Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO FOTO Emma Răducanu, meci special de tenis cu Kate Middleton, Ducesa de Cambridge

Publicat

in

Emma Răducanu a avut parte de un meci special de tenis, campioana en-titre de la US Open jucând în compania Ducesei de Cambridge, Kate Middleton.

Conform Daily Mail, Kate Middleton a declarat că victoria Emmei de la Flushing Meadows a fost una „foarte impresionantă”.

Meciul special a avut loc la National Tennis Centre din Londra.

Kate Middleton, în vârstă de 39 de ani, care a revenit la îndatoriri după vacanţa de vară, a participat vineri la evenimentul organizat de Lawn Tennis Association (LTA) în onoarea sportivilor britanici Emma Răducanu, Joe Salisbury, Gordon Reid şi Alfie Hewett care au participat la turneu, transmite News.ro.
Sursa foto: Jeremy Selwyn/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sursa foto: Pool / Zuma Press / Profimedia

Emma Răducanu, în vârstă de 18 ani, este, cu victoria de luna aceasta din Statele Unite, prima britanică ce a câştigat un titlul Grand Slam în 44 de ani.

Înainte de evenimentul de 30 de minute, transmis online de BBC şi LTA, Emma Răducanu a discutat cu Kate Middleton, care deţine titlul de patron al LTA, înainte de a juca un meci împreună.

Ducesa s-a alăturat sărbătorii găzduite de programul LTA Youth, la care cei patru campioni şi alteţa regală s-au aflat pe teren alături de copiii care iau parte la această schemă.

Iniţiativa LTA are ca obiectiv sprijinirea unei noi generaţii de jucători, cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani.

După participarea la turneul Wimbledon de vara aceasta, Răducanu, ambasadoare a LTA Youth, a vizitat scoala din Bromley, unde a învăţat, pentru a-i impulsiona pe copii să facă sport.

„Să fiu din nou aici mă face să vreau să fac mai mult pentru că, văzându-le feţele încântate când am intrat, mă motivează. Nu îi pot dezamăgi şi vreau să înaintez în propria carieră”, a spus ea.

„Tenisul este un sport incredibil, îţi oferă atât de multe oportunităţi şi este foarte amuzant”.

În 2018, Emma Răducanu s-a înscris în programul Pro Scholarship al LTA pentru a primi sprijinul necesar, inclusiv antrenament, acces la servicii medicale şi wildcard-uri pentru turnee. Ea a participat în competiţii LTA de la vârsta de 7 ani.

Aici poți vedea imagini de la meciul special de tenis:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Încă o zi liberă. Elevii NU merg joi la cursuri

Publicat

in

Conform ordinului privind structura anului școlar actual și contractului colectiv de muncă la nivel de învățământ, în data de 5 octombrie nu se organizează cursuri.

„În ziua de 5 octombrie – Ziua Internațională a Educației și în zilele nelucrătoare / de sărbătoare legală prevăzute de lege și de contractul colectiv de muncă aplicabil nu se organizează cursuri”, potrivit Articolului 3 al Ordinului privind structura anului școlar 2023-2024.

Ziua liberă pentru profesori și elevi este cu trei săptămâni și două zile înaintea primei vacanțe a anului școlar în curs, structurat pe module de învățare (vacanța programată pentru 28 octombrie – 5 noiembrie).

Mai exact, pe 28 octombrie se încheie primul modul de învățare și urmează o primă vacanță, de o săptămână.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

TEPCO continuă deversarea apei de la Fukushima: A început faza a doua a operaţiunii

Publicat

in

Operatorul centralei nucleare de la Fukushima a început marţi a doua fază a deversării apei contaminate şi tratate din instalaţiile sale, după ce a confirmat că prima evacuare s-a încadrat în limitele de siguranţă stabilite, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Tokyo Electric Power Company (TEPCO) a efectuat o primă fază a deversării în Pacific, între 24 august şi 11 septembrie, a 7.788 de metri cubi de lichid procesat, cu un volum de tritiu de aproximativ 1,1 miliarde de bequereli, potrivit datelor furnizate de compania energetică. Bequerelii (Bq) sunt un indicator al radioactivităţii emise de tritiu, principalul radioizotop rămas în apa prelucrată şi pe care TEPCO s-a angajat să îl menţină la o concentraţie mai mică de 1.500 Bq pe litru în deversare, un nivel considerat sigur pentru sănătatea umană şi pentru mediu.

Eşantioanele prelevate zilnic de TEPCO din lichid înainte de prima deversare a acestuia în mare au arătat că plafonul a fost respectat, în timp ce alte analize efectuate de autorităţile japoneze şi de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) în apele din jurul centralei nu au arătat nicio anomalie.

După ce s-a verificat că sistemul de filtrare şi de diluare a apei funcţionează cum era prevăzut, TEPCO a început marţi să transfere în conductele sale şi să testeze o parte din lichidul procesat pentru a confirma că acesta respectă standardele stabilite de autorităţile japoneze şi aprobate de AIEA.

Dacă nu apar evenimente neprevăzute, acest proces va continua joi cu o nouă deversare în mare, care va dura câteva zile şi va consta în alţi 7.800 de metri cubi de apă şi o cantitate de tritiu similară cu cea de la prima deversare.

Milioane de tone de apă contaminată au fost generate în instalaţiile centralei, fie prin lucrările de răcire a reactoarelor avariate şi a combustibilului topit în accidentul nuclear din 2011, fie prin infiltrarea apei de ploaie de-a lungul anilor.

Această apă este tratată printr-un sistem complex de filtrare care elimină majoritatea elementelor radioactive nocive, cu excepţia tritiului (un izotop nuclear natural), înainte de a fi depozitată în rezervoare pentru a fi evacuată.

În prezent, există peste 1.000 de rezervoare pe amplasamentul centralei şi se aşteaptă ca deversarea lor să continue timp de cel puţin 30 de ani.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend