Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO | Mascații au descins la balastierele din Argeș – DOI AFACERIȘTI SĂLTAȚI ȘI DUȘI LA AUDIERI

Publicat

in

La primele ore ale dimineții, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat 9 percheziții domiciliare, în județele Argeș și Dâmbovița, la sediul unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată și executare de activități miniere fără permis sau licență.*

În urma verificărilor, există bănuiala că reprezentanții unei societății de sortare agregate minerale din localitatea Rătești ar fi omis să evidențieze, în actele contabile sau în alte documente legale, operațiunile comerciale efectuate și veniturile realizate ca urmare a desfășurării activităților de extragere agregate minerale, sortare, depozitare, livrare, transportare și comercializare ulterioară a acestora.

Două persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Activitățile de percheziție s-au desfășurat cu sprijinul specialiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș și al reprezentanților Administrației Bazinale de Apă Argeș –Vedea.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citeste mai mult

ACTUAL

SCHIMBĂRI ȘOC LA SPITALUL VALEA IAȘULUI – PNL acuză PSD că vrea să închidă cel mai apreciat spital din Argeș

Publicat

in

De

Într-o altă notă de batjocură adusă cadrelor medicale, sub aparența unui simplu schimb de nume, prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Argeș, Spitalul de Pneumoftiziologie “Sf. Andrei” Valea Iașului își schimbă denumirea în Spitalul de Recuperare Respiratorie și Pneumologie “Sf. Andrei” Valea Iașului. Până aici, nimic deosebit. Dar substratul este altul. susține Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș

Ce înseamnă asta? Spital de pneumoftiziologie înseamnă că în acel spital se tratează bolnavi de TBC (tuberculoză). Și pentru acest lucru, personalul primește un spor pentru condiții deosebit de periculoase. Spital de recuperare respiratorie și pneumologie înseamnă un spital pentru bolnavi cronici care necesită îngrijire pe o perioadă mai lungă de timp sau periodică. Ca urmare, nu mai tratează TBC.

“Asta ar însemna pierderea sporului pentru condiții deosebit de periculoase acordat personalului. În stilul caracteristic al PSD, Spitalul de Pneumoftiziologie “Sf. Andrei” Valea Iașului este pe cale să fie condamnat la o moarte lentă, fără resurse și fără speranță, după ce au anunțat cu surle și trâmbițe investiții masive prin Programul Operațional Infrastructura Mare, în valoare de 9,8 milioane lei, acum vor să-l închidă?!!!

Se pare că risipa banului public și lipsa empatiei, față de toți oamenii afectați, de măsurile defectuoase luate de PSD, sunt o constantă în administrația argeșeană, condusă de prea mult timp de oameni nepregătiți și ineficienți, puși în funcții de conducere de PSD!

Cine suferă în această situație? În primul rând pacienții care sunt primii afectați, aceștia ar fi lipsiți de îngrijiri medicale adecvate, nemaiavând unde să meargă în cazuri extreme. Apoi personalul medical, care este demotivat și epuizat, iar comunitatea în ansamblu este afectată, consecințele fiind resimțite de noi toți!!”

Cerem autorităților să revină asupra deciziilor lor iresponsabile și să ofere sprijinul necesar personalului medical și pacienților noștri. Să nu lăsăm indiferența să ne conducă către un dezastru umanitar!!”, anunță Cosmin Petrescu.

Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ! AU REAPĂRUT VIPERELE! Vremea caldă a trezit tîrîtoarele

Publicat

in

De

Vremea neobișnuit de caldă din această perioadă a scos mulți iubitori de munte pe traseele montane. Totuși, temperaturile ridicate au trezit mai devreme și viperele, crescând riscul de a fi mușcat de un șarpe veninos.

Specialiștii avertizează că viperele au ieșit deja din hibernare și pot fi întâlnite în mai multe zone din țară. Turiștii sunt sfătuiți să evite zonele cu multe pietre și să fie precauți în cazul unei întâlniri cu o viperă.

“Acum vine perioada de împerechere,” declară Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România. “Cei care merg pe munte trebuie să fie foarte atenți pe potecă, deoarece viperele pot sta la soare pentru a se încălzi, în zonele cu mai puțină vegetație.”

Ce să faci dacă ești mușcat de viperă:

  • Păstrează-ți calmul și nu te panica.
  • Nu face eforturi fizice intense, care pot accelera răspândirea veninului.
  • Rămâi la umbră și aplică o compresă rece pe zona mușcăturii.
  • Sună imediat la 112 și nu încerca să te tratezi singur.

Serul antiviperin trebuie administrat cât mai curând posibil după mușcătură pentru a crește șansele de supraviețuire.

Este important să fim precauți și să ne informăm temeinic înainte de a porni la drumeții montane, mai ales în această perioadă cu temperaturi ridicate, pentru a ne bucura de natură în siguranță.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend