Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Chinezii deschid o fabrică uriașă în România: Un gigant al industriei auto vine în țara noastră

Publicat

in

Gigantul chinez Chery Auto, producătorul chinez cu cel mai mare volum de export, va construi o fabrică de mașini în România. Chinezii au înființat o fabrică similară în Spania și urmează ca anul viitor să înceapă lucrările și în România.

”În prezent, selectăm parteneri. În ceea ce privește înființarea unei fabrici, am putea lua în considerare acest lucru în viitor. Fabrica va veni anul viitor sau mai târziu. Am înființat deja o fabrică în Spania și am început livrările în Polonia, Spania și Ungaria. Intenționăm să ne lansăm în alte țări, precum Germania, Italia, Republica Cehă și România în viitorul apropiat”, a mai declarat Marcus Du pentru G4Media.ro.

Charlie Zhang, vicepreședintele executiv al Chery Auto,  a explicat că seria OMODA a câștigat teren la nivel internațional și este nevoie de o extindere a capacităților de producție.

”Volumul global cumulat al vânzărilor a depășit 220.000 de unități, pătrunzând cu succes pe peste 40 de piețe de pe șase continente, ceea ce îl face unul dintre brandurile auto cu cea mai rapidă creștere la nivel global. Seria OMODA, ca linie de produse de bază a mărcii OMODA&JAECOO, a câștigat rapid favoarea tinerei generații de utilizatori la nivel global, datorită înțelegerii profunde a nevoilor utilizatorilor, a designului futurist unic și a activităților ecologice în stil LOHAS.”

Modelul Chery OMODA ajunge în România

Până la înființarea fabricii, chinezii de la Chery Auto vor lansa modelul OMODA în țara noastră. Chery Omoda 5 (este un SUV crossover compact produs de Chery începând cu anul 2022. Omoda 5 este primul produs din seria de produse Omoda sub marca Chery. Pe multe piețe de export, modelul este comercializat ca Omoda C5 sau pur și simplu Omoda 5 sub marca separată Omoda, care este poziționată mai sus pe piață decât marca Chery.

Potrivit Chery, litera “O” din Omoda reprezintă “nou”, în timp ce “Moda” înseamnă o tendință de modă. Pe unele piețe occidentale, litera “O” a fost descrisă ca fiind derivată din cuvântul “oxigen”, în timp ce “Moda” înseamnă “modern”.

Citeste mai mult
1 Comentariu

1 Comentariu

  Lasa un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  NATIONAL

  Ucraina și-a setat un nou obiectiv militar major împotriva Rusiei: ‘Vrem să o spunem cu voce tare!’

  Publicat

  in

  Indiferent de rezultatul alegerilor din SUA, Ucraina va găsi o soluție pe câmpul de luptă, transmite ministrul ucrainean al apărării, Rustem Umierov.

  Umierov a declarat că Ucraina va găsi o modalitate de a rezista forțelor ruse, chiar dacă fostul președinte american Donald Trump va câștiga un nou mandat și va pune în pericol sprijinul crucial oferit de americani.

  Potrivit AP, Umierov a făcut declaraţia respectivă într-o intervenţie online la Forumul anual de securitate de la Aspen, Colorado, informează RBC, relatează Rador Radio România.

  “Credem în leadershipul SUA și credem că America își dorește ca partenerii și aliații săi să fie puternici” – a subliniat Umierov. “În această etapă, ne vom concentra pe câmpul de luptă. Indiferent de rezultatul alegerilor din SUA, vom găsi o soluție” – a adăugat ministrul ucrainean al apărării, subliniind că Ucraina și-a extins eforturile de mobilizare și va continua să lupte pentru recuperarea teritoriilor ocupate de ruşi.

  Obiectivele anunțate de Ucraina

  Potrivit lui Rustem Umierov, printre obiectivele Ucrainei se numără şi revenirea Centralei Nucleare Zaporijjia sub control ucrainean. Ministrul a mai remarcat că Ucraina nu poate opri bombardamentele rusești asupra orașelor și a infrastructurii sale dacă nu poate lovi bazele aeriene și alte instalații militare de pe teritoriul Federației Ruse, de unde sunt lansate atacurile. “Vrem să o spunem cu voce tare: ne concentrăm pe instalațiile militare, astfel încât acestea să nu poată lovi civili în Ucraina” – a afirmat Umierov.

  Vezi și: Schimbare totală de strategie din partea Ucrainei. Kievul formează o nouă ‘armată’: ‘Realitățile războiului impun noi cerințe’

  Context

  „Clopotele de alarmă” au sunat în Europa săptămâna aceasta, după ce Trump l-a ales drept candidat la funcţia de vicepreşedinte pe senatorul J.D. Vance, care se opune ajutorului militar pentru Ucraina şi a avertizat că Europa va trebui să se bazeze mai puţin pe Statele Unite pentru apărarea continentului, relatează News.ro.

  Trump a stârnit critici vehemente din partea oficialilor occidentali pentru că a sugerat că nu va proteja ţările care nu au reuşit să îndeplinească obiectivele NATO de cheltuieli pentru apărare şi chiar ar încuraja Rusia să le atace. Germania a fost criticată pentru că a ratat în mod repetat obiectivul NATO de a cheltui pentru apărare 2% din producţia sa economică.

  Citeste mai mult

  NATIONAL

  Marea Chinei de Sud – Exerciţiile militare navele chinezo-ruse din s-au încheiat

  Publicat

  in

  China a anunţat joi sfârşitul exerciţiilor militare întreprinse în apele sale împreună cu Rusia şi care au permis întărirea “încrederii reciproce”, cele două puteri subliniind astfel prietenia lor în pofida războiului din Ucraina, informează AFP, potrivit Agerpres.

  Liderii statelor membre ale NATO şi-au exprimat săptămâna trecută profundele lor îngrijorări în legătură cu ajutorul – indirect, potrivit lor – dat de Beijing Moscovei în invazia ei pe teritoriul ucrainean.

  China şi Rusia întreprind regulat, de peste un deceniu, manevre militare comune.

  Exerciţiul naval numit “Uniune în mare-2024” (‘Joint Sea-2024’ după titlul oficial în engleză) s-a derulat în largul oraşului-port Zhanjiang, în provincia Guangdong, în sudul Chinei.

  El a avut loc în Marea Chinei de Sud, într-o zonă care nu este disputată cu alte ţări.

  Miercuri după-amiaza, “formaţiunea maritimă comună chinezo-rusă ce participa la exerciţiul militar şi-a încheiat toate sarcinile prevăzute”, a anunţat joi marina chineză într-un comunicat.

  Exerciţiul a mobilizat în total şapte nave, chineze şi ruse, şi a avut drept temă “răspunsul comun în faţa ameninţărilor la adresa securităţii maritime”, a precizat ea.

  Marina chineză a dat publicităţii fotografii aeriene care arătau mai multe nave gri deschis neidentificate care avansau în formaţie, în mijlocul unei zone maritime cu nori deasupra.

  Exerciţiul, care a durat în total şase zile, a prevăzut o etapă de pregătire (de vineri până duminică), apoi manevrele propriu-zise în mare (de luni până miercuri).

  El a permis “întărirea schimburilor profesionale, înţelegerea şi încrederea reciprocă între marinele chineză şi rusă”, potrivit comunicatului.

  Rusia şi China s-au apropiat în ultimii zece ani, o prietenie cimentată în special prin dorinţa lor comună de a constitui o contrapondere la ceea ce ele prezintă drept hegemonia americană în problemele internaţionale.

  Beijingul şi-a întărit relaţiile diplomatice, economice şi militare cu Moscova de la începutul ofensivei ruse în Ucraina, în februarie 2022.

  China nu a condamnat niciodată public această invazie. Însă ea intenţionează să joace un rol de mediator în căutarea unei soluţii paşnice şi îndeamnă la respectarea integrităţii teritoriale a tuturor ţărilor, implicit a Ucrainei.

  În paralel, ea îndeamnă să fie luate în considerare nevoile securitare ale Rusiei şi critică regulat extinderea NATO.

  Citeste mai mult
  Publicitate

  Curtea de Argeș

  Publicitate

  Câmpulung

  În Trend