Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO | Copii atacați de câini la Curtea de Argeș – Primarul PIC si trupa PSD se fac că nu văd

Publicat

in

În timp ce primarul PIC nu mai prididește cu minciunile electorale, bine suținut de trupa de pesediști habarniști sau penali, cetățenii din Curtea de Argeș sunt expuși zilnic atacurilor maidanezilor. Sâmbătă după amiază, o nouă tragedie a fost la un pas de a se produce în zona de nord orașului regal. Cîțiva copii au fost atacați de maidanezii care sălășuiau lângă un bloc din cartierul Ivancea. Așa cum se vede si in imagini, copiii au scapta ca prin minune de a fi pusi la pamant de maidanezi. Primarul PIC e linistit. O nou tragedie a fost evitată. Pănă când?

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

FMI vine la București! Ce discuții va purta echipa Fondului Monetar Internațional cu autorităţile române

Publicat

in

Fondul Monetar Internațional a transmis că în perioada 25 septembrie – 4 octombrie 2023, o echipă a FMI se va afla la Bucureşti pentru analiza anuală a economiei româneşti în baza Articolului IV.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, declara în urmă cu câteva zile că nu se pune problema unui împrumut de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), ci de respectare a unor angajamente faţă de Comisia Europeană.

Echipa FMI va discuta cu autorităţile române despre politicile economice în cadrul unor întâlniri cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, ai Băncii Naţionale a României şi ai altor agenţii guvernamentale, se arată în comunicatul semnat de Geoff Gottlieb, reprezentantul regional al FMI pentru Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est. Totodată, experţii instituţiei financiare internaţionale se vor întâlni cu reprezentanţi ai sectorului privat şi ai organizaţiilor neguvernamentale, precizează sursa citată.

La finalul vizitei, este de aşteptat ca misiunea FMI să organizeze o conferinţă de presă.

Consultările constituie un exerciţiu de supraveghere care este obligatoriu pentru toate statele membre. Scopul consultărilor în baza Articolului IV este examinarea situaţiei financiare şi economice la nivel naţional şi formularea unor recomandări generale referitoare la politicile monetare, politicile financiare şi economice de urmat pentru asigurarea stabilităţii şi a unei evoluţii pozitive la nivelul economiei. Pe baza constatărilor preliminare ale acestei misiuni, echipa elaborează un raport care, odată aprobat de conducere, va fi prezentat Comitetului Executiv al FMI spre discutare şi aprobare, transmite AGERPRES

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ANPC, despre zborurile anulate: Noua lege a Protecţiei Consumatorilor este blocată în Parlament de către o anumită formaţiune politică

Publicat

in

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a vorbit duminică despre zborurile anulate. 

Acesta spune că noua lege a Protecţiei Consumatorilor este blocată în Parlament de către o anumită formaţiune politică, la Comisia de industrii, foarte apropiată de cei de la Wizz Air, iar în acel proiect este un articol ce poate să le dea pârghiile necesare pentru a interveni, pentru că ”operatorii economici străini sunt obligaţi să aibă reprezentativitate pe teritoriul României”.

Preşedintele ANPC a declarat la Prima News că în cazul zborurilor anulate autoritatea nu are pârghiile necesare pentru a lua măsuri şi să sancţioneze o companie care îşi desfăşoară activitatea administrativ şi juridice pe teritoriul altei ţări europene.

”Trebuie ca prin Centrul European al Consumatorilor, structură europeană, să fie anunţată autoritatea din ţara respectivă”, a spus Constantinescu, el precizând că i-a invitat pe reprezentanţii din România ai Wizz Air şi ”au avut o atitudine mai mult decât fermă”.

”Ministerul Transporturilor, prin domnul secretar de stat Bogdan Mândrescu, i-a invitat la o video întâlnire, s-au pus tranşant problemele şi au fost continuate discuţiile înclusiv până la nivelul săptămânii trecute de către Autoritatea noastră. Am înţeles că au rămas undeva la două zeci şi ceva de consumatori ce nu şi-au primit banii înapoi”, a mai spus Horia Constantinescu, el arătând că Ministerul Economiei, coordonatorul ANPC, a invitat la o discuţie faţă în faţă reprezentanţii companiei Wizz Air şi s-au stabilit clar o serie de măsuri.

Şeful ANPC a subliniat că ”noua lege a Protecţiei Consumatorilor, iniţiată de deputatul PSD Laura Vicol, după 30 de ani, Autoritatea desfăşurându-şi activitatea după o Ordonanţă din 1992, este ”blocată de către o anumită formaţiune politică, la Comisia de industrii, foarte apropiată de cei de la Wizz Air”.

Acolo este un articol ce poate să ne dea pârghiile necesare”, a afirmat Horia Constantinescu, el explicând că în legea aflată în Parlament, ”operatorii economici străini sunt obligaţi să aibă reprezentativitate pe teritoriul României”, notează news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend