Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO | Mascații au spart un chef de chef în Argeș – Zeci de petrecăreți percheziționați, amenzi și testări antidrog

Publicat

in

În noaptea de 18 spre 19 noiembrie a.c., în intervalul orar 23:30-03:30, polițiștii Secției 4 Poliție Pitești, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Investigarea Criminalitățiii Economice, Biroului Rutier Pitești, Serviciului Ordine Publică, precum și luptătorii Serviciului Acțiuni Speciale Argeș, au acționat, împreună cu reprezentanții I.S.U. Argeș, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale ce aduc atingere vieții, sănătății și integrității corporale, a patrimoniului public și privat, precum și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, la un eveniment public, organizat într-un local de pe DN 65B.
În cadrul activităților, au fost legitimate 51 de persoane, asupra cărora au fost efectuate controale corporale sumare, în vederea identificării de obiecte sau substanțe interzise la deținere.
De asemenea, au fost verificate în trafic 39 de autoturisme, ai căror conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest.
Societatea comercială organizatoare a fost verificată cu privire la asigurarea normelor specifice de organizare a pazei, fiind stabilit termen de prezentare a întregii documentații, în vederea luării măsurilor legale.
În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, conform Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială, după cum urmează:

  • au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, conform Legii 61/1991, pentru consum de băuturi alcoolice, de către minori, și o sancțiune contravențională, conform Legii 61/1991, pentru comercializarea băuturilor alcoolice către minori;
  • a fost aplicată o sancțiune contravenționale, conform Legii 61/1991 pentru adresarea de injurii;
  • a fost aplicată o sancțiune contravenționale, conform Legii 61/1991, pentru nesupravegherea minorilor;
    De asemenea, au fost verificate cele două societăți comerciale organizatoare, cu privire la fiscalizarea serviciilor oferite, ocazie cu care nu au fost constatate nereguli.
    Totodată, polițiștii au desfășurat activități de informare cu caracter preventiv, cu scopul prevenirii victimizării minorilor.

Citeste mai mult

ACTUAL

VESTE EXTRAORDINARĂ pentru cetățenii din Curtea de Argeș: SE DESCHID ȘTRANDURILE DE LA CORBI, MUȘĂTEȘTI ȘI PITEȘTI

Publicat

in

Pe o așa caniculă, cetățenii din Curtea de Argeș primesc o veste răcoroasă care, cu siguranță, îi vor face să dea mii de mesaje de multumire administrației locale din urbea basarabilor. Asta pentru că, da, de mâine și regalii se pot răcori și bălăci in ștrandurile publice. De mâine, așadar, se deschid ștrandurile din Corbi, Mușătești și Pitești. Regalii de la Curtea de Argeș au de-acum unde se bălăci ca sa nu mai comenteze aiurea-n tramvai.

Citeste mai mult

ACTUAL

APĂ SAU PROGRAM REDUS – ITM ARGEȘ INFORMEAZĂ CU PRIVIRE LA MĂSURILE LUATE DE ANGAJATORI PE PERIOADELE DE CANICULĂ

Publicat

in

În perioadele în care, datorită condiţiilor meteorologice nefavorabile, se înregistrează temperaturi extreme, pentru asigurarea protecţiei persoanelor încadrate în muncă se aplică măsurile prevăzute de Ordonanța de Urgență nr. 99/2000, informează ITM Argeș.

Astfel, în perioadele cu temperaturi ridicate extreme, care depăşesc +37°C sau care corelate cu condiţii de umiditate mare, pot fi echivalate cu acest nivel, angajatorii trebuie să asigure următoarele măsuri minimale:

A. Pentru ameliorarea condiţiilor de muncă:

a) reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice;

b) asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă;

c) alternarea efortului dinamic cu cel static;

d) alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer.

B. Pentru menţinerea stării de sănătate a angajaţilor:

a) asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri/persoană/schimb;

b) asigurarea echipamentului individual de protecţie;

c) asigurarea de duşuri.

Angajatorii care nu pot asigura condiţiile prevăzute mai sus, dacă temperaturile extreme se menţin pe perioadă de cel puţin două zile consecutive, vor lua, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor, după caz, următoarele măsuri:

a) reducerea duratei zilei de lucru;

b) eşalonarea pe două perioade a zilei de lucru: până la ora 11,00 şi după ora 17,00;

c) întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale.

Pentru prevenirea unor îmbolnăviri determinate de munca în condiţii de temperaturi extreme conform art. 8 din O.U.G. nr. 99/2000 se vor lua următoarele măsuri:

a) asigurarea de către angajator a examenului medical la angajare şi a controlului medical periodic, urmărind depistarea precoce a contraindicaţiilor pentru munca la temperaturi crescute sau scăzute;

b) asigurarea primului ajutor şi a transportului la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate;

c) trecerea, după posibilităţi, în alte locuri de muncă sau reducerea programului de muncă pentru persoanele cu afecţiuni, care au contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme.

Încălcarea prevederilor art.8 a O.U.G.nr.99/2000 constituie contravenţie, şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 2.500 lei.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend