai dure în cazul în care Nordul continuă să trimită baloane cu gunoi peste graniță.

Noi tensiuni între Coreea de Sud și Nord

După o pauză de 6 ani, Coreea de Sud a reluat luna trecută transmisiunile cu difuzoare de mari dimensiuni instalate la granița dintre cele două țări. Guvernul de la Seul a justificat măsura prin faptul că regimul lui Kim Jong Un a ignorat în mod repetat apelurile sale să oprească trimiterea de baloane încărcate cu gunoi.

Însă până acum transmisiunile reluate în iunie au durat maxim câteva ore. Transmisiunile considerate de oficialii militari o formă eficientă de „război psihologic” au fost oprite în baza unui acord istoric de normalizare a relațiilor pe care l-au semnat în 2018.

Ambele țări au denunțat însă în ultimii ani părți ale acordului după ce tensiunile dintre ele au escaladat din nou, în mare parte din cauza lansărilor de rachete ale Phenianului și a altor acțiuni ale regimului lui Kim Jong Un.

Într-un gest privit ca unul profund simbolic, Coreea de Nord a aruncat în aer în iunie 2020 biroul de legătură cu Sudul.

Difuzoarele folosite de Coreea de Sud pentru a trimite mesaje cetățenilor nordului, în special militarilor staționați la graniță, transmit de regulă propagandă pro-democrație, știri din întreaga lume, dar și muzică K-Pop.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend