Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Cum repară ucrainenii tancurile capturate de la ruși și le pregătesc de luptă

Publicat

in

Ukroboronprom, compania ucraineană de armament, lucrează de zor la repararea și repunerea ăn funcșiune a tancurilor rusești capturate sau avariate pe câmpul de luptă. Tancuri de luptă, blindate de desant, transportoare, lansatoare de rachete sau alte vehicule militare ale rușilor, gata să fie trimise la luptă împotriva foștilor proprietari.

Ucrainenii reparat blindatele rusesti capturateFoto: Captura Twitter

Imaginile arată cum e recuperat, spre exemplu, un tanc T-72 avariat și capturat de la ruși. Ucrainenii au înlocuit rezervorul de combustibil, penetrat în luptă, dar și și echipamentele de telecomunicații din interior.

Alte tancuri au fost recuperate de pe câmp după ce ar fi fost pur și simplu abandonate.

„Pe ăsta îl repunem pe picioare în două zile”, spune unul dintre mecanicii ucraineni. Mai precizează că tancul a fost abandonat. „Probabil nu și-au primit mâncarea și l-au abandonat. Cel mai probabil aveau un comandant fără experiență. Sau poate pur și simplu s-au speriat și au fugit”, spune acesta.

Un alt vehicul blindat folosit de trupele aeropurtate rusești, marcat cu litera V pe el, a fost folosit în luptele din Bucha și a fost avariat. Echipajul din interior a murit, dar rămășițele au fost scoase și vehiculul spălat cu un furtun de la pompieri. Acum, sudorii ucraineni lucrează să acopere găurile din blindaj.

Per total vehiculele rusești nu sunt într-o condiție tehnică precară, zic mecanicii ucraineni care spun că ele au nevoie totuși de mentenanță.

Ucraina cere fermierilor care au recuperat vehicule militare să le predea pentru a fi reparate și puse din nou pe front, dar solicită și mecanicilor pricepuți să vină să ajute la efortul de a revitaliza echipamentele recuperate.

„În fabricile ucrainenei nu doar sunt reparate vehiculele, dar sunt și studiate aceste vehicule rusești. Spre exemplu, acest blindat BMD-4 e unul nou, un vehicul de desant al trupelor aeropurtate cu un tun de 100 mm, dar care mai are și un tun de 30mm și o mitralieră pe deasupra”, spune jurnalistul ucrainean.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ultimă oră: Un copil de 12 ani care conducea prin Craiova a făcut accident

Publicat

in

Un copil de 12 ani care se afla la volanului unei mașini a fost implicat în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un accident pe o stradă din Craiova. Acesta și un alt copil de 13 ani, pasager în mașină, au fost răniți.

Polițiștii au fost sesizați în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 3.35, cu privire la producerea unui accident pe strada Geniștilor din municipiul Craiova.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că, un minor în vârstă de 12 ani, în timp ce conducea o mașină, din cauze ce urmează a fi stabilite în urma cercetărilor, a pierdut controlul asupra direcţiei și a pătruns pe contrasens, unde a intrat într-un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani.

Din impact, autoturismul condus de minor a fost proiectat într-o altă mașină parcată, iar ulterior în gardul unui imobil.

În urma accidentului, au fost răniți minorul de 12 ani și un alt copil de 13 ani, pasager în mașină, aceștia necesitând îngrijiri medicale.

Șoferii au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătamare corporală din culpă și conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ministerul Afacerilor Externe, de Ziua Internaţională a Drepturilor Omului: E necesară identificarea unor răspunsuri eficiente pentru xenofobie și rasism

Publicat

in

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) afirmă, de Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, că, în contextul actual, pe fondul intensificării rasismului, xenofobiei, discursului instigator la ură, cât şi al conflictelor aflate în desfăşurare, este necesară identificarea unor răspunsuri eficiente, pe termen lung, pentru contracararea acestor fenomene.

”Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea, la 10 decembrie, a Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului şi marcarea a 75 de ani de la adoptarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului. Cu această ocazie, Ministerul Afacerilor Externe reafirmă angajamentul său pentru promovarea şi protejarea tuturor drepturilor omului şi condamnă orice formă de alterare şi de încălcare a acestora. În contextul internaţional actual, marcat de provocări multiple, atât pe fondul intensificării rasismului, xenofobiei, discursului instigator la ură, cât şi al conflictelor aflate în desfăşurare, este necesară identificarea unor răspunsuri eficiente, pe termen lung, pentru contracararea acestor fenomene”, arată reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, celebrarea Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului contribuie la conştientizarea faptului că drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului trebuie să fie protejate la toate nivelurile de sistemele de drept şi de către toţi participanţii la viaţa publică.

”Ansamblul de acţiuni de politică externă ale României, precum şi priorităţile statului român la nivelul organismelor internationale în cadrul ONU, inclusiv din perspectiva calităţii de membru în Consiliul Drepturilor Omului, permit României să demonstreze ataşamentul său la valorile democraţiei, statului de drept, dreptului internaţional şi drepturilor omului”, subliniază MAE.

Organizaţia Naţiunilor Unite a adoptat, în 10 decembrie 1948, Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, completată ulterior cu alte documente: Convenţia privind Eliminarea Tuturor Formelor de Discriminare Rasială (1965), Convenţia Internaţională asupra Drepturilor Politice şi Civile (1966), Convenţia pentru Eliminarea Tuturor Formelor de Discriminare Împotriva Femeilor (1979), Convenţia Împotriva Torturii (1984), Convenţia împotriva Apartheid-ului (1985), Convenţia Drepturilor Copilului (1989) şi altele. Disponibilă în peste 500 de limbi, Declaraţia pentru Drepturile Omului este în prezent cel mai tradus document din lume.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend