Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO | A FOST PRĂPĂD LA BĂICULEȘTI – 2 CASE DISTRUSE DE UN INCENDIU VIOLENT

Publicat

in

Pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș au intervenit în comuna Băiculești în cazul unui incendiu izbucnit la două construcții aflate în aceeași curte și o terasă amenajată în continuarea unei construcții alăturate. Militarii au intervenit în primă fază cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD. Din cauza flăcărilor violente, a fost chemată în sprijin încă o autospecială de stingere cu apă și spumă.

În cazul primei construcții, a ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 200 mp și au fost afectate atât camerele de la etaj, cât și camerele de la parter.

La cea de-a doua construcție au fost afectate camerele de la etaj și de la parter cu aparatele electrice, mobilierul și articolele textile din interior. Și la aceasta a fost afectat acoperișul pe o suprafață de aproximativ 350 mp.

Totodată, a mai fost afectat, pe o suprafață de aproximativ 10 mp, acoperișul terasei de pe proprietatea vecină.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire, iar la fața locului a rămas un echipaj de pompieri pentru interveni operativ în cazul în care incendiul se va reaprinde.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

ANPC, despre zborurile anulate: Noua lege a Protecţiei Consumatorilor este blocată în Parlament de către o anumită formaţiune politică

Publicat

in

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a vorbit duminică despre zborurile anulate. 

Acesta spune că noua lege a Protecţiei Consumatorilor este blocată în Parlament de către o anumită formaţiune politică, la Comisia de industrii, foarte apropiată de cei de la Wizz Air, iar în acel proiect este un articol ce poate să le dea pârghiile necesare pentru a interveni, pentru că ”operatorii economici străini sunt obligaţi să aibă reprezentativitate pe teritoriul României”.

Preşedintele ANPC a declarat la Prima News că în cazul zborurilor anulate autoritatea nu are pârghiile necesare pentru a lua măsuri şi să sancţioneze o companie care îşi desfăşoară activitatea administrativ şi juridice pe teritoriul altei ţări europene.

”Trebuie ca prin Centrul European al Consumatorilor, structură europeană, să fie anunţată autoritatea din ţara respectivă”, a spus Constantinescu, el precizând că i-a invitat pe reprezentanţii din România ai Wizz Air şi ”au avut o atitudine mai mult decât fermă”.

”Ministerul Transporturilor, prin domnul secretar de stat Bogdan Mândrescu, i-a invitat la o video întâlnire, s-au pus tranşant problemele şi au fost continuate discuţiile înclusiv până la nivelul săptămânii trecute de către Autoritatea noastră. Am înţeles că au rămas undeva la două zeci şi ceva de consumatori ce nu şi-au primit banii înapoi”, a mai spus Horia Constantinescu, el arătând că Ministerul Economiei, coordonatorul ANPC, a invitat la o discuţie faţă în faţă reprezentanţii companiei Wizz Air şi s-au stabilit clar o serie de măsuri.

Şeful ANPC a subliniat că ”noua lege a Protecţiei Consumatorilor, iniţiată de deputatul PSD Laura Vicol, după 30 de ani, Autoritatea desfăşurându-şi activitatea după o Ordonanţă din 1992, este ”blocată de către o anumită formaţiune politică, la Comisia de industrii, foarte apropiată de cei de la Wizz Air”.

Acolo este un articol ce poate să ne dea pârghiile necesare”, a afirmat Horia Constantinescu, el explicând că în legea aflată în Parlament, ”operatorii economici străini sunt obligaţi să aibă reprezentativitate pe teritoriul României”, notează news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Horia Constantinescu, ANPC: Se desfăşoară acţiuni de control de fond. Există suspiciuni plecând de la situaţia francului elveţian până la IRCC şi ROBOR

Publicat

in

Horia Constantinescu, Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a declarat că au loc acţiuni de control de fond, de o anvergură mult mai mare, în raport cu patru instituţii bancare, existând suspiciuni plecând de la situaţia francului elveţian până la IRCC şi ROBOR.

În privinţa controalelor efectuate de ANPC la bănci, Horia Alexandrescu a afirmat că ”peste 20 de milioane de euro au fost date unui număr de peste 9.000 de consumatori, după ce Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a câştigat procesul cu banca Raiffeisen”.

”Am făcut ceea ce trebuie. Mai mult decât atât, se desfăşoară în timp ce noi vorbim acţiuni de control de fond, de o anvergură mult mai mare. Chiar în timp ce noi vorbim, din ce ştiu a fost demarată în raport cu patru instituţii bancare, existând suspiciuni plecând de la situaţia francului elveţian până la IRCC şi ROBOR”, a spus Constantinescu.

Şeful ANPC a precizat că a semnalat şi Băncii Naţionale a României  faptul că o bancă le-a spus că ”gradul de îndatorare se calculează cât din rată îţi poţi permite să achiţi la momentul acordării”.

”Şi, după aceea, ăla nu mai plăteşte utilităţi, nu mai mănâncă, nu mai are copii de crescut? Pentru că ei calculează ca la momentul acordării să nu depăşeşti 40%, dar ştim cu toţii că, în raport cu francul elveţian, cu IRCC, cu ROBOR, undele rate au deveni de patru ori mai mult, deci ăia 40% au dispărut, ducând familiile într-o situaţie greu de imaginat, nu din punct de vedere al stabilităţii financiare, ci al stabilităţii emoţionale, al stabilităţii relaţionare pentru că sunt oameni ce au ales să divorţeze şi să ducă doar unul din ei povara aceasta. Ori, pare că acest grad de îndatorare este facultativ”, a completat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Constantinescu a precizat că băncile au totuşi cel mai mare profit din Europa. ”Interesant este că singurii care par să deconteze acest profit exagerat sunt consumatorii români”, a mai spus el.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend