Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Președintele Volodimir Zelenski și alți doi ucraineni, pe lista revistei Time a celor mai influenți 100 oameni din lume în 2022

Publicat

in

Președintele Volodimir Zelenski și comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul Valeri Zalujnîi și redactorul șef al site-ului independent de știri Ukrainska Pravda, Sevgil Musaieva, pe lista revistei Time a celor mai influenți 100 de oameni în 2022.

Volodimir Zelenski printre cele mai influente 100 de persoane in 2022 / revista TimeFoto: Captura video

Astăzi, TIME a dezvăluit lista anuală a celor mai influenți 100 de oameni din lume. Numărul are 5 coperți la nivel mondial, fiecare având câte o persoană influentă TIME100: actrița Zendaya, CEO-ul Apple Tim Cook, Mary J. Blige, prim-ministrul Mia Mottley și actorul Simu Liu.

Președintele Volodimir Zelenski și comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul Valeri Zalujnîi, au fost selectați pentru categoria „Lideri”, în timp ce redactorul șef al site-ului independent de știri Ukrainska Pravda, Sevgil Musaieva, se numără printre „Inovatori”.

Revista Time l-a selectat pe președintele SUA Joe Biden pentru a scrie despre Volodimir Zelenski.

  • „În președintele Zelenski, poporul Ucrainei are un lider demn de curajul și rezistența lor, în timp ce cetățenii din toată țara – comercianți și soldați, croitori și șoferi de camioane – luptă pentru casele lor și libertatea lor. De fiecare dată când vorbim, aud în vocea președintelui Zelenski determinarea neobosită a unui om care crede profund în datoria sa față de poporul său și se ridică zilnic la înălțimea responsabilității solemne de a-și conduce națiunea în acest moment întunecat și dificil.
  • Națiunile lumii libere, inspirate de exemplul președintelui Zelenski, sunt mai unite, mai hotărâte și mai hotărâte decât în ​​orice moment al memoriei recente. Cu sprijinul SUA și al aliaților și partenerilor noștri, el și-a lăsat amprenta în istorie și a demonstrat lumii că Ucraina va rezista mult timp și că poporul ei va realiza în cele din urmă viitorul democratic pe care și-l dorește de mult”, a scris Biden.

Pe lista celor mai influenți lideri se află și Ursula von der Leyen, Xi Jinping și Vladimir Putin.

XXX

Zelenski, în vârstă de 44 de ani, a ajuns pe primul loc în sondajul TIME100 2022 cu 3,3 milioane de voturi, sau 5% din votul total, a declarat revista Time pe 19 mai.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a apărut, în aprilie, pe coperta prestigioasei reviste americane „Time”, în care apărea un articol scris de jurnalistul Simon Schuster despre cum arată viața liderului ucrainean.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

SURSE: Document cu planurile AUR pe lunile următoare din ședința cu ușile închise

Publicat

in

SURSE: Document cu planurile AUR pe lunile următoare din ședința cu ușile închise

Partidul AUR, prin Consiliul Național de Conducere, a avut recent o ședință, unde a fost pus la cale planul de bătaie pentru următoarea perioadă. STIRIPESURSE.RO a intrat în posesia programului gândit de formațiunea condusă de George Simion.

OCTOMBRIE 2023:

1 octombrie – Toată Țara și Diaspora: deschiderea celei de a treia sesiuni de înscriere de candidaturi pentru funcțiile de primar, președinte de consiliu județean, consilier județean, parlamentar.

1 octombrie – VIENA- Protest mondial pentru libertate, democrație și suveranitate națională / Cristian Terheș

2 octombrie – Toate centrele universitare – Începerea anului universitar – Mesaje de încurajare către studenți

2-3 octombrie – Activitate Caravana Medicală GIURGIU – Com. Roata de Jos

3 octombrie – PARLAMENT – Mini-forum cu consilierii parlamentari AUR

4-5 octombrie – Activitate Caravana Medicală GIURGIU – Com. Greaca

5 octombrie – Toată Țara – conferințe de presă județene. Ziua Mondială a Educației

5 octombrie – Negreni, Cluj – Târgul tradițional din zonă

6 octombrie – PARLAMENT – Dezbatere publică CNA – instituția care încalcă legea audiovizualului prin instituirea cenzurii și încălcarea libertății de exprimare

6-7 octombrie – Activitate Caravana Medicală GIURGIU – Com. Malu

7 octombrie – ARAD – Conferință publică – Alianța Suveranistă AUR – primul loc în anul 2024 / George Simion, Cristian Terheș

7 octombrie – ONLINE – Curs de pregătire în format Workshop Zoom referitor la instituțiile UE, Parlamentul European

8 octombrie – Toată Țara – Încheierea campaniei AUR LA CONSILIU

8 octombrie – Toată Țara – Încheierea campaniilor Hypermarket și Pompă (grad de securitate II pentru detalii despre aceste campanii).

7 – 15 octombrie – IAȘI – Pelerinaj la Sf Cuvioasa Parascheva. Întâmpinarea pelerinilor de către filiala județeană Iași.

9-10 octombrie – Activitate Caravana Medicală TELEORMAN – Com.Bragadiru

10 octombrie – BUCUREȘTI – Lansarea candidatului AUR pentru funcția de primar al Capitalei

10 octombrie – PARLAMENT – Dezbatere – Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești

10 octombrie – Toată Țara – campania Cumpăr de la români

11-12 Octombrie – Activitate Caravana Medicală TELEORMAN – Com. Poeni

content-image

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Producţia României din acvacultură este la jumătate faţă de cea a Cehiei

Publicat

in

Producţia din acvacultură a Uniunii Europene în anul 2021 a fost de aproximativ 1,123 milioane de tone iar valoarea acestei producţii este estimată la 4,2 miliarde de euro, arată datele publicate marţi de Eurostat.

Conform acestor date, producţia acvicolă combinată a celor 27 de state membre este mai mică decât cea a Norvegiei, unde în 2021 au fost produse 1,6 milioane de tone de organisme acvatice, în principal somon de crescătorie, potrivit Agerpres.

În UE, patru ţări au fost responsabile în 2021 pentru mai mult de două treimi (68%) din producţia totală de organisme acvatice a blocului comunitar: Spania (25%), Franţa (17%) şi Italia şi Grecia (ambele cu 13%).
În România, producţia acvicolă a fost de 11.714 de tone în anul 2021, cu puţin peste cea a Bulgariei (10.725 de tone) dar sub cea a Cehiei (20.991 de tone), Ungariei (17.995 de tone) sau Maltei (16.410 tone).

Producţia acvicolă a UE este concentrată în principal pe specii de peşti (păstrăv, biban, crap, ton şi somon) şi moluşte (inclusiv midii, stridii şi scoici), care împreună au fost responsabile pentru aproape toată producţia acvicolă, în termeni de tonaj. Însă, valoarea producţiei de păstrăv şi biban a fost în 2021 mai mare decât a altor specii din UE (fiecare fiind responsabilă de 14% din valoarea totală a producţiei acvatice a UE în 2021).

Datele Eurostat mai arată că există un grad ridicat de specializare în UE când vine vorba de acvacultură. Spania a produs 7 din fiecare 10 tone de midii mediteraneene din UE, Italia a produs marea majoritate (92%) a scoicilor japoneze din UE iar Irlanda a fost responsabilă pentru aproape tot somonul de crescătorie (96%).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend