Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Vino si tu! In memoria lui Andrei – Mars impotriva nepăsării în fata spitalului Curtea de Arges

Publicat

in

Povestea micutului in varsta de 8 ani din Corbeni, mort din cauza unui diagnostic gresit al medicilor de la Spitalul Municipal Curtea de Arges, a impresionat o tara intreaga. Astăzi, pe Facebook a fost organizat un eveniment la care sunt rugaţi să participe atât cei care l-au cunoscut pe Andrei cât si toti aceia care vor sa marsaluiasca impotriva nepăsarii, a unui sistem medical bolnav care, face victime.

“Pentru a forta mana autoritatilor sa ia masurile legale care se impun si a nu musamaliza cazul, asa cum s-a intamplat de atatea alte ori, vom manifesta public in fata spitalului Municipal Curtea de Arges,miercuri,22 aprilie,ora 12:00 ,cu o zi înainte de inmormantarea micutului.Cazul acesta strigator la cer ridica niste semne de întrebare: de ce în secolul 21 e posibil ca un copil sa moara din cauza unei banale enterocolite? De ce presa acorda atentie doar anumitor cazuri de malpraxis?In acelasi timp, inante de a da cu piatra in medici si asistente, ar trebui sa ne gandim la faptul ca ei sunt primele victime ale sistemului sanitar subfinantat, furat si haotic,si ca multe din vietile care se pierd prin spitale ar putea fi salvate daca protocoalele ar fi bine puse la punct, daca banii drenati prin contracte clientelare ar fi investiti intr-un sistem decent dotat, daca medicii ar fi bine platiti. Drept ar fi sa spunem ca in spitalele romanesti sunt salvate cu mult mai multe vieti decat sunt pierdute. Drept este sa spunem ca medicii romani fac de multe ori minuni, din care insa nimeni nu face breaking news.
Cu toate acestea,nu este admisibil sau macar scuzabil cazul copilasului de 8 ani, sub nicio forma. Daca te pui in locul parintilor sfasiati de durere,care si-au pierdut copilul in numai o zi,daca te-a infuriat cazul acesta,daca nu vrei ca persoane dragi tie sau propriul tau copil sa fie in aceeasi situatie,vino si tu miercuri,incepand cu ora 12:00,in fata spitalului Municipal Curtea de Arges,ca sa protestezi impotriva indiferentei, incompetentei,coruptiei!Vino si tu sa arati ca Romania nu este tara nepasarii!”

La marsul de mâine va participa si familia Carolinei Bănăţeanu, tânăra care a murit in urma cu doi ani de zile, dupa ce ore intregi a fost ignorata de acelasi personal al Spitalului Muncipal Curtea de Arges.

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Citeste mai mult
2 Comentarii

1 Comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

“Gospodarul” Ionuț Moșteanu, omul cu digitalizarea, face de râs USR Argeș – Site-ul partidului este neactualizat de 4 ani

Publicat

in

De

Deși peste tot pe unde se preumblă fără folos se laudă că militeaza să accelereze procesul de digitalizare a administrației publice, am descoperit zilele acestea site-ul USR Arges (https://arges.usr.ro) este neactualizat de 4 ani, mai exact din 6 decembrie 2020. Culmea este că nici măcar sigla partidului nu a fost modificată. Același lucru este valabil si pentru site-ul sau de politiciann, lafel, neactualizat de 4 ani. Păi, și-atunci, îl întrebăm noi pe marele “gospodar” și promoter al digitalizării, cu ce tupeu vine să candideze la Pitești? Pentru o astfel de situație penibilă care face de râs nu doar pe turistul la Pitești Ionuț Moșteanu ci întreaga organizașie județeană, nu ar trebui, mai bine, să-și dea demisia?

CLICK AICI sa vezi hal de site al unui partid condus de deputat care promovează digitalizarea.

Citeste mai mult

ACTUAL

USR-istul Bogdan Marina face jocurile PSD!?! Abonat la contracte pe bani publici, aranjamente de culise, notorietate ioc

Publicat

in

De

Alianta Dreapta Unită formată din USR, Forța Dreptei și PMP nu functionează prea bine in multe localități din Argeș și asta datorită pretențiilor unor politicieni mărunți, străini de problemele cumnităților și apropiați de PSD. Unul dintre orașele unde Alianța nu este funcțională este și Curtea de Argeș. Liderii Forta Dreptei susțin că în orașul basarabilor lucrurile au stat prost înca de la inceputul negocierilor, de cand USR-istul Bogdan Marina nici măcar nu a vrut să audă de o alianță al cărei candidat să fie cel mai bine cotat dintre liderii celor trei partide, susținând că doar el va trebui să fie candidatul unic. “Cu așa pretenții de bucureștean de la periferie – căci domnul Marina, am aflat cu stupoare, nici macar nu avea domiciuliul in Curtea de Argeș, ci pe undeva pe la marginea capitalei- nu poți face o echipă care să se lupte împotriva PSD. Nu aveam cum sa facem să funcționeze o alianță cu un astfel de candidat care ne-ar fi tras inapoi pe noi, tocmai pe cei care trăim aici, ne cunoaște lumea si cunoastem cu adevarat problemele orasului. Si noi si PMP am refuzat categoric sa sustinem un candidat fără notorietate și realizari dar cu multe contracte cu statul prin intermediul unor primarii. Da, da, domnul Marina este unul dintre abonatii la contracte pe bani publici…. Ia si de la PSD în Argeș, ia si de la USR la Bucuresti din palma lui Nicușor Dan. Ar fi fost penibil sa iesim cu un candidat care acum 4 ani abia astrans aproape 1000 de voturi, care a stat după aceea pitit pe la București iar acum să vină cu pretenții de candidat. Sa rămână la USR că și așa înțelegem că nici măcar colegii lui de partid nu il mai sprijină.”, susțin liderii Forța Dreptei Argeș. Ziarul nostru scria inca din luna februarie ca Marina a avut contracte cu o primărie PSD dar și cu primăria Capitalei prin intermediul Teatrului Bulandra. Acesta din urma este in derulare iar asta spune multe despre candidatul Marina. Altfel spus, dacă e sa ne luam după cei de la Forta Dreptei, Marina e un pesedist mai marunt.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend