Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Vladimir Putin încearcă toate metodele pentru a învinge Ucraina! A fost numit un nou comandant la cârma forțelor terestre ale armatei ruse

Publicat

in

Kremlinul l-a numit pe generalul colonel Aleksandr Lapin, în fruntrea Statului Major General al Forţelor Terestre ale armatei ruse, conform unor surse militare.

Numirea lui Lapin a avut loc la sfârşitul anului 2022, a declarat o sursă pentru TASS.

Nu au existat anunţuri oficiale de stat cu privire la această numire, iar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat, marţi, să confirme informaţia, precizează TASS.

Lapin a fost numit comandant al trupelor Districtului Militar Central în 2017. La sfârşitul lunii octombrie 2022, el a comandat o grupare de trupe ruseşti, Centrul, care a intervenit în Ucraina.

În ciuda faptului că a primit medalia de Erou al Rusiei, Lapin a fost criticat fără menajamente de liderul cecen Ramzan Kadîrov şi de Evgheni Prigojin, şeful grupului Wagner, ambii consideraţi aliaţi ai lui Vladimir Putin. Ambii au spus că Lapin este „lipsit de talent”, după retragerea forţelor ruseşti din oraşul strategic estic Lîman, din regiunea Doneţk.

Analistul militar Ian Matveev spune că promovarea lui Lapin este „mai degrabă o mişcare birocratică, şi nu una militară”, menţionează CNN, conform news.ro

NATIONAL

Viral pe internet – Casa din România cu trei cai în mărime naturală pe acoperiș. În ce localitate poate fi admirată construcția / VIDEO

Publicat

in

Imaginile cu trei cai în mărime naturală amplasați pe acoperișul unei case au devenit virale pe rețelele sociale. ”Poarta Brandenburg” de România se află într-o comună din Buzău, cunoscută pentru ”palatele” ridicate de cei care trăiesc din ajutor social, potrivit stirileprotv.ro.

Un scurt videoclip care prezintă o casă impresionantă, pe acoperișul căreia se află trei cai în mărime naturală, se distribuie masiv zilele acestea pe rețelele sociale.

”Când am zis că le-am văzut pe toate în viața asta, apare o casă cu cai pe ea”, poate fi auzit cum spune cel care filmează ”Poarta Brandenburg” a României, înainte de a opri mașina pentru a admira bizara operă arhitectonică.

Casa uriașă, cu coloane la intrare, se află pe marginea drumului județean din comuna buzoiană Calvini.

Pe acoperiș, spre stradă, sunt trei cai cabrați în mărime naturală, care îți atrag imediat privirile.

Comuna Calvin este plină de ”palate”

”Acum pot să mor liniștit, le-am văzut pe toate”, concluzionează cel care filmează caii de pe acoperiș.

Comuna Calvin este cunoscută pentru ”palatele” sale, ridicate de locuitori care trăiesc în special din ajutoarele sociale.

Imaginile casei cu cei trei cai pe acoperiș au apărut prima dată acum un an de zile, dar atunci ”palatul” era încă în construcție. Între timp, proprietarul a reușit să-și edifice ”capodopera”.

Citeste mai mult

NATIONAL

România, sub amenințarea marelui cutremur: Avertismentul specialiștilor

Publicat

in

La 47 de ani de la cutremurul devastator care a lovit România în 1997, românii sunt încă în pericol. Specialiștii avertizează un cutremur mult mai puternic ca acela, iar în acest moment, multe clădiri din țară stau să cadă.

Se împlinesc 47 de ani de la cel mai mare cutremur care a zguduit ţara noastră în 1977. În acest moment, Capitala nu pare pregătită pentru a face faţă unui eventual seism. În Bucureşti sunt peste 300 de clădiri încadrate în clasa 1 de risc seismic şi riscă să se prăbuşească. Conform specialiştilor, un cutremur chiar mai puternic decât cel din ’77 ar putea avea loc oricând, potrivit antena3.ro.

„Ne putem aştepta la un cutremur major, cel puţin la fel ca cel din ’77. Ar putea fi inclusiv mai puternic. Acel cutremur aproape în mod sigur o să vină într-un interval de 100 de ani. Că e azi, mâine, peste 10 peste 50 de ani trebuie să înțelgem că nu putem prezice acest cutremur”, a declarat Dr. Dragoș Toma-Dănilă, cercetător în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Urmările unui seism în Capitală ar putea fi însă devastatoare

Urmările unui seism în Capitală ar putea fi însă devastatoare. În acest moment sunt aproximativ 350 de clădiri încadrate în clasa 1 de risc seismic. Vorbim doar despre locuinţele care au fost expertizate. În realitate, este posibil să fie mult mai multe. Acestea ar putea fi reabilitate, dar nici la acest capitol nu stăm bine.

„41 de clădiri sunt incluse în programele de reabilitare. Acest program înseamnă parte de proiectare şi parte de execuţie, toate cele 41 sunt în faza de proiectare. Aceste proiecte durează undeva la 2 ani de zile, partea de proiectare”, a declarat Sebastian Petrescu, expert în cadrul Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

Având în vedere aceste date, sute de oameni riscă să rămână printre dărmături dacă vom avea de-a face cu un cutremur major în Bucureşti. Mulţi dintre ei nici nu ştiu exact cum să reacţioneze, chiar dacă autorităţile încearcă să pregătească cetăţenii. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă are inclusiv un site, unde putem găsi indicaţii exacte, nutremurlacutremur.ro.

Întrebat cât de pregătite sunt autorităţile pentru a interveni în astfel de cazuri, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a spus că ar mai trebui făcute investiţii. „Mult mai bine decât înainte dar nu suficient de bine cât ne-am dori”, a precizat acesta.

Până în momentul în care vom fi pregătiţi rămâne doar să sperăm că nu se va produce un cutremur în viitorul apropiat.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend