Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Viitorul sună inedit! Tot mai mulți membri ai generației Z se declară gay și spun că somnul e un țel de viață

Publicat

in

Rețetă surprinzătoare pentru fericirea Generației Z: sens, somn și sprijin social. Un nou sondaj Gallup dezvăluie ingredientele cheie pentru fericirea Generației Z. Sondajul a colectat date de la peste 2.000 de americani cu vârste cuprinse între 12 și 26 de ani.

Pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 26 de ani, secretul fericirii nu stă neapărat în bani sau statut social, ci mai degrabă într-un sentiment de împlinire și conexiune, conform Business Insider.

Sondajul arată că 73% din Generația Z se declară fericiți, însă acest procent scade semnificativ pe măsură ce aceștia se apropie de vârsta adultă. Se întâmplă din cauza lipsei unui sentiment că munca sau studiile lor contează cu adevărat.

Aproape jumătate dintre membrii acestei generații consideră că activitatea lor zilnică nu le oferă acel sentiment de contribuție valoroasă sau sens pe care și-l doresc.

Business Insider a relatat anterior despre noua abordare a Generației Z față de locul de muncă, inclusiv despre faptul că această generație nu agreează stilul de viață corporatist standard de la 9 la 5 și despre tendința lor de a spune liber ce gândesc la locul de muncă.

Generația Z are nevoie să simtă că viața lor este semnificativă pentru a atinge fericirea, potrivit studiului, și poate din cauza acestei cerințe, persoanele din acest grup de vârstă sunt mai puțin susceptibile de a avea sentimente pozitive despre viața lor decât membrii generațiilor mai vechi la aceeași vârstă, a declarat Hrynowski pentru CNN.

Cantitățile adecvate de somn și relaxare s-au clasat pe locul al doilea în topul factorilor care contribuie la fericirea Gen Z

Cei mai fericiți membri ai generației sunt, de asemenea, cei care au cele mai multe șanse să simtă dragoste și sprijin din partea celor apropiați.

În schimb, persoanele care se compară cu ceilalți sunt mai predispuse să simtă frecvent anxietate, potrivit cercetătorilor.

Sondajul a constatat, de asemenea, că membrii Generației Z care se identifică ca fiind LGBTQ+ au cu 16 puncte procentuale mai puține șanse de a spune că sunt fericiți – un punct de date important, având în vedere cercetările anterioare ale Gallup care au constatat că până la 1 din 5 membri ai grupului de vârstă se identifică ca fiind gay.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

VIDEO Marcel Ciolacu le dă o veste uriașă pensionarilor: Nu Guvernul va decide creșterile de pensii. Vrem un sistem predictibil

Publicat

in

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că, în interiorul Guvernului, se caută un sistem predictibil de creștere sau impozitare a pensiilor, astfel încât să nu mai existe factorul politic sau subiectivism legat de anul electoral. Astfel, Ciolacu a precizat că noul sistem va funcționa pe baza datelor oficiale venite de la Institutul Național de Statistică, iar Guvernul doar va pune în aplicare.

”Eu vreau ca statul român să fie sustenabil și predictibil. Dacă doriți să continuăm discuția pe colțul mesei sau când cineva vrea să anunțe ceva favorabil vine și spune mărim de la 2000 la 2200. Eu vreau să creez un mecanism, la fel ca la salariul minim european, pentru că o societate se dezvoltă și este sustenabilă, atunci când politicul nu intervine o perioadă lungă de timp în funcție de ceva subiectiv.

Când s-a stabilit un plafon de 2000 de lei erau alte condiții, erau anumite prețuri, era o anumită inflație, nu am avut criză energetică etc. În funcție de puterea de cumpărare, acest mecanism să funcționeze singur. Nu să vină un prim-ministru să spună că m-am gândit eu să vă măresc. Mecanismul să se bazeze pe statistică, să vină datele de la INS, să nu mai decidă Guvernul împreună cu patronatele, cu sindicatele. Acest mecanism este predictibil!

Indiferent ce reformă fiscală faci, dacă nu închizi întreg lanțul nu poți obține sustenabilitatea și predictibilitatea nu închizi nimic. Noi analizăm pentru un sistem predictibil.”, a spus Marcel Ciolacu.

Citeste mai mult

NATIONAL

Incident în pragul alegerilor. Maşina unui candidat PNL din comuna Orodel, lovită cu piatra de un tânăr / poliţia a deschis dosar

Publicat

in

Un tânăr de 22 de ani, din comuna Vârtop, judeţul Dolj, s-a ales cu dosar penal pentru distrugere după ce, marţi seara, a lovit cu o piatră o maşină parcată pe un drum din localitate. Potrivit IPJ Dolj, maşina lovită este a unui bărbat de 43 de ani din comuna Orodel, iar prejudiciul creat în urma distrugerii este de 5.000 lei.

“În seara zilei de 28 mai, poliţiştii Secţiei nr.7 Poliţie Rurală Pleniţa au fost sesizaţi de un bărbat, de 43 de ani, din comuna Orodel, cu privire la faptul că o persoană i-ar fi distrus geamul lateral de la autoturism. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă, din cercetări reieşind faptul că, în timp ce bărbatul a lăsat autoturismul parcat de DJ 561 D, în localitatea Vârtop, un tânăr de 22 de ani, din comuna Vârtop, ar fi distrus cu o piatră geamul lateral dreapta al portierei şi parbrizul, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 5.000 lei. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul şi luarea măsurilor legale”, a informat IPJ Dolj.

Potrivit unor surse apropiate anchete, bărbatul de 43 de ani a cărui maşină a fost distrusă este candidat PNL la Consiliul Local Orodel, iar tânărul cercetat pentru distrugere este un apropiat al primarului din comuna Vârtop, localitatea învecinată. Şi în campania din 2020, candidatul PNL din Orodel şi-a găsit maşina distrusă.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend