Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO | POLITIA PITEȘTI S-A MUTAT ÎNTR-UN NOU SEDIU! Ce se va întâmpla cu vechiul sediu

Publicat

in

Au fost operaționalizate noile locații unde vor funcționa atât Poliția Municipiului Pitești, cu Biroul Rutier Pitești, cât și Secția 3 Poliție Pitești.

Cele două structuri de poliție își vor desfășura activitatea la sediul temporar, situat în clădirea din bld. Eroilor, nr. 26-28, din Municipiul Pitești.

Începând cu data de 13 iulie 2023, a fost finalizată relocarea mijloacelor în noile spații ale clădirii puse la dispoziție de Primăria Municipiului Pitești.

Reamintim că sediul existent al Poliției Municipiului Pitești, de pe str. Războieni nr. 3, urmează să fie demolat, iar în locul clădirii actuale va fi construit un nou sediu.

Investiția face parte din proiectul ,,Îmbunătățirea Rezilienței și Răspunsului în Situații de Urgență”, derulat în perioada 2020-2025 de Inspectoratul General al Poliției Române. Potrivit acestuia, clădirea din municipiul Pitești, strada Războieni nr. 3, va fi demolată și reconstruită. Proiectul, finanțat de Banca Mondială și Guvernul României, are drept scopuri creșterea rezilienței facilităților critice ale Poliției Române de răspuns în situații de urgență și la dezastre, precum și consolidarea capacităților instituționale pentru pregătirea și răspunsul în situații de urgență.

La noua locație, la parterul clădirii, punctul de control acces și dispecerat, unde activitățile specifice sunt desfășurate de către ofițerul de serviciu pe unitate, atât pentru Poliția Municipiului Pitești, cât și pentru Secția 3 Poliție Pitești, este situat pe calea de acces amplasată dinspre str. Henri Coandă, spre sediile Inspectoratului Școlar Județean Argeș și Poliției Locale Pitești (spre partea opusă față de Centrul de vaccinare comunitară, cu intrarea dinspre bld. Eroilor).

De asemenea, tot la noua locație, polițiștii Biroului Rutier Pitești desfășoară activitățile specifice pentru protocolarea evenimentelor rutiere din care rezultă doar pagube materiale (tamponări).

Coordonate de contact:

Numerele de telefon de contact pentru structurile de poliție în cauză rămân aceleași, respectiv:
Poliția Municipiului Pitești: telefon 0248 607009, fax 0248 216099;
Secția 3 Poliție Pitești: telefon/fax 0248 250283.

Adresele de corespondență electronică rămân aceleași, respectiv: politia.pitesti@ag.politiaromana.ro (adresă dedicată pentru petiții și pentru primirea dovezii – chitantei, achitării sancțiunilor contravenționale aplicate de către lucrătorii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Pitești – inclusiv sancţiuni contravenţionale aplicate de agenţi constatatori din cadrul Secţiilor 1-4 Piteşti şi Secţiilor de Poliţie Rurală Albota, Bascov, Drăganu şi Poiana Lacului).

Pentru corespondența transmisă fizic, prin poștă, adresa la care structurile vor funcționa până la finalizarea lucrărilor de demolare și construcție este Pitești, Bld. Eroilor nr. 26-28.

Citeste mai mult

ACTUAL

Urs ieșit la plimbare pe o stradă din Sinaia. Autoritățile au emis mesaj RO-ALERT

Publicat

in

Un urs a fost observat sâmbătă după-amiază pe o stradă din staţiunea Sinaia, iar autoritățile au avertizat populaţia din zonă printr-un mesaj RO-ALERT.

Animalul sălbatic se afla pe strada Opler din Sinaia, a precizat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, potrivit Agerpres.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD pentru asigurarea zonei, au mai anunțat autoritățile.

Citeste mai mult

ACTUAL

Sancțiuni drastice pentru un șofer care a depășit pe trecerea de pietoni și era să lovească un copil

Publicat

in

Un șofer a fost filmat cu o cameră de vord în timp ce face o depăşire în apropierea unei treceri pentru pietoni din municipiul Suceava, fiind la un pas să lovească un copil care traversa regulamentar strada, scrie News.ro. El a fost identificat şi amendat de Poliţie după ce imaginile au apărut pe reţelele de socializare.

În imaginile postate vineri pe internet se vede cum, pe o stradă, cu o bandă pe sens o autoutilitară opreşte la trecerea pentru pietoni pentru a acorda prioritate, moment în care un autoturism intră în depăşire şi este la un pas să lovească un copil aflat în traversarea străzii, pe marcajul special pentru pietoni.

După ce au vizionat imaginile, poliţiştii au identificat locul unde s-a produs incidentul şi pe şofer.

„Poliţiştii Biroului Rutier – Poliţia Municipiului Suceava s-au autosesizat, iar din verificările efectuate de către poliţiştii rutieri s-a constatat faptul că la data de 21.06.2024, în jurul orei 09:20, un bărbat de 45 ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, a condus autoturismul pe str. Gheorghe Doja din direcţia Iţcani către Burdujeni, iar în proximitatea intersecţiei str. Gheorghe Doja cu str. Pictor Dumitru Dacian a efectuat manevra neregulamentară de depăşire, pe trecerea pentru pietoni, a unui autoturism care era oprit pentru a acorda prioritate de trecere unui pieton. De asemenea în timpul efectuării manevrei neregulamentare şoferul de 45 de ani nu a acordat prioritate de trecere pietonului minor angajat regulamentar în traversarea străzii prin loc permis semnalizat prin indicator si marcaj rutier, obligând pietonul să se oprească din traversare pentru a evita impactul”, a transmis sâmbătă IPJ Suceava.

Conform sursei citate, şoferul de 45 de ani a fost testat pentru consumul de alcool, rezultatul fiind negativ. El a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 1.980 lei şi suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 zile.

Conform poliţiştilor, „gestul şoferului care a încălcat legislaţia rutieră a produs indignarea celorlalţi participanţi la trafic, generând totodată şi un risc rutier sporit”.

Nu este prima dată când poliţiştii suceveni identifică şi sancţionează şoferi care se abat grav de la regulile rutiere, sancţiunile fiind aplicate în urma publicării imaginilor în mediul online.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

ACTUALacum 23 de ore

VIDEO | “Nesimțitule, iar te plimbi pe banii noștri!” – Primarul Panțurescu și martalogul Moise, prinși la cumpărături cu mașina primăriei

Cetățenii din urbea regală nu mai suportă bătaia de joc a reprezenanților administrației PSD și îi penalizeaza de fiecare dată...

ACTUALacum 23 de ore

Rușine mare la târla regală! ISU controlat “Grădinița Groazei” din Curtea de Argeș și a amendat Primăria PSD cu 50.000 lei

Administrația PSD din orașul regal primește o nouă palmă care arată tupeul și incompetența târlei regale conduse de Panțurescu. Cea...

ACTUALacum 24 de ore

DE TOT RÂSUL! Bumperele din Curtea de Argeș, atracții turistice pe Google Maps – Istoricii Dumitrache și Moisescu elaborează deja monografia Hopului Hazardelor

Prostia naște… atracții turistice la Curtea de Argeș! Faimoasele bumpere din orașul basarabilor, intens discutate de turistii nervosi pe forumurile...

ACTUALacum 3 zile

Ziarul PROFIT a avut iar dreptate, Jandarmeria a intervenit: Dosar penal pentru amenajarea abuzivă a unui drum în golul aplin – Bărbatul este din Corbeni

În timp ce presa pupincuristă a fost ocupată să lustruiască pantofii granzilor partidelor, ziarul PROFIT a fost, ca de multe...

ACTUALacum 3 zile

EXPERIENȚĂ IOC, ȘCOALĂ PUȚINĂ – Noul Consiliu Local Curtea de Argeș, cel mai slab de la Revoluție încoace – Chioșcari, ciobani si traseiști politici, printre cei care vor decide soarta orașului regal

S-au oficializat rezultatele finale ale alegerilor locale la Curtea de Argeș iar, de azi dimineață, noii aleși locali au dat...

Publicitate

Câmpulung

În Trend