Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO SuperLiga: FC Botoșani, victorie la limită cu FC U Craiova 1948

Publicat

in

Red. Sport • HotNews.ro

FC Botoșani a câștigat la limită, scor 1-0, meciul cu FC U Craiova 1948, partidă contând pentru etapa cu numărul XIV din SuperLiga la fotbal.

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Este prima victorie a moldovenilor după două luni în campionatul intern. Unicul gol a fost marcat de Sekou Camara, în minutul 91.

Au evoluat echipele:

FC Botoșani: Pap – Patache, Dican, Boli, Ţigănaşu – Zabou (Shahaf 46), Ivanov (Mussis 76), Sylla – Mateus Criciuma (Petkovski 76), M. Roman II (S. Camara 80), Dragu (M. Roman 87). Antrenor: Mihai Teja

FC U Craiova 1948: Popa – R. Negru (Bahassa 57), Duarte, Papadopoulos (Paramatti 80), Huyghebaert – Asamoah, Achim – Enache, Bauza, Van Durmen – G. Ganea (Jibril Ibrahimi 70). Antrenor: Paul Răducan

În urma acestui succes, FC Botoșani a urcat pe locul 10, cu 17 puncte, în timp ce FC U Craiova 1948 se găsește pe 12, cu 15 puncte.

Aici poți vedea rezumatul partidei dintre FC Botoșani și FCU Craiova 1948.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Putin pune tunurile pe criptomonede: președintele Rusiei s-a enervat pe industria de criptomonede

Publicat

in

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat miercuri asupra “creşterii necontrolate” a consumului de energie electrică necesară minării criptomonedelor în Rusia, parlamentarii ruşi urmând să se pronunţe în curând asupra unei reglementări stricte a acestui sector în plină expansiune, informează AFP.

Rusia este unul dintre cei mai importanţi producători mondiali, alături de Statele Unite şi Kazahstan, în activitatea de “minare”, operaţiune care constă în efectuarea unei serii lungi de calcule având ca rezultat producerea unei unităţi de criptomonedă. Însă aceste calcule necesită echipamente informatice puternice şi implică astfel un consum colosal de energie.

“Ce este alarmant? Creşterea necontrolată a consumului de electricitate pentru minare de criptomonede, (care) poate conduce la o penurie de electricitate în anumite regiuni”, a avertizat Vladimir Putin la o şedinţă de guvern unde a fost discutat acest subiect.

“Acest lucru a fost deja observat în regiunile (siberiene) Irkuţk, Buriatia, Transbaikalia”, a continuat el, considerând că este vorba despre o problemă “acută şi plină de consecinţe” pentru anumite companii şi oraşe.

Potrivit preşedintelui rus, “aproape 1,5% din consumul total de electricitate” al Rusiei este destinat minării de criptomonede, procent care “continuă să crească”.

Deputaţii din Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, vor examina pe 23 iulie un proiect de lege privind reglementarea criptomonedelor. Potrivit textului, din care presa rusă a publicat extrase, urmează să fie limitată circulaţia criptomonedelor în Rusia, cu scopul mai ales de a combate operaţiunile de spălare de bani.

Astfel, numai anumite persoane sau companii înregistrate într-un registru special ţinut de autorităţi vor avea dreptul de a efectua operaţiuni cu criptomonede, iar guvernul va putea interzice orice minare de criptomonede într-o regiune anume în cazul unei presiuni prea mari asupra reţelei electrice a acesteia.

Pe de altă parte, Vladimir Putin a mai spus miercuri că doreşte “introducerea rublei digitale pe scară largă” în economie, după mai multe luni de teste.

Această monedă digitală, emisă direct de Banca Centrală a Rusiei (BCR), este văzută de observatori drept una dintre alternativele Moscovei la sistemul global de plăţi SWIFT – din care băncile sale au fost în mare parte excluse prin sancţiunile impuse Rusiei după lansarea invaziei în Ucraina -, care i-ar putea facilita tranzacţiile cu partenerii săi externi.

Citeste mai mult

NATIONAL

NATO cere Rusiei retragerea trupelor sale din Republica Moldova: Vom continua să oferim asistență pentru modernizarea sectorului de apărare

Publicat

in

Deciziile aprobate la summitul NATO din 9-11 iulie sunt foarte importante pentru securitatea regiunii, dar și pentru Republica Moldova, au declarat oficiali de la Chișinău și reprezentanți ai NATO în cadrul unei conferințe de presă de bilanț, organizată de Ambasada Poloniei în Republica Moldova. În Declarația finală a summitului NATO, cei 32 de membri au cerut din nou Moscovei retragerea trupelor ruse staționate ilegal în stânga Nistrului și au reiterat sprijinul pentru integrarea Rep. Moldova în Uniunea Europeană, transmite Radio Chișinău, conform stiripesurse.md.

Deciziile aprobate la summitul NATO sunt foarte importante pentru securitatea regională, pentru viitorul Ucrainei, bazinul Mării Negre, dar și pentru Rep. Moldova, care resimte efectele evoluției regionale în mod direct, a spus secretarul de stat Valeriu Mija.

Apreciem mult că statele NATO, în cadrul declarației de la Summit-ul de la Washington, în cadrul întrevederilor, au accentuat următoarele: au reconfirmat  angajamentul Alianței pentru parteneriatul cu Rep. Moldova, au salutat efortul Rep. Moldova în implementarea reformelor democratice în lansarea procesului de aderare la Uniunea Europeană, statele NATO vor continua să ofere asistență pentru modernizarea sectorului de apărare și securitate, în vederea capacității de a răspunde la provocări și consolidarea rezilienței. (…) A fost chemată Federația Rusă să-și retragă forțele de pe teritoriul Rep. Moldova staționate ilegal. Importanța summitului și rezultatul acestuia pentru Rep. Moldova constă în faptul că statele NATO vor sprijini avansarea Rep. Moldova, pe cale democratică, în aderarea la Uniunea Europeană și în eforturile sale de modernizare și sporirea rezilienței statului”, a declarat Mija.

Războiul brutal de agresiune de pe continentul european afectează aliații și partenerii Alianței Nord-Atlantice. Summit-ul de la Washington a demonstrat, însă, unitatea și puterea pe care o are Alianța, a declarat Șefa Biroului de legătură NATO, Michaela Simak. Ea a enumerat mai multe decizii importante adoptate de liderii NATO:

Pentru siguranța faptului că aliații sunt pregătiți să descurajeze amenințările și să apere fiecare centimetru din teritoriul aliat, liderii au avansat implementarea planurilor de apărare ale NATO. Au crescut investițiile în domeniul apărării și au consolidat baza industrială de apărare. Liderii NATO au întreprins eforturi pentru a îmbunătăți reziliența națională și colectivă. Aliații au anunțat, de asemenea, crearea unui nou centru integrat de apărare cibernetică și intenția de a continua dezvoltarea capacității noastre de a contracara operațiunile ostile de dezinformare și manipulare a informațiilor”.

Aderarea Ucrainei la NATO este singura modalitate de a aduce pacea în Europa, a declarat ambasadorul Republicii Polone, Tomasz Kobzdej. Asigurarea credibilității din partea NATO pentru apărarea colectivă, precum și implicarea de lungă durată, constantă și efectivă în cazul Ucrainei, sunt printre prioritățile Poloniei expuse la Summit, a subliniat ambasadorul polonez:

Pe termen lung, NATO trebuie să fie pregătită să facă față unei agresiuni hibride sau militare. Aceasta înseamnă că flancul estic al Alianței este în centrul atenției pentru moment. Implicarea NATO pentru Ucraina trebuie să fie pe termen lung, constantă și eficientă. Rusia trebuie să plătească prețul pentru politica pe care o promovează. Ar trebui să ajutăm Ucraina prin asistență de securitate, trupe antrenate, sprijin financiar”.

Deciziile summit-ului NATO, care a avut loc săptămâna trecută la Washington, oferă garanții suplimentare pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova și Ucrainei, sublinia și Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend