Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Vicepreşedinte Sanitas: Vom continua programul de acţiuni sindicale până la rezolvarea integrală a lor

Publicat

in

Nu cred că sunt promisiuni care se vor realiza imediat, sunt lucruri care necesită timp şi Federaţia Sanitas va continua programul de acţiuni sindicale până la rezolvarea integrală a lor, a transmis miercuri vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Mircea Ciocan, referitor la revendicările sindicaliştilor din Sănătate. 

Mircea Ciocan a vorbit, miercuri, la Prima News, despre revendicările sindicaliştilor din Sănătate.
“Colegii noştri lucrează mult sub normativul de personal, se aşteaptă personal proaspăt să intre în sistem pentru a putea ieşi din această situaţie de suprasolicitare a personalului, iar ei, după ce au promis că nu vor prinde sistemul de sănătate în această ordonanţă, au venit cu ea şi nu au făcut nicio excepţie. Era una din revendicări. Aplicarea legii salarizării unitare este cea mai importantă aşteptare a membrilor noştri de sindicat pentru că deja de şase ani se aşteaptă intrarea în normalitate pentru a elimina inechităţile care s-au produs datorită creşterilor salariale etapizate în sistemul public, lipsa contractului colectiv de muncă atât la nivelul sistemului de sănătate, cât şi în cel de asistenţă socială. Pentru ambele sectoare s-au declanşat conflictele colective de muncă”, a explicat Mircea Ciocan.

El a menţionat că săptămâna viitoare va avea loc o grevă de tip japonez.

“Vom începe săptămâna viitoare cu greva de tip japonez, cu purtarea de banderole. Este o modificare a programului iniţial pentru că era prevăzut iniţial ca pe data de 8 iunie să fie greva de avertisment de două ore, urmând ca din 15 iunie să se declanşeze greva generală pe o perioadă nedeterminată. Acest lucru a fost comutat în ultima şedinţă de Consiliu Naţional, iar astăzi, după ora 11, va avea loc şedinţa Consiliului Naţional unde vom discuta evoluţia ultimelor discuţii purtate ieri la Palatul Victoria de către echipa Sanitas cu premierul Ciucă şi ultima discuţie la Ministerului Muncii, în cursul zilei de luni, care tot aşa a fost purtată de către colegii noştri.

Nu cred că sunt promisiuni care se vor realiza imediat, sunt lucruri care necesită timp şi Federaţia Sanitas va continua programul de acţiuni sindicale până la rezolvarea integrală a lor. Nu credem în cuvinte, în promisiuni, credem doar în fapte şi pentru asta va trebui să vedem transpuse în acte normative toate promisiunile angajate în aceste zile. Vom continua cu activităţile, probabil cu un alt calendar, dar cu siguranţă ele vor continua”, a mai afirmat Mircea Ciocan, conform news.ro

Citeste mai mult

NATIONAL

„1.000 de soldați pe zi”: Rusia a suferit pierderi „astronomice” în ofensiva de pe frontul din Harkov, susține un oficial NATO

Publicat

in

Trupele ruse au înregistrat pierderi „astronomice” în timp ce încercau să avanseze în regiunea ucraineană Harkov, a declarat un oficial NATO care a vorbit sub protecția anonimatului, în cadrul reuniunii miniștrilor apărării din țările NATO care a avut loc la Bruxelles, scriu joi The Kyiv Independent și Ukrainska Pravda.

Tanc rusesc distrus de forțele armate ucrainene în timpul ofensivei efectuate la nord de Harkov, Ucraina, 2 iunie 2024.Foto: Hernandez Jose Maria / Alamy / Profimedia Images

Rusia a lansat, pe 10 mai, o nouă ofensivă în regiunea nordică Harkov, într-o încercare care a implicat până la 30.000 de soldați, potrivit unui oficial ucrainean.

Până în prezent, forțele ruse au avansat mai puțin de 10 kilometri pe teritoriul ucrainean și nu au reușit să preia controlul asupra Vovceansk, un oraș care avea înainte de 2022 o populație de aproximativ 17.000 de locuitori.

„Aș adăuga, de asemenea, că câștigurile din regiunea Harkov par să fi fost obținute cu un preț destul de mare pentru Rusia”, a declarat oficialul NATO, citat de publicația European Pravda.

„Rusia a suferit probabil pierderi de aproape 1.000 de soldați pe zi în luna mai, ceea ce reprezintă o cifră astronomică”, a spus oficialul, referindu-se la numărul de decese înregistrate de armata rusă.

Vorbind despre situația din regiunea Harkov, oficialul NATO a mai declarat că Rusia nu a reușit să creeze o zonă-tampon, așa cum a susținut liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Frontul din această zonă a fost stabilizat, iar teritoriile controlate de Rusia sunt fragmentate, a precizat el.

„Prin urmare, pe termen lung, victoriile Rusiei în această zonă vor fi limitate”, a adăugat oficialul NATO.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-un interviu publicat pe 25 mai, că pierderile Rusiei în timpul ofensivei au fost de opt ori mai mari decât cele suferite de forțele armate ale Kievului.

Potrivit bilanțului Kievului, pierderile rusești în Ucraina au depășit pe 25 mai pragul de 500.000 de victime. Cifra nu a putut fi verificată în mod independent.

Urmărește cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

Citeste mai mult

NATIONAL

Andreea Mitu s-a calificat în sferturi la Biarritz (ITF)

Publicat

in

Jucătoarea română de tenis Andreea Mitu s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului ITF de la Biarritz (Franţa), dotat cu premii totale de 100.000 de dolari, după ce a eliminat-o pe principala favorită, maghiara Panna Udvardy, cu 6-1, 6-3, potrivit Agerpres.

Mitu (32 ani, 222 WTA) s-a impus după o oră şi 11 minute.

Românca şi-a luat revanşa după ce Udvardy (25 ani, 133 WTA) a câştigat prima sa confruntare cu Mitu, la finalul lunii aprilie, în primul tur la Wiesbaden, cu 6-1, 2-6, 6-0.

În sferturi, Mitu o va înfrunta pe japoneza Sara Saito (17 ani, 210 WTA).

În alt meci din optimi, Irina Bara (29 ani, 233 WTA) a fost învinsă de chinezoaica Xiaodi You (28 ani, 200 WTA), cu 2-6, 6-4, 6-4, două ore şi 34 de minute.

Scorul din meciurile directe era egal, 1-1, ambele partide fiind desfăşurate la Montevideo (WTA 125), în optimi. În 2021, You s-a impus cu 6-2, 6-4, iar în 2022 Bara a câştigat cu 6-4, 6-2.

La dublu, Bara şi Mitu s-au calificat în semifinale, după ce au învins principalele favorite, rusoaica Maria Kozîreva şi kazaha Jibek Kulambaeva, cu 6-3, 4-6, 10-7, într-o oră şi 38 de minute. În penultimul act, româncele vor întâlni cuplul american Jessie Aney/Christina Roşca.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend