Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Funeralii la Vatican pentru controversatul cardinal australian George Pell, acuzat de abuzuri sexuale asupra unor copii

Publicat

in

Câteva zeci de persoane, cardinali, episcopi şi arhiepiscopi, au participat sâmbătă în Bazilica Sfântul Petru din Vatican la funeraliile controversatului cardinal australian George Pell, care a fost încarcerat pentru agresiuni sexuale comise asupra a doi băieţi de cor.

Papa FranciscFoto: Maria Grazia Picciarella / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Ceremonia religioasă, care a durat aproximativ o oră şi jumătate, a fost condusă de cardinalul italian Giovanni Battista Re, decanul Colegiului cardinalilor, Papa Francisc sosind într-un scaun cu rotile pentru ultimele minute şi pentru rugăciune, relatează agențiile AFP și Agerpres.

Cardinalul Pell a murit la vârsta de 81 de ani, marţi, la Roma, din cauza unor complicaţii cardiace survenite în urma unei intervenţii chirugicale la şold.

George Pell a fost cel mai înalt oficial din cadrul Bisericii Catolice încarcerat pentru abuzuri sexuale comise asupra unor copii. El a fost condamnat la şase ani de închisoare în 2019 şi înregistrat ca agresor sexual.

Pell a fost acuzat că a abuzat doi băieţi de cor pe vremea când era arhiepiscop de Melbourne.

După ce a petrecut 12 luni în spatele gratiilor, condamnarea sa a fost în cele din urmă anulată de Înalta Curte de Justiţie din Australia.

„A fost o experienţă de mare suferinţă, suportată cu încredere în dreptatea lui Dumnezeu, dând un exemplu despre cum să accepţi chiar şi pedepsele nedrepte cu demnitate şi pace interioară”, a declarat cardinalul Re în timpul omiliei sale, numindu-l pe defunct „un om al lui Dumnezeu şi al Bisericii”.

Premierul statului australian Victoria, unde s-a născut George Pell, a respins însă organizarea unei slujbe de comemorare publice, finanţată din banii contribuabililor, pentru cardinal, afirmând că o astfel de ceremonie ar fi „profund dureroasă” pentru victimele abuzurilor sexuale.

„Nu va fi nicio slujbă de comemorare, nici funeralii de stat, deoarece cred că ar fi un lucru profund, profund dureros pentru toate victimele supravieţuitoare ale abuzurilor sexuale asupra copiilor comise de Biserica Catolică”, a declarat Daniel Andrews reporterilor.

Potrivit premierului statului Victoria, moştenirea cardinalului Pell a fost definitiv pătată.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ultima oră! Tânăr înjunghiat în București, în plină stradă

Publicat

in

Un tânăr a fost înjunghiat în Capitală, în urma unui conflict în plină stradă, între mai multe persoane.

La data de 11 decembrie 2023, în jurul orei 19.00, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 15 a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe o stradă din Sectorul 4, ar fi avut loc o altercație între mai multe persoane, în urma căreia, un bărbat, în vârstă de 23 de ani, ar fi fost agresat cu un obiect tăietor-înțepător.

La fața locului s-au deplasat de urgență polițiști din cadrul Secției 15 și un echipaj de prim-ajutor.

Victima a fost transportată la o unitate spitalicească, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri-DGPMB.

Cercetările sunt continuate, în vederea depistării persoanelor implicate, a stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul precum și dispunerea măsurilor legale care se impun.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Dr. Emilian Popovici: Şi la vaccinarea anti-polio este o scădere a acoperirii vaccinale. În 2021 au fost cazurile din Ucraina, care au determinat acea campanie

Publicat

in

Vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, dr. Emilian Popovici, a afirmat că se înregistrează o scădere a acoperirii vaccinale şi la vaccinarea anti-polio şi a amintit că, în 2021, au fost cazuri de poliomelită ceea ce a determinat o campanie extraordinară de vaccinare, iar acum lucrurile sunt sub control, potrivit news.ro.

Dr. Emilian Popovici a fost întrebat luni, la Medika TV, dacă putem risca să avem de-a face cu boli foarte grave care au fost eradicate în trecut prin vaccinare tocmai pentru că a scăzut foarte mult gradul de vaccinare în România, pentru diferite afecţiuni.

“A scăzut acoperirea vaccinală pentru toate vaccinurile acestea, care niciunul nu este obligatoriu, să fie clar.  Sunt vaccinurile din Programul Naţional de Imunizări, dar vedeţi dacă luăm altă problemă de răsunet şi de nedorit, ca să spunem, poliomielita. Şi la vaccinarea anti-polio este o scădere a acoperirii vaccinale. În 2021 au fost cazurile din Ucraina, care au determinat acea campanie extraordinară de vaccinare, acum, lucrurile fiind cumva sub control. Dar să ne gândim încă la un lucru.  În Ucraina este o stare de război, ori se ştie foarte clar că războiul este varianta extremă de manifestare a factorului economico-social, care determină forma de manifestare a procesului epidemiologic”, a afirmat dr Emilian Popovici.

El a precizat că în zone de război pot apărea în orice moment epidemii.

“Ca să vorbesc mai clar,  poate determina în orice moment apariţia de epidemii. Deci, în timp ce eşti în război, nu ai control pe o serie de paliere de activitate umană. Şi asta poate să ducă la tot felul de manifestări, inclusiv ale bolilor infecţioase. Trebuie să avem în vedere şi acest aspect, pentru că este la frontiera ţării noastre”, a explicat vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie,

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend