Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Ciolacu spulberă zvonurile privind implicare Rusiei în alegerile din România: ‘Nu dețin aceste informații!’

Publicat

in

Nu am astfel de elemente, dar sunt convins că, dacă ar fi existat, cei care ne asigură securitatea ne-ar fi transmis deja, a spus premierul Marcel Ciolacu, răspunzând luni unei întrebări legate de posibila implicare a Rusiei în campania electorală din România.

„Eu ca și prim-ministru nu dețin aceste informații și sunt ferm convins că dacă ar fi existat astfel de inrformații aș fi avut astfel de informații atât eu, cât și președintele României”, a declarat Marcel Ciolacu, conform Mediafax.

Întrebat despre ancheta privind fermele de troli, șeful Guvernului a spus:

„S-au luat măsuri, în acest moment s-au luat măsuri. Cumva s-a întâmplat atât, că s-au luat măsuri, am oprit și tendința și am prevenit ca-n această perioadă de campanie să avem un astfel de fenomen”.

El a spus că toate instituțiile statului au fost implicate și că este interesat pentru că reprezintă Guvernul României ca alegerile să nu fie influențate prin „lucruri neortodoxe”: „Asta e esența, nu cine a încercat, cine a vrut, de ce a vrut, când ești disperat mai folosești și astfel de lucruri”.

Context

Șeful Comisiei parlamentare de control a activității SRI, Ioan Chirteş, a declarat, luni, că a solicitat Serviciului Român de Informaţii să specifice dacă a identificat, pe teritoriul României şi în exterior, entităţi care pot influenţa procesul electoral în campaniile prezidențiale și parlamentare.

Serviciile secrete rusești încearcă să se implice în alegerile care urmează în România, pe modelul celor din R. Moldova, au declarat surse apropiate comunității de informații din România. Potrivit unor informații, Rusia încearcă se influențeze alegerile din țara noastră prin proxy, prin intermediari (organizații finanțate de Rusia) și posibil chiar și prin candidați la prezidențiale (pe larg despre acest subiect, aici).

Loading

NATIONAL

S-a aflat cum și când a fost pus la cale planul care a dus la căderea regimului Bashar al-Assad

Publicat

in

Rebelii sirieni au început să planifice asaltul militar care a răsturnat regimul lui Bashar al-Assad în urmă cu un an, într-o operaţiune extrem de disciplinată în care a fost desfăşurată o nouă unitate de drone şi în care a existat o coordonare strânsă între grupurile de opoziţie din întreaga ţară, a dezvăluit comandantul militar şef al principalului grup rebel, relatează The Guardian, citat de news.ro.

În primul său interviu acordat presei străine de la căderea regimului de 54 de ani al lui Bashar al-Assad, Abu Hassan al-Hamwi, şeful aripii militare a Hayat Tahrir al-Sham (HTS), a vorbit despre modul în care gruparea sa, care avea sediul în nord-vestul ţării, a comunicat cu rebelii din sud pentru a crea o strategie de război unificată, cu scopul de a înconjura Damascul din ambele direcţii. El a stat de vorbă cu The Guardian la Jableh, un fost bastion al regimului.

Abu Hassan al-Hamwi a spus că, deşi planificarea operaţiunii de înlăturare a lui Assad, denumită „descurajarea agresiunii”, a început în urmă cu un an, grupul se pregătea de ani de zile.

Începând din 2019, HTS a dezvoltat o doctrină militară pe care a folosit-o pentru a transforma luptătorii proveniţi din grupuri de opoziţie şi jihadiste disparate şi dezorganizate într-o forţă de luptă disciplinată.

CUM A DEVENIT HTS FORŢA DOMINANTĂ A GRUPĂRILOR OPOZIŢIEI

„După ultima campanie (august 2019), în timpul căreia am pierdut teritorii semnificative, toate facţiunile revoluţionare au realizat pericolul critic – problema fundamentală a fost absenţa unei conduceri unificate şi a controlului asupra bătăliei”, a declarat al-Hamwi, în vârstă de 40 de ani, care a supervizat aripa militară timp de cinci ani.

Regimul sirian a lansat o operaţiune împotriva forţelor opoziţiei din nord-vestul Siriei în 2019, reuşind să respingă facţiunile slab închegate din provincia Idlib. După o bătălie finală în urma căreia Turcia a negociat o încetare a focului în numele forţelor opoziţiei, în primăvara anului 2020, rebelii au fost limitaţi la un mic petec de pământ în nord-vestul Siriei – unde au rămas izolate de forţele regimului până luna aceasta.

Dacă spera să învingă regimul, HTS şi-a dat seama că trebuie să instaureze ordinea în alianţa mixtă a facţiunilor opoziţiei care au fost împinse în Idlib. A făcut altor grupuri oferta de a fuziona sub auspiciile sale şi, atunci când acestea au refuzat, le-a pus la punct. A luptat împotriva unor grupări precum Hurras al-Din, afiliată al-Qaida, care a respins abordarea islamistă mai pragmatică a HTS. În curând, HTS a devenit puterea dominantă în nord-vestul Siriei.

PREGĂTIREA MILITARĂ

Odată cu unificarea lentă a comandamentului politic, al-Hamwi s-a apucat de instruirea luptătorilor grupării şi de elaborarea unei doctrine militare cuprinzătoare.

„Am studiat inamicul în detaliu, analizându-i tacticile, atât ziua, cât şi noaptea, şi am folosit aceste informaţii pentru a ne dezvolta propriile forţe”, a explicat Al-Hamwi.

Gruparea, care era formată din insurgenţi, a devenit încet o forţă de luptă disciplinată. Au fost create ramuri militare, unităţi şi forţe de securitate.

De asemenea, HTS a început să producă propriile arme, vehicule şi muniţii. Surclasat de regimul Assad, care dispunea de o forţă aeriană şi de sprijinul Rusiei şi Iranului, grupul ştia că trebuie să fie creativ pentru a profita la maximum de resursele limitate.

A fost creată o unitate de drone, reunind ingineri, mecanici şi chimişti. „Am pus la un loc cunoştinţele lor şi am stabilit obiective clare: aveam nevoie de drone de recunoaştere, drone de atac şi drone sinucigaşe, cu accent pe raza de acţiune şi rezistenţă”, a declarat al-Hamwi, precizând că producţia de drone a început în 2019.

Cea mai recentă creaţie din flota dronelor HTS este un nou model de dronă sinucigaşă, denumită de însuşi al-Hamwi drona „Shahin”, în arabă şoim, „simbolizând precizia şi puterea lor”. Drona Shahin a fost folosită pentru prima dată împotriva forţelor regimului luna aceasta, cu o eficienţă devastatoare. Vehiculele militare de artilerie au fost dezactivate de obiectul zburător ieftin, dar eficient.

UNIFICAREA

Grupul a trimis mesaje rebelilor din sud în urmă cu un an şi a început să îi sfătuiască cum să creeze un centru de comandă unificat. Sudul Siriei se afla sub controlul regimului din 2018 şi, în ciuda luptelor intermitente, grupurile rebele au fost forţate să se ascundă. O mare parte din conducerea militară a opoziţiei din sud se afla în exil în Iordania, unde menţinea legătura cu grupurile lor respective.

Cu ajutorul HTS, a fost înfiinţat un comandament de operaţiuni, care a reunit comandanţii a aproximativ 25 de grupuri rebele din sud, fiecare coordonându-şi mişcările luptătorilor între ei şi cu HTS în nord. Scopul era ca HTS şi aliaţii săi să se apropie din nord, ceilalţi venind dinspre sud şi ambele să se întâlnească în capitală.

MOMENTUL POTRIVIT

La sfârşitul lunii noiembrie, grupul a decis că este momentul potrivit.

Grupul dorea în primul rând să oprească tendinţa puterilor regionale, conduse de ţări precum EAU şi Arabia Saudită, de a normaliza relaţiile cu regimul Assad după ani de izolare diplomatică. De asemenea, a dorit să oprească intensificarea atacurilor aeriene asupra nord-vestului Siriei şi a locuitorilor săi. În cele din urmă, HTS a văzut că aliaţii internaţionali ai lui Assad erau preocupaţi, ceea ce crea o deschidere strategică.

Rusia, care a furnizat cea mai mare parte a sprijinului aerian, era blocată în Ucraina. Iranul şi Hezbollah, ai căror luptători au fost cele mai feroce forţe terestre ale lui Assad, erau afectate de lupta lor cu Israelul.

HTS a lansat operaţiunea, intrând în Alep la 29 noiembrie. Luptătorii Hezbollah au încercat să apere oraşul, dar s-au retras curând. Căderea rapidă a oraşului, al doilea ca mărime din Siria, pe care regimul Assad a avut nevoie de patru ani pentru a-l smulge de sub controlul rebelilor în 2016, a uimit însuşi grupul.

„Aveam convingerea, susţinută de precedente istorice, că Damascul nu poate cădea până nu cade Alep. Forţa revoluţiei siriene a fost concentrată în nord şi am crezut că, odată ce Alep a fost eliberat, ne-am putea deplasa spre sud, spre Damasc”, a declarat al-Hamwi.

După căderea oraşului Alep, avansul rebelilor în nord a fost aparent de neoprit. Patru zile mai târziu, opoziţia a cucerit Hama. Pe 7 decembrie, rebelii au început ofensiva asupra oraşului Homs. Ei au cucerit oraşul în câteva ore.

REBELII DIN SUD AU AJUNS MAI REPEDE LA DAMASC

Rebelii din sud ar fi trebuit să aştepte până la căderea oraşului Homs pentru a-şi începe propria rebeliune în sud, potrivit lui Abu Hamzeh, un lider al Comandamentului de Operaţiuni pentru Eliberarea Damascului, dar, din cauza entuziasmului, au început mai devreme. Rebelii au împins rapid armata siriană din Daraa şi au ajuns la Damasc înaintea HTS.

La 8 decembrie, Bashar al-Assad a fugit din ţară.

Al-Hamwi, iniţial un inginer agronom care a absolvit universitatea din Damasc şi a fost strămutat de regimul Assad împreună cu familia sa în Idlib, a declarat că va trece la un rol în cadrul noului guvern civil. Perspectiva de a construi o nouă ţară nu este o sarcină uşoară – lucru recunoscut de al-Hamwi. Există temeri din partea minorităţilor religioase că gruparea islamistă şi-ar putea impune propria dogmă. „Noi afirmăm că minorităţile din Siria fac parte din naţiune şi au dreptul de a-şi practica ritualurile, educaţia şi serviciile ca orice alt cetăţean sirian. Regimul a cultivat diviziunea, iar noi încercăm, pe cât posibil, să reducem aceste diviziuni”, a declarat al-Hamwi.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Un nou studiu dezvăluie ce se întâmplă cu creierul celor care citesc din plăcere

Publicat

in

Studiile arată o scădere a numărului de persoane care citesc pentru plăcere, în Marea Britanie 50% dintre adulți declarând că nu citesc regulat, o creștere față de 42% în 2015. Aproape un sfert dintre tinerii între 16 și 24 de ani afirmă că nu au fost niciodată cititori.

Un studiu condus de profesorul Mikael Roll de la Universitatea Lund din Suedia, publicat în Neuroimage, a analizat date de la peste 1000 de participanți și a descoperit diferențe în structura cerebrală a cititorilor cu abilități diferite.

Două zone din emisfera stângă, esențiale pentru limbaj, prezintă variații la persoanele cu abilități bune de citire: polul temporal anterior, implicat în asocierea și categorisirea informațiilor, și girusul Heschl, din lobul temporal superior, care conține cortexul auditiv.

Cititorii competenți au o parte anterioară mai mare a lobului temporal stâng comparativ cu cel drept, iar această diferență structurală contribuie la o înțelegere mai ușoară a cuvintelor.

Conștientizarea fonologică

content-image

Deși cititul este perceput ca o abilitate vizuală, conștientizarea fonologică, adică recunoașterea sunetelor limbajului, este fundamentală pentru dezvoltarea lecturii.

Un girus Heschl mai subțire în emisfera stângă a fost asociat cu dislexia, dar studiul arată o corelație între grosimea cortexului auditiv și abilitatea de citire în populația generală.

Structurile cerebrale mai subțiri, dar mai extinse, precum cortexul auditiv stâng, pot facilita procesarea rapidă a limbajului datorită mielinei, substanța care accelerează comunicarea neuronală.

Regiunile care integrează informații complexe, cum polul temporal anterior, beneficiază de o grosime mai mare. Creierul este maleabil și se modifică prin învățare și exersare. Studiul intensiv al unei limbi străine la adulții tineri a dus la creșterea grosimii cortexului în zonele lingvistice, scrie incredibilia.ro.

Similar, lectura poate influența structura girusului Heschl și a polului temporal. Diminuarea importanței acordate lecturii ar putea afecta capacitatea de interpretare a lumii și de înțelegere a gândurilor altora.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Moldova declară stare de urgență datorită riscului întreruperii gazului rusesc

Publicat

in

Parlamentul Republicii Moldova a votat vineri dimineața să impună o stare de urgență națională pentru 60 de zile începând cu 16 decembrie, din cauza întreruperii așteptate a aprovizionării cu gaze rusești de la 1 ianuarie, scrie Reuters.

Cincizeci și șase de membri ai Camerei cu 101 locuri au susținut măsura în vot, imediat după miezul nopții, după solicitarea primului ministru Dorin Recean de aprobare pentru a se asigura că regiunea separatistă a Moldovei Transnistria își asigură gazul necesar.

A fost un vot, a spus el, pentru a pune capăt „șantajului cu gaz” de la Moscova.

Declararea stării de urgență permite guvernului să răspundă rapid și să reducă exporturile de energie.

Moldova primește gaz natural rusesc prin Ucraina, care a declarat că nu își va prelungi contractul de tranzit cu gigantul rus al gazelor Gazprom. Contractul expiră pe 31 decembrie.

Recean a spus că președintele rus Vladimir Putin „dorește să lase populația Transnistriei fără gaz și electricitate și să o țină ostatici. Moscova face acest lucru pentru a destabiliza situația din Moldova”.

Depinde de parlament, a spus Recean, să aprobe starea de urgență, astfel încât „iarna aceasta să fie ultima din istoria țării când putem fi supuși șantajului energetic”.

Eșecul de a furniza gaz Transnistriei, a spus guvernul într-un comunicat, „va duce la o criză umanitară… și, de asemenea, va crea riscuri pentru stabilitatea sectorului electric al Republicii Moldova”.

Moldova primește aproximativ 2 miliarde de metri cubi de gaze pe an de la Rusia. Din 2022, Transnistria și guvernul central au convenit ca toate gazele rusești primite de Moldova să circule în Transnistria.

Transnistria găzduiește o centrală electrică alimentată cu gaz rusesc, care este o piesă vitală a economiei regiunii separatiste și oferă, de asemenea, cea mai mare parte a energiei pentru zonele controlate de guvern din Moldova.

Transnistria, care nu are recunoaștere internațională, și-a declarat marți propria stare de urgență economică.

Recean a spus că problema tranzitului prin Ucraina este o „problemă artificială”, deoarece gazul rus se poate deplasa pe alte rute.

Moldova a spus că o rută alternativă către Transnistria ar putea fi transportarea gazului rusesc prin conducta TurkStream către Turcia și apoi prin Bulgaria și România.

Totuși, proviziile ar putea fi sub semnul întrebării, deoarece Gazprom în discuții a legat continuitatea livrărilor pe rute alternative de cererile sale ca Moldova să plătească o datorie pentru livrările anterioare, care, conform calculelor rusești, se ridică la 709 milioane de dolari.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

LIVE TEXT – Război în Ucraina: Kievul nu e pregătit să discute cu Moscova

Publicat

in

Andrii Iermak, consilierul lui Volodimir Zelenski, a declarat într-un interviu difuzat joi seară că Kievul nu este încă gata să înceapă discuţiile de pace cu Rusia, în condiţiile în care nu are armele, garanţiile de securitate şi statutul internaţional pe care le urmărea, potrivit Reuters. Declaraţiile lui Iermak vin după ce Zelenski a afirmat în mod public că ia în considerate posibilitatea unui înţelegeri negociate pentru a pune capăt războiului cu Rusia. ”Nu chiar astăzi”, a declarat Iermak pentru postul Suspilne, întrebat dacă Ucraina este gata să înceapă discuţiile. ”Nu avem armele, nu avem statutul despre care discutăm. Şi asta înseamnă o invitaţie în NATO şi o înţelegere a garanţiilor clare pe care ni le-ar oferi, aşa încât să putem fi siguri că (preşedinte rus Vladimir) Putin nu se va întoarce peste doi-trei ani”, a spus el.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

UPDATE 14 decembrie, ora, 02.30 Rușii sunt pe cale să spargă frontul de est – Decizie drastică luată de Zelenski

Ucraina l-a demis pe comandantul Grupului Operativ Tactic responsabil cu frontul din regiunea estică Doneţk, Oleksandr Luţenko, din cauza situaţiei critice în care se află armata ucraineană pe mai multe sectoare ale acestui front unde trupele ruse îşi continuă înaintarea şi ameninţă avanposturi ucrainene cheie, potrivit deputatei ucrainene Mariana Bezugla şi platformei de analiză a evoluţiei războiului „DeepState” apropiată armatei ucrainene, relatează vineri agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Demiterea comandantului Luţenko încă nu a fost confirmată oficial. Potrivit platformei „DeepState”, trupele ruse închid cercul în jurul unităţilor ucrainene care apără localităţile Ganivka, Romanivka, Trudove şi Uspenivka sau împrejurimile acestora, la sud de oraşul Kurahove care este obiectivul trupelor ruse pe una dintre axele lor ofensive în Doneţk.

Continuarea aici

content-image

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Horoscopul zilei de 15 decembrie 2024. Berbecii simt presiune asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta

Publicat

in

Horoscopul zilei de 15 decembrie 2024 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac. Aceștia au șansa să vadă schimbări remarcabile pe plan personal și profesional. Este o perioadă în care nativii se pot baza pe forțele proprii pentru a vedea rezultatele dorite.

Cei mai mulți nativi din zodiac au parte de surprize plăcute pe parcursul acestei zilei. Este o zi cu multe suișuri și coborâșuri, dar nativii vor reuși să vadă rezultatele pe care și le doresc. Astrele sunt alături de zodii în toate momentele grele.

Horoscopul zilei de 15 decembrie 2024

Horoscopul zilei de 15 decembrie 2024 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi. Aceștia sunt pregătiți să facă schimbări pentru a ajunge acolo unde își doresc. Zodiile sunt mult mai atente la felul în care își gestionează timpul și bugetul în ziua de 15 decembrie 2024.

Descoperă ce îți rezervă astrele în funcție de zodia în care te-ai născut.

Berbec: 21 martie – 19 aprilie

Horoscopul zilei de 15 decembrie 2024 spune că Berbecii au parte de o zi minunată. Astrele spun că te bucuri de oportunitățile care îți ies în cale și pui mai mult accent pe nevoile personale. Te gândești cu drag la ceea ce ai de făcut și la modul în care poți să-ți schimbi viața în bine.

Taur: 20 aprilie – 20 mai

Nu trebuie să te temi de viitor. Chiar dacă totul pare fără ieșire acum, în timp vei reuși să-ți rezolvi toate problemele.

Ține cont că multe dintre ele sunt cauzate de stresul pe care îl întâmpini în viața de zi cu zi. Poate că este timpul pentru o schimbare.

Gemeni: 21 mai – 21 iunie

Gemenii sunt plini de energie. Această zi te surprinde din multe puncte de vedere. A sosit momentul să le arăți celor din jur cine ești cu adevărat. Pentru prea mult timp te-ai pus pe locul doi.

Rac: 22 iunie – 22 iulie

Familia este pe primul loc pentru tine și îți dorești să petreci cât mai mult timp cu cei dragi. Fiecare nouă zi este o oportunitate pentru a-ți face amintiri noi. Toate aceste momente te învață să-i apreciezi mai mult pe cei care contează cu adevărat pentru tine.

Leu: 23 iulie – 22 august

Dacă vrei să faci o schimbare la locul de muncă, atunci poate ar fi bine să mai aștepți. Există o mulțime de tensiuni și lucrurile nu par să se îmbunătățească. Astrele te sfătuiesc să fii cumpătată și să iei lucrurile pas cu pas.

Fecioară: 23 august – 22 septembrie

Horoscopul zilei de 15 decembrie 2024 spune că nativii din zodia Fecioarei au parte de o zi destul de liniștită. Pentru că ți-ai pus lucrurile în ordine, acum te poți bucura de roadele muncii tale. Cel mai bine este sa nu pui presiune și să iei totul pas cu pas. Ești o maestră a organizării, iar acest lucru se observă ori de câte ori ai ocazia.

Balanță: 23 septembrie – 23 octombrie

Banii nu reprezintă o problemă pentru tine. Toată această perioadă te face să fii mult mai atentă la felul în care îți gândești bugetul. Îți plac lucrurile scumpe și muncești din greu pentru ele. Totuși, nu strică să fii mai chibzuită, spune Astrology.com.

Scorpion: 24 octombrie – 21 noiembrie

Horoscopul zilei de 15 decembrie 2024 spune că nativii din zodia Scorpionului au o perioadă de creștere. Fiecare zi este o oportunitate fantastică de a învăța ceva nou. Toate momentele petrecute cu cei dragi vin în sprijinul evoluției tale ca persoană. În zilele ce urmează se vor schimba multe pentru tine.

Săgetător: 22 noiembrie – 21 decembrie

Nativii din zodia Săgetătorului trăiesc din plin fiecare moment. Sezonul Săgetătorului își arată puterea în fața ta și îți deschide multe uși. Dacă ești suficient de curajoasă, atunci vei vedea schimbările pe care le-ai așteptat.

Capricorn: 22 decembrie – 19 ianuarie

Munca te definește, dar uneori mai ai nevoie și de relaxare. Această zi vine cu multe lecții pentru tine. Astrele spun că trebuie să înveți să fii mai calculată și mai atentă la responsabilitățile pe care alegi să ți le asumi.

Vărsător: 20 ianuarie – 18 februarie

Astrele spun că această perioadă este una destul de liniștită pentru tine. Dacă ești deschisă la oportunități, atunci s-ar putea să-ți întâlnești sufletul pereche. Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2024 ți-a promis deja multe surprize pe plan personal.

Pești: 19 februarie – 20 martie

Horoscopul zilei de 15 decembrie 2024 spune că Peștii trec printr-o perioadă transformatoare. Te concentrezi mai mult asupra ta și te pui pe primul loc. Toată această perioadă îți arată cât de important este să existe un echilibru între viața personală și cea profesională.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Kelemen Hunor vrea curățenie în ‘taxele parafiscale’

Publicat

in

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că, după adoptarea bugetului pentru anul 2025, Guvernul va trebui să reducă birocraţia, cu proceduri pe fiecare minister, şi să desfiinţeze agenţiile regionale, dându-le ca exemplu pe cele ale ANAF, conform Agerpres.

„Este o aşteptare foarte importantă să reducem birocraţia (…). Trebuie să desfiinţăm toate agenţiile regionale, nu e nevoie de aceste agenţii. Asta înseamnă că vom putea economisi foarte mulţi bani de la bugetul de stat (…) Deci aceste agenţii sunt puse la nivel regional şi de fapt ele spun că coordonează direcţiile judeţene. (…) Eu cred că asta trebuie să fie prima mişcare şi este absolut necesar să facem acest pas. Plus, trebuie să mai curăţăm o grămadă de taxe parafiscale, fiindcă serviciile publice trebuie să fie în concordanţă cu taxele plătite. Deci omul plăteşte o taxă, după aceea merge să-şi ia nu ştiu ce aviz pentru care mai plăteşte încă un impozit, aşa-zis impozit”, a declarat Kelemen, vineri, la Târgu Mureş, la finalul şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU).

Preşedintele UDMR a subliniat că, din punct de vedere bugetar, anul 2025 va fi unul dificil, însă crede că taxele şi impozite nu trebuie crescute, ci colectarea acestora ar trebui să crească.

„Taxele şi impozite nu trebuie crescute. Este absolut inutil şi contraproductiv. Dacă creşti taxele şi impozitele înseamnă că produci inflaţie şi reduci consumul. Înseamnă că doar aparent vei avea mai mulţi bani la buget. Colectarea trebuie să fie prima preocupare şi încă avem mult de recuperat, mai ales în zona TVA-ului. Luni, probabil că şi noi, cei care nu suntem astăzi la guvernare, vom avea o imagine mai clară de la Ministerul de Finanţe, căci asta este planificat să discutăm luni să vedem situaţia clară. Cei de la PSD şi PNL ştiu exact în ce situaţie ne aflăm (…). Trebuie să spunem clar cetăţenilor, societăţii în ce stadiu ne aflăm şi ce ne aşteaptă. Nu avem voie să minţim, nu avem voie să lăsăm în ceaţă şi nu avem voie să aruncăm sub preş dificultăţile din buget”, a susţinut Kelemen.

Loading

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

În Trend