Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO | POLITIA PITEȘTI S-A MUTAT ÎNTR-UN NOU SEDIU! Ce se va întâmpla cu vechiul sediu

Publicat

in

Au fost operaționalizate noile locații unde vor funcționa atât Poliția Municipiului Pitești, cu Biroul Rutier Pitești, cât și Secția 3 Poliție Pitești.

Cele două structuri de poliție își vor desfășura activitatea la sediul temporar, situat în clădirea din bld. Eroilor, nr. 26-28, din Municipiul Pitești.

Începând cu data de 13 iulie 2023, a fost finalizată relocarea mijloacelor în noile spații ale clădirii puse la dispoziție de Primăria Municipiului Pitești.

Reamintim că sediul existent al Poliției Municipiului Pitești, de pe str. Războieni nr. 3, urmează să fie demolat, iar în locul clădirii actuale va fi construit un nou sediu.

Investiția face parte din proiectul ,,Îmbunătățirea Rezilienței și Răspunsului în Situații de Urgență”, derulat în perioada 2020-2025 de Inspectoratul General al Poliției Române. Potrivit acestuia, clădirea din municipiul Pitești, strada Războieni nr. 3, va fi demolată și reconstruită. Proiectul, finanțat de Banca Mondială și Guvernul României, are drept scopuri creșterea rezilienței facilităților critice ale Poliției Române de răspuns în situații de urgență și la dezastre, precum și consolidarea capacităților instituționale pentru pregătirea și răspunsul în situații de urgență.

La noua locație, la parterul clădirii, punctul de control acces și dispecerat, unde activitățile specifice sunt desfășurate de către ofițerul de serviciu pe unitate, atât pentru Poliția Municipiului Pitești, cât și pentru Secția 3 Poliție Pitești, este situat pe calea de acces amplasată dinspre str. Henri Coandă, spre sediile Inspectoratului Școlar Județean Argeș și Poliției Locale Pitești (spre partea opusă față de Centrul de vaccinare comunitară, cu intrarea dinspre bld. Eroilor).

De asemenea, tot la noua locație, polițiștii Biroului Rutier Pitești desfășoară activitățile specifice pentru protocolarea evenimentelor rutiere din care rezultă doar pagube materiale (tamponări).

Coordonate de contact:

Numerele de telefon de contact pentru structurile de poliție în cauză rămân aceleași, respectiv:
Poliția Municipiului Pitești: telefon 0248 607009, fax 0248 216099;
Secția 3 Poliție Pitești: telefon/fax 0248 250283.

Adresele de corespondență electronică rămân aceleași, respectiv: politia.pitesti@ag.politiaromana.ro (adresă dedicată pentru petiții și pentru primirea dovezii – chitantei, achitării sancțiunilor contravenționale aplicate de către lucrătorii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Pitești – inclusiv sancţiuni contravenţionale aplicate de agenţi constatatori din cadrul Secţiilor 1-4 Piteşti şi Secţiilor de Poliţie Rurală Albota, Bascov, Drăganu şi Poiana Lacului).

Pentru corespondența transmisă fizic, prin poștă, adresa la care structurile vor funcționa până la finalizarea lucrărilor de demolare și construcție este Pitești, Bld. Eroilor nr. 26-28.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Sacrificarea porcului în gospodărie de Sărbători poate aduce probleme! Regulile care trebuie respectate 

Publicat

in

Direcţia Sanitara Veterinara si pentru Siguranţa Alimentelor recomandă cetăţenilor să respecte unele reguli înainte, și după sacrificarea porcului din gospodărie.

„Direcţia Sanitara Veterinara si pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa (DSVSA) recomandă cetăţenilor să cumpere produse alimentare numai din unităţi sau spaţii autorizate/înregistrate sanitar veterinar, astfel, vor avea certitudinea că atât carnea, cât şi alte produse de origine animală sau non-animală au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi nu constituie un pericol pentru sănătatea publică”, se arată în comunicatul DSV Dâmbovița

După cumpărare, în cel mai scurt timp posibil, alimentele de origine animală se introduc în frigider unde se păstrează conform indicațiilor de pe etichetă.

Sacrificarea porcului din gospodărie şi consumarea acestuia în familie, fără controlul sanitar veterinar al stării de sănătate a animalului şi a salubrităţii cărnii obţinute, poate avea consecinţe grave, mai spune sursa citată

DSVSA spune că, carnea și produsele din carne provenite de la porcul din gospodărie sunt interzise a fi comercializate!

„De asemenea, este interzisă comercializarea porcilor, cărnii și produselor din carne provenite din zonele de restricție, ca urmare a evoluției virusului Pestei Porcine Africane (PPA)”

Solicitaţi vizita medicului veterinar înainte de sacrificarea porcului, pentru a:
– verifica starea de sănătate a animalului înainte de sacrificare;
– da sfaturi utile privind probele ce trebuie luate la sacrificare şi analizele ce trebuie făcute pentru a nu vă pune sănătatea în pericol;
– asomarea porcul înaintea sacrificării, pentru a scuti animalul de suferinţă şi a respecta cerinţele de bunăstare a animalelor.

Deținătorul animalelor are obligația de a preda medicului veterinar de liberă practică împuternicit crotaliile auriculare ale animalelor sacrificate, în termen de maxim 7 zile de la sacrificare, pentru actulizarea Bazei Naționale de Date (BND).

Nu consumaţi carnea şi nu o preparaţi, până nu obţineţi de la medicul veterinar rezultatul examinării pentru Trichinella spp., cu rezultat negativ.

„În situaţia în care medicul veterinar constată că porcul dumneavoastră este bolnav, nu riscați sacrificarea şi consumul cărnii. Veţi fi despăgubit de stat la valoarea de piaţă a animalului, numai dacă acesta este identificat și înregistrat.
Examinarea cărnii provenite de la porcii sacrificaţi în vederea examinării pentru Trichinella spp. este obligatorie și se efectuează pe probe provenite atât de la porcii identificați și introduși în BND, cât și de la porci neidentificați, care nu figurează în BND”, se arată în comunicat

Probele se recoltează din musculatura intercostală, pilierii diafragmatici, , partea musculară a diafragmei situate în apropierea costelor sau a sternului.

Este interzisă introducerea cărnii și a produselor din carne (toate speciile: porc, oaie, vită, pasăre, etc.) dintr-o țară terță în Uniunea Europeană, respectiv în România, prin bagajele personale ale călătorilor. Interdicția se aplică și în sens invers, din România într-un stat membru sau țară terță.

Este recomandat ca ouăle și alte produse alimentare care se consumă în mod tradiţional în această perioadă, cum sunt: cozonacii, prăjiturile, legumele de sezon etc. să fie achiziţionate din spaţii amenajate,autorizate/înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, aflate sub controlul personalului de specialitate.

De asemenea, înainte de achiziţionarea alimentelor de origine animală din locuri specializate în acest sens, asiguraţi-vă că vânzătorul este echipat corespunzător, iar manipularea alimentelor neambalate o realizează cu mâinile acoperite de mănuşi curate sau de unică folosinţă.

„Având în vedere intensificarea comerțului on-line în această perioadă, cu alimente de toate tipurile, cum ar fi produse alimentare proaspete, refrigerate, congelate, preparate, uneori împreuna cu produse nealimentare, recomandăm consumatorilor să urmarească cu atenție sporită, atunci când cumpară produse alimentare prin comerțul on-line, cerințele privind comanda, livrarea și transportul, data expedierii alimentelor (în special pentru produsele alimentare ușor alterabile), precum și respectarea condițiilor prescrise de păstrare și consum ale acestora”, a conchis sursa citată

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Europarlamentar român: Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an

Publicat

in

Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an, a transmis miercuri seara pe facebook, europarlamentarul Eugen Tomac, precizând că pe 5 decembrie se va discuta doar despre accesul nostru în Schengen, dar nu se va vota.

„Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an.
Pe 5 decembrie se va discuta doar despre accesul nostru în Schengen, dar nu se va vota”, spune Tomac

Eugen Tomac subliniază faptul că Nehammer ne umilește din nou într-un mod absolut scandalos!

„Sunt profund revoltat să văd cum această putere ratează în fiecare zi acest obiectiv de grad zero pentru România.

Altele sunt prioritățile lor, vizite prin Africa, Dubai și măriri de taxe și impozite.
Locul nostru este în UE, dar aici trebuie să muncești pentru fiecare obiectiv și să fii credibil atunci când ceri sau să joci dur atunci când ești umilit”, a conchis europarlamentarul român

Consiliul JAI care va avea loc, pe 4 şi 5 decembrie, nu va supune la vot aderarea României la Schengen, desi subiectul se află pe ordinea de zi a reuniunii.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend