Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Volkswagen: Două fabrici germane au fost închise din cauza ltăierii aprovizionării din Ucraina

Publicat

in

Grupul Volkswagen va întrerupe producția la două fabrici germane la începutul lunii martie pentru câteva zile fiind afectat de întreruperea aprovizionării de la furnizorii ucraineni din cauza invaziei ruse, potrivit unui purtător de cuvânt citat vineri de presa germană.

Volkswagen ID.3 pe linia de fabricatieFoto: Oliver Killig

Producția va fi întreruptă în perioada 1 – 4 martie la Zwickau și din 2 până în 4 martie la Dresda iar angajații vor lucra cu normă redusă, potrivit acestui purtător de cuvânt, care menționează în special lipsa anumitor cabluri, citează AFP.

Zwickau, cu aproape 10.000 de angajați, este cea mai mare fabrică de mașini electrice a grupului, în special producând modele din importanta gamă „ID”. În Dresda, cei aproximativ 400 de angajați ai „fabricii de sticlă” deschisă pentru tururi ghidate produc și vehicule electrice.

„Câțiva furnizori din vestul Ucrainei se numără printre rețeaua globală a grupului”, a spus purtătorul de cuvânt. Situația actuală „poate cauza probleme în lanțurile de aprovizionare” și, prin urmare, „ajustări ale producției la anumite uzine”.

Vineri, șeful Herbert Diess și-a exprimat pe Twitter „marea îngrijorare și consternare” față de „atacul asupra Ucrainei”, declarând că este „convins că o soluție de durată poate fi găsită doar pe baza dreptului internațional”.

„Este prea devreme să cunoaștem impactul asupra activității noastre”, a adăugat el în timpul unei conferințe de presă telefonică.

De mai bine de un an, producția globală de automobile a fost deja perturbată în mod regulat de deficitul global de semiconductori.

Germania îşi explică decizia de a nu susţine excluderea Rusiei din SWIFT: „Ar avea efecte masive şi pentru firmele germane”

Guvernul german şi-a reiterat vineri refuzul de a exclude Rusia din sistemul interbancar de comunicaţii internaţionale SWIFT, aşa cum ceruseră oficiali ucraineni şi din alte ţări după invazia rusă în Ucraina.

„Oprirea SWIFT ar necesita o pregătire tehnică complexă şi ar avea efecte masive şi asupra transferurilor de plăţi în Germania şi pentru firmele germane, în afacerile acestora cu Rusia”, a explicat purtătorul de cuvânt al executivului de la Berlin, Steffen Hebestreit.

El a precizat de asemenea că Germania nu a fost singura care a ezitat la summitul UE încheiat vineri dimineaţa, afirmând că „am observat că şi Franţa şi Italia, printre altele, au avut obiecţii”, a spus el.

Vezi evoluția evenimentelor zilei în LIVETEXT-ul de pe HotNews.ro:

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Creșteri de taxe și impozite din 2025? Boloș dă asigurări: ‘La MF nu s-au purtat niciun fel de discuţii / Comisia Europeană nu a dat un verdict’

Publicat

in

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, susţine că la nivelul Ministerului Finanţelor nu s-au purtat niciun fel de discuţii pentru ca impozitul pe venit să crească la 16% şi nici pentru creşterea TVA din 2025.

„La MF nu s-au purtat niciun fel de discuţii pentru ca impozitul pe venit să crească la 16%, nici pentru creşterea TVA din 2025. Comisia Europeană nu a dat un verdict pe planul de ajustare a deficitului, pentru că noi nu am prezentat încă un astfel de plan. Aşa cum am subliniat ieri (marţi, n.r.), abia după ce va fi agreat în coaliţie, vom merge să îl prezentăm la Bruxelles”, a scris ministrul miercuri seara, pe pagina sa de Facebook.

Marcel Boloş a anunţat, în context, că autorităţile române vor prezenta CE o analiză de detaliu privind sistemul de cheltuieli publice la nivelul instituţiilor şi companiilor cu capital de stat, posibilitatea îmbunătăţirii gradului de colectare a veniturilor încasate la buget, reducerea gap-ului de TVA şi continuarea implementării măsurilor de digitalizare şi de combatere a evaziunii fiscale pe perioada ajustării deficitului bugetar.

Totodată, va fi prezentată şi o analiză de profunzime a sistemului de venituri publice, inclusiv a veniturilor rezultate din exploatarea resurselor naturale şi o valorificare adecvată a activelor statului.

„Ne-am asumat că va fi modificată legea privind combaterea evaziunii fiscale, astfel încât erorile umane să nu intre sub incidenţa faptelor de evaziune fiscală. În ceea ce priveşte reducerea gap-ului de TVA, nu vom mai folosi algoritmii care au fost utilizaţi de-a lungul timpului, care de fiecare dată au fixat obiective, dar nu au fost implementaţi practic. Strategia actuală se bazează pe datele obţinute din modulele antifraudă. Astfel, toate activităţile noastre de inspecţie fiscală şi antifraudă vor fi desfăşurate digital, nu fizic. Aşteptăm, la începutul lunii viitoare, primele rezultate ale modulului antifraudă, care ne permit să avem o imagine globală asupra situaţiei fiscale a fiecărei companii”, a mai scris ministrul Finanţelor, pe reţeaua de socializare.

Marcel Boloş s-a întâlnit în aceste zile cu reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia şi ai Coaliţiei pentru Dezvoltarea României precizând că aceasta a fost o oportunitate bună pentru a clarifica informaţii incerte sau aspectele solicitate în mod expres de mediul de afaceri.

Citeste mai mult

NATIONAL

Presiunea crește pe Joe Biden. Un aliat îi cere să-şi retragă candidatura: ‘Naţiunea noastră este la o răscruce de drumuri’

Publicat

in

Un reprezentant de prim-plan al Partidului Democrat, Adam Schiff, îi cere miercuri preşedintelui Joe Biden să-şi retragă candidatura la un al doilea mandat, subliniind că se îndoieşte de faptul că şeful statului îl poate înfrânge pe Donald Trump, relatează AFP, conform news.ro.

„Naţiunea noastră este la o răscruce de drumuri”, subliniază Adam Schiff într-un comunicat transmis cotidianului Los Angeles Times.

„O a doua preşedinţie Trump va submina fundamentele însele ale democraţiei noastre şi am îngrijorări serioase în privinţa capacităţii preşedintelui de a-l învinge pe Donald Trump în noiembrie”, scrie el.

Alesul este ultimul dintr-o serie de lideri democraţi care îi cer lui Biden să abandoneze, după performanţa sa dezastruoasă de la 27 iunie, într-o dezbatere televizată CNN, la Atlanta, cu Donald Trump.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend